2023/24, RegSea, 18-21/82

20.11.2023

Buffalo Sabres 3, Chicago Blackhawks 2
Buffalo Sabres 3, Washington Capitals 4 OT
Pittsburgh Penguins 2, Buffalo Sabres 3
Buffalo Sabres 2, New Jersey Devils 7

Buffalo Sabres 3, Chicago Blackhawks 2

19. listopadu, 2023

Diváci: 19.027 (97%), Chicago

Rozhodčí: Ghislain Hebert a Carter Sandlak

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
R.Johnson(33)-Power(25)
Clifton(75)-E.Johnson(6)
Jokiharju(10)

Ofenzíva
Skinner(53)- Cozens(24) -Tuch(89)
Benson(9)-Mittelstadt(37)-Peterka(77)
Greenway(12) -Krebs(19)-Olofsson(71 )
Girgensons(28)-Okposo(21)

1. třetina

04:53, BUF, Dahlin, 1-0
Oba týmy od začátku zápasu ukazovaly, proč okupují zatím spodní příčky tabulek. Chybovaly v defenzívách, ale útoky chybovaly v kombinaci a koncovce, takže ani na jedné straně nedokázaly příležitostí využít. Dříve se prosadili hosté. 
Druhá lajna zatopila Opeřencům pod kotlem, ale první závar gólem neskončil, ačkoliv hlavně Benson měl jednu šanci po přihrávce Dahlina takovou, jakou obyčejně není radno odmítat.
Chicago se na dlouho neosvobodilo a hra se rychle vrátila do jeho obranného pásma. Byl to hrdina okamžiku Dahlin, který od vlastní modré vrátil zpět nezpracovanou přihrávku soupeře a sám se vydal vypomoci kolegům do ofenzívy. Mittelstadt jemně posunul puk Bensonovi, který hru přetáhl do volného prostoru k mantinelu. Prostor před brankou obsadili bránící hráči v kontingentu tří bruslařů. Benson se obrátil proti směru hry a pomalu se rozjel s pukem pod kontrolou, bedlivě hledal jakéhokoliv spoluhráče, který by mohl pro branku stráženou českým brankářem Petrem Mrázkem představovat nebezpečí. Jeden takový právě přijížděl od modré a kolem něho zela prázdnota. 
Pochopitelně, čtenář už má tušení, že je to hráč s dvojitými plícemi, obránce Rasmus Dahlin. Ačkoliv už byl Benson obklíčen, přihrávku nešlo pokazit. Dahlin měl dostatečnou rychlost, takže nemusel tempovat a jen se soustředil na situaci před sebou. Počkal, až se dostane mezi kruhy a nad pravým betonem přesnou střelou k tyči Mrázka překvapil.

2. třetina

03:28, CHI, Raddysh, 1-1
V druhé třetině se aktivita přesunula spíše na hokejky domácích. Stejně jako v předchozí třetině ale Sabres podržel brankář Luukkonen. V polovině čtvrté minuty na soupeře ale nestačil. 
Já si většinou na rozhodčí nestěžuji v tom smyslu, že by stáli za špatným výsledkem Sabres. Zpravidla se mýlí na obě strany. A to platí i pro tento zápas. Podtržení Mittelstadtem nemám problém přijmout jako faul, jedině ale v případě, pokud by podobné dva zákroky na druhé straně také přitáhly příslušnou pozornost rozhodčích. 
Sabres oslabení odehráli s velkým přehledem a jen ke konci povolili soupeři symbolický tlak. Právě když přesilovka končila, soupeř vybojoval pásmo a hra se odvíjela kolem mantinelů za brankou. Od mantinelu také přišla přihrávka pohyblivého a obtížně uhlídatelného Kuraševa. Jako první se k ní dostal Raddysh a ten přihrávku nasměroval neomylně nad levé rameno Luukkonena, který ramínka povytáhl až v okamžiku, kdy se se puk třepetal v brance.

10:55, BUF, Skinner, 2-1
Jeff Skinner mě celkem třikrát opravdu naštval, protože jeho nepřesnosti přinesly řadu problémů - minutový zámek, ztrátu aktivity, rychlý protiútok. Pochopitelně, Jeff pak pokaždé přijde s vykoupením, díky kterému mu rád prominu minulé prohřešky. Úspěšný koncový hráč je nedostatkové zboží.
Sabres se dostali k přesilovce, o kterou se aktivní hrou zasloužil Benson. Po minutě hry se Sabres asimilovali v pásmu Hawks a přitlačili je k brance Mrázka. Pokusy o dobytí branky ale selhávaly. Nakonec ale Sabres smyčku kolem Mrázka utáhli. K modré čáře se dostal puk na hokejku Dahlina a elitní obránce Buffala hráče Chicaga dost převezl. Místo střely, proti které si preventivně na hranici brankoviště vyjel brankář, zvolil Dahlin přesnou přihrávku na snajpera Skinnera, který si zpoza klece sjel k pravé tyčce. Přihrávku zachytil ještě těsně za brankovou čarou, ale zorientoval se prvotřídně. Zlehka puk posunul z mrtvého úhlu do pozitivní pozice a bleskově prostřelil Mrázka, který se marně vrhnul ve směru poloopuštěné brány. 
Tady je potřeba ocenit pohotovost Skinnera. Pokud by akci provedl jen o trochu méně přesně, například by puk vrátil více před brankovou čáru, brankář by byl patrně schopen gólu zabránit. 

17:28, CHI, Kurašev, 2-2
Skinner poslepu hledal spoluhráče zadovkou u mantinelu a tím úspěšně založil gólovou akci. Bohužel soupeřovu. Ideální Skinnerův námaz převzal prostřednictvím spoluhráče Bedard, který akci zkušeně potáhl vpřed až do útočného pásma. Na modré překřížil svou cestu se spoluhráčem, který zamířil na levé křídlo, a sám se vydal vpravo. Přes dobře zformovanou obranu se Bedard neprosadil, zpoza Dahlina vystřelil na branku a Luukkonen střelu pravým betonem vyrazil. Až potud vše v pohodě.
Odražený puk se ale nedostal pod kontrolu obránce, který stál před brankou - Samuelssona. Pod brusle mu  doputoval tak rychle a nečekaně, že se urostlý obránce nestačil dostatečně zorientovat. Puk si pro své účely zabral Kurašev a Luukkonena, jako vždy hodně vyjetého, prostřelil rychleji, než se finský brankář stačil přesunout. 

3. třetina

10:36, BUF, E.Johnson, 3-2
Poslední část hry znovu poskytla oběma týmům příležitosti ke skórování. Misky vah se ale postupně převažovaly na stranu Buffala, nehledě na to, že hráči Chicaga lépe bruslili. 
Šest hráčů se angažovalo v souboji o puk u mantinelu při modré čáře útočného pásma Sabres a byl to Mittelstadt, který ho nakonec přehrál do volného prostoru k mantinelu na opačné straně. S ambicemi ho získat se k němu vydali dva obránci, buffalský E.Johnson a chicagský Jones. Johnson měl k puku blíže a protipohybu soupeře využil ke kličce po vnější straně. To bylo šťastné rozuzlení souboje, protože pokud by Jones svůj pohyb vpřed včas zastavil, Johnson by se do kličky určitě nepustil a puk by zatáhl zpátky do bezpečí na modré čáře. 
Takhle obehrál Johnson hráče před sebou a mohl postupovat k brance. Když už neměl kam jet, zkusil střelu na branku. Puk prosvištěl kolem překvapeného Mrázka, který čekal evidentně spíše přihrávku, a pod víkem se prošel po celé délce branky. Parádní trefa.
Sabres vedení udrželi. V dramatickém závěru mohli navýšit vedení a také mohli být potrestáni vyrovnáním. Cenné dva body si z Chicaga odváží a to je podstatné.

Komentář ze www.sabres.cz:

Chvílemi to vypadalo, že trpíme epilepsií a ruce dělají absolutní kraviny. Jako třeba v závěrečných vteřinách, kdy Cozens odmítne střílet do prázdné branky a pak 3x za sebou nevyhodíme puk z pásma.... Ještě že jsme měli štěstí a 0,3 sekundy před koncem nás zachránila tyč. To už bych asi hledal nejbližší lano. Upocená, smradlavá, nehezká, ale konečně VÝHRA! Dahlin 1+2 a vítězný gól Erika Johnsona? Majstrštyk 

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Filip Čok
Co že ten Cozenz? Zápas jsem neviděl, může mě někdo zasvětit co se stalo?
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
Filip Čok získal puk, měl před sebou prázdnou bránu, jen by teda musel vystřelit od vlastní modré... Namísto toho vymyslel nesmyslnou přihrávku, po které se puku zmocnili Hawks a další minutu a čtvrt nás mackali v obranné pásmu... Úplně zbytečně... Stačilo si jen malinko verit
Jan Hany Hanusek
Očividně si Dylan po tom zranění ještě tolik nevěří no, musí se chytnout... 

Václav Stach
Dylan teď hraje celkově daleko za očekáváním. A popsal si to přesně, zpocené a smradlavé, ale dva body. Ale herní projev musí nahoru.Benson a Spasitel musí zůstat nahoře, patří k tomu výrazně lepšímu co teď máme k dispozici. 
Pavel Chatrný
Benson hraje dobře, ale myslím si, že půjde dolů.
Václav Stach
Co tě k tomu vede a při jaké konstelaci? Já tu nedávno psal toto a vyjadřuje to můj názor na situaci :Benson - vesmír, ve kterém se vrací do juniorky, obsahuje podpis Patricka Kanea, uzdravení Quinna a Ollofsona střílejícího v rytmu 1 gól na dva zápasy. Jinak prostě hraje moc dobře na to, aby šel k juniorům. Nebo by si musel být jistý KA i Don, že vytáhnou z farmy Kuldu/Rosena/Bira/koho chtějí, a budou hrát takhle nebo lépe. Vyspělý synek, hraje velmi, velmi dobře, chytře, za mě super.
Pavel Chatrný
Spíš tak tipuju, fyzicky je to přece jen trochu risk jak se bude sezóna blížit k PO, je hrozně drobný, ikdyz na jeho hře to není znát. nevypadají, že by chtěli odstřihnout Olofa a Quinn se snad brzy vrátí, navíc by měli počítat s nějakým prostorem pro případnou posilu nebo kluky z farmy (Rosen s Kulichem by šanci fakt zasloužili). Navíc to jak suverénně poslali dolů Savoie mi taky trochu dává ten pocit, že i Bensonovi dají čas na vývoj. Ale je super o tom žádná, pred minulým draftem jsem rozhodně nečekal, že do nabitýho prospect poolu nabereme takovou osobnost. 
Václav Stach
Jojo, taky jsem obrovsky mile překvapen. Co se týče prostoru pro Kuldu s Rosenem - musí být o nich přesvědčeni, že budou lepší jak jsem zmínil. Jen kvůli udělání místa pro ně bych to nedělal pokud by nahoře byli horší. Už prostě musíme myslet i na výsledky. A k té fyzičnosti, hraje chytře a nebojí se, do soubojů chodí správně. Když si ho někdo najde, tak najde, ale nebál bych se o něj.Savoie byla specifická situace - četl jsem rozhovor s Granatem, že byli už dávno rozhodnutí, že ho pošlou do juniorky, jen mu chtěli dát ty zápasy v AHL a odměnu za dřinu a pokrok, který dělal, chtěli mu dát debut. A jeho ICE time omezil proto, že viděl, že prostě není na NHL ready a nechtěl mu snižovat sebevědomí tím, že by ho vystavil těžké situaci a případné chybě ve vypjatém zápase. Jako osobně si fakt nejsem jistý, jestli tenhle přístup byl zrovna citlivý a pomohl mu více já bych to asi udělal jinak.

Názory fanoušků ze sabres.com:

Kevin VanValkenburgh
Got to clean up the sloppy play and turnovers. Pretty much everyone is beating Chicago. Got to be better against tougher teams and winning more consistently. Pond hockey without defensive discipline and structure doesn't work in the NHL. 

Tony Witkowski
2 points are 2 points no matter who you beat 

Tim Null
As long as you keep winning with the occasional loss instead of the occasional win a string of losses, the fans would be happy. The suffering has got to end. The wins aren't even exciting.

James Miller
Benson may be here to stay. I can't believe how good he's playing.
John Chojnacki
Benson gets manhandled out there. Reminds me of Mittlestadt when they threw him in the lineup right away. You can see that he has the skill and vision, but right now he just doesn't have the ability because he gets overpowered and coughs ip the puck.
James Miller
He was the highest rated Sabre last night. How do you keep him out of the lineup?    
John Chojnacki
Not sure what rating system you're looking at. But he's an undersized player that had 12 minutes of ice time.But regardless, my comment is not about one night. It's about the player in general. He's got the skill and vision, but he lacks the strength to play with the big boys in close quarters. And that's a liability.I like the player. But he's not ready. 
James Miller
They have charts of "game impact" after each game. You can look it up. Benson was the top player last night. I would have agreed with you up until the last couple games, but he's too good to send down now. If they want to send him to ROC for a couple weeks on a conditioning assignment, then have him play in the WJC before going back to play with Savoie, I'll understand. Right now, I have a feeling that he's staying in Buffalo. If anything, Levi looks like he's more suitable to go to Rochester. 
Chris Luzak
Benson is a really heads up hockey player already at his age and level of nHl experience. I hope they keep him on the big club. He brings a lot to the game. Yes he's young and needs to get stronger, but he can hold his own with his very good hockey sense. Impressive kid. 

Kathryn Schultz
What a great day, first the Bills win then the Sabres win!! Love it!!! 

Buffalo Sabres 3, Washington Capitals 4 OT

22. listopadu, 2023

Diváci: 18.573 (100%), Washington

Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer a Michael Markovic

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
Clifton(75)-E.Johnson(6)
R.Johnson(33)

Ofenzíva
Skinner(53)- Cozens(24) -Tuch(89)
Benson(9)-Mittelstadt(37)-Peterka(77)
Greenway(12) -Jost(17)-Olofsson(71 )
Girgensons(28)-Okposo(21)

1. třetina

10:09, BUF, Peterka, 1-0
Sabres lépe bruslili, lépe kombinovali.
Uzavřeli soupeře na půl minuty v jeho obranném pásmu. Shift dohrávala druhá formace, jen místo Bensona byl právě na ledě Jost. Obranná dvojice Sabres se vyměnila a dodala na led formaci čerstvou krev. Soupeř postupně ustal v rychlém přistupování k útočícím hráčům. Všechny souboje o puk se vždy vyvrbily tak, že převahu získali hosté. Jednu ze střel Sabres soupeř vyrazil vysoko do vzduchu a puk si zpracoval na modré bruslí velmi precizně střelec Peterka. Důležitou součástí úspěchu celé akce pak byl také svižný pohyb E. Johnsona směrem před branku hájenou Kuemperem. Puk Peterka rychle přehrál na pravé křídlo dobře postavenému Jostovi. Jost na sebe natáhl jednoho z bránících hráčů a s rozehrávkou počkal až na okamžik, kdy se mu do lepší střelecké pozice od modré čáry opět vrátí Peterka. Poté k němu puk přesunul přesně v té chvíli, kdy se obránci stáhli těsně na hranu brankoviště a svou pozornost udíleli Eriku Johnsonovi. Před Peterkou se zároveň otevřel velký prázdný prostor ledu pro přesun na velmi výhodnou střeleckou šanci. Odtud přesnou cloněnou střelou překonal brankáře mezi betonem a lapačkou.

16:04, BUF, Benson, 2-0
Sabres nenechávali nadále žádnou příležitost k ohrožení branky soupeře ladem. Puk provezl mezi modrými čarami Mittelstadt, do útočného pásma ale přes obranné hradby puk pouze nahodil a spolehl se na to, že rychle rozjetý Olofsson o pásmo úspěšně zabojuje. Před Olofssonem puk posunul za brankou po prknech Jensen a doufal, že se dostane na hokejky spoluhráčů. K tomu ale nedošlo, na puk si u mantinelu počkal výborně pozičně hrající Benson a zapojil do kombinace Olofssona. Švédský útočník nejprve o puk přišel v hokejové šarvátce s Edmundsonem, aby ale pak kotouč získal znovu pod kontrolu a zároveň využil toho, že mu Benson pohotově najel od mantinelu směrem k brance. No a Benson vstřelil v nájezdu krásný gól, efektně ale zároveň maximálně efektivně vystřihl vejvodovku pod horní tyčku. Byl to jeho první gól v NHL kariéře a jen doufejme, že jich v dresu Sabres přidá ještě fůru. Svou úžasnou brankou nám připravil určitě nejhezčí zážitek v utkání.

17:01, WSH, Alexejev, 2-1
Sabres nutně potřebovali dohrát první třetinu s dvoubrankovým vedením. Bohužel se to nepovedlo. 
Tuch chtěl ve vlastním obranném pásmu přihrát zadovkou na Josta, ale pas zachytil Malenstyn a to se stalo zárodkem průšvihu. Od tohoto momentu už Sabres nedostali puk pod svou kontrolu a ocitli se definitivně v obležení Capitals. To vyvrcholilo střelou od modré Alexejeva, který chtěl už spíše jen zachránit situaci, protože k němu dojížděl Olofsson. Nešťastně tečovaný puk skončil za zády jinak velice dobře chytajícího brankáře Leviho.

2. třetina

07:50, WSH, Oshie, 2-2
Opět došlo k tomu, že Sabres neodehráli svůj obranný part při zakládání útoku dostatečně důsledně. Chybělo soustředění, přesnost a také nasazení. Power odehrál puk před dotírajícím útočníkem laxně a na Samuelssona  poslal rozskákanou žabku, čímž ho dostal pod tlak a nebylo snadné puk udržet na hokejce. Samuelssonovi se to také nepodařilo a rychlou akci rozjel Oshie. Jakmile připravil o kotouč buffalského obránce, okamžitě přenesl hru do křídelního prostoru na najetého McMichaela. Útočník s koncovkou dlouho neváhal, jeho střelu zápěstím vyrazil Levi lapačkou mezi obránci přímo k dojíždějícímu Oshiemu, který obratem vrátil puk backhandem do branky Buffala přes těla ležícího brankáře a obránce Samuelssona.

16:18, BUF, Cozens, 3-2
Sabres se před koncem třetiny ještě jednou v utkání ujali vedení. Washington jim v tom vydatně pomohl. Nejprve se nechal vyloučit za držení Tucha Jensen a potom vylepšili rozhodčí vyhlídky Buffala ke skórování přísným vyloučením McMichaela za háček na Skinnera.
Přesilovku 5 na 3 Sabres nevyužili, ačkoliv obrana domácích neopustila za celou dobu prostor bezprostředně kolem svého brankáře. Už v době, kdy si fanoušci Capitals oddychli, že mají nejhorší za sebou, protože se Jensen vrátil na hrací plochu, Sabres dali branku. 
V zámku přihrál od modré Dahlin na Cozense, který z levého flanku ranou z první prostřelil houštinu hráčů před brankou a také nevidomého brankáře Washingtonu.

3. třetina

18:45, WSH, Wilson, 3-3
Buffalo bylo po většinu zápasu lepší a průběh hry byl bezesporu ovlivněn tím, že Capitals po třech svých výhrách zápas s týmem, kterému se výsledkově tolik nedaří, výrazně podcenili. Také v poslední části hry nic nenasvědčovalo tomu, že by Sabres měli připustit zvrat v utkání - obrazem hry a ani výsledkově. V posledních 10 minutách ale Washington zapnul na vyšší obrátky. To jim bylo umožněno i tím, že Buffalo se zaměřilo hlavně na to, aby neinkasovalo vyrovnávací gól. Čímž si to ale vykoledovalo.
Capitals hráli trpělivě a navzdory tomu, že mnoho času nezbývalo, viditelně nespěchali. Jako by věřili, že jejich šance ještě přijde a nemá valnou cenu ji uspěchat. Sami v klidu vystřídali a také hostům poskytli tento komfort.  Rozhodující akci rozjížděli z vlastního obranného pásma a s rozehrávkou se tak nimrali, až to vypadalo, že se smířili s prohrou. Jakmile ale nakonec dobyli útočné pásmo, natrvalo se v něm uchytili. Počkali, až se hráči zformují a ve hře bude šestý hráč definitivně na pozici bumpera. Tím byl drsňák Wilson, na kterého také směřovala přihrávka od mantinelu, a který zajistil pohotovou střelou vyrovnání. Capitals výborně využili výhody hráče navíc a nacvičenou kombinaci provedli bezchybně.
Vyrovnání bylo kruté, ohlédneme-li se za průběhem zápasu. Navíc, ve hře byly proti konferenčnímu soupeři čtyři body a Sabres si nechali proklouznout mezi prsty cennou výhru.

Nastavení

04:52, WSH, Dahlin, 3-4
Oba týmy měly šance. Těsně před koncem nastavení se Capitals dostali do nájezdu dvou na jednoho po nepřesné a špatně připravené střele Cozense a Strome táhlou střelou zápěstím zajistil druhý bod pro svůj tým.

Komentář ze www.sabres.cz:

Tohle bolí. Výkon podstatně lepší než v posledních utkáních. Dobrá bojovnost, přeci jen o něco menší množství chyb, přesto Capitals v závěru srovnali a jak to tak u nás bývá, následně pár sekund před koncem získali bod navíc. Tahle výhra mohla být definitivní vzpruha pro tým. Snad i ten lepší výkon pomůže k větší stabilitě. A ještě bych rád podokl... ZACH BENSON? ACH. MŮJ. BOŽE!!!!

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Martin Hody Hodás
Ach.5 minut ich v OT k nicomu nepustime a potom 15 sekund pred koncom ich laxne nechame odohrat puk z rohu a je z toho vitazne precislenie... A to nehovorim o tom, ze sme im dovolili vyrovnat minutu pred koncom

David Hamrlík
Škoda...proteklo to mezi prsty, myslím, že se stane to o čem se spekuluje a totiž, že Levi,aby se udělalo místo na soupisce a mohl dál růst, půjde k amerks, jeho výkony, ač čekám tady mohutné zastání, prostě nejsou dobré... 
Martin Hlavatý
Vůbec Devona nekritizuju , loňska sezóna mi ukázala , že ne vždy je problém v gólmanovi Letos se stala jedna ohromná chyba a to bylo nasazení Leviho do prvních 4 utkání , úplný totální nepochopitelný rozhdodnuti , díky kterému se teď malinko trápí no , já bych ho podržel nahoře , ale víc bych využil celkem slušných výkonu UPL, myslím si že jeho výkonnost jde minimálně zajímavé nahoru , a trocha důvěry by mohla mít jen pozitivní dopad na jeho budoucnost. Na závěr , já jsem loni říkal hned , že Levi vstup byl ovlivněn mnoha faktory , nový brankář , boj o play off a další , v té době by se vytáhl v podstatě každý gólman.
David Hamrlík
Přesně,v tom období vyhráli své zápasy i coms a UPL... 
Martin Hlavatý
To bych si nedovolil říkat , hodně tomu přispělo takový to haloooo, nový gólman , nikdo neznal jeho slabiny , kabina se daleko víc semkla a věděli že musí zodpovědnéji bránit , myslím že UPL v té době by možná byl malinko horší , ale co se týče zkušenosti a brankářských kvalit , myslím že celkově je o maličko dál než Levi.
Jan Hany Hanusek
Tak ještě aby UPL dal nebyl když má kompletní sezónu v NHL pak několik sezón mezi dospělými v Amerks apod, na rozdíl od Leviho který šel z univerzity rovnou do NHL, kdyby UPL nebyl dál, tak by na NHL neměl a mohl by chytat max za klasterec
Martin Hlavatý
Nediskutuji, říkám svůj názor, tvůj respektuju, ale tyhle kecy mě nezajímají.  Před sezonou jste všichni dělali z Leviho spasitele a naší jedničku, teď najednou říkáte že Luukkonen musí být dál a takový kydy, já umím být objektivní a říkám, v tuhle chvíli je Luukkonen dál, tak at chytá on, až bude Levi lepší (což podle mě nebude), tak ať chytá on 
Jan Hany Hanusek
Nevím, tady je to Hamrlík verze 2.0 , jako nechápu, že někdo může napsat, že Levi nebude lepší jak UPL , to by mi asi k diskuzi stačilo, děkuji
David Hamrlík
Dle čísel by nejen mohl, ale i měl.

George Hanson
Pomalu přestávám věřit Granatovi. V předchozích dvou sezonách se mu podařilo vytvořit a stmelit tým. Nějak ale zatím nevidím, že by měl schopnost ten tým pozvednout na vítěznou úroveň.
Vojta Mlnářík
Je to tak. Granato je super development coach, teď bychom spíš ale potřebovali někoho ráznějšího a zkušenějšího, kdo z těch hráčů začne ždímat jejich maximální potenciál. Je sice hezký, že kluci mají dobrou atmosféru v kabině a jsou kámoši, to samo o sobě ale samozřejmě žádné výsledky přinést nemůže.
Martin Kramský
Úplný súhlas, Granato odviedol super prácu počas tažkého rebuildu po odchode Eichela, ale je na čase sa posunúť. Podpíšme Woodcrofta, kým je voľný...dlho nebude. 

Petr Faky Faktor
Za mě teda jeden s těch lepších zápasů a škoda ztráty bodu. Ale výkon bojovný. Pro Viktor Miller Maudr komentoval jsi Vary a ty mají výhru, takže to muselo tak být .

Václav Stach
Za mě v prvních dvou třetinách velmi dobrý, zodpovědný, kontrolovaný výkon, hodně jsme drželi puk, JJP znovu ukázal svou vynikající formu a nekompromisní hru ( mimochodem výborná práce E.Johnsona při clonění a nalákání soupeřů na sebe ), pak Benson ( neexistuje vesmír kde ho pošlou zpět do juniorky ) a velká škoda zbytečných gólů. Při prvním Levimu asi chyběly ony centimetry ( ale kdo ví, těžká cloněná a tečovaná střela ), u druhého prostě zbytečné přečíslení na což si jinak kluci dávali pozor. Cozy i přes špatnou formu dál zasloužený třetí gól, ale ten závěr. No když už hrajeme úzký malý box, tak by tam prostě one timer ze slotu přijít neměl. A pokud se nepletu, tak ten čtvrtý jde opět za Powerem, který takovou hloupou střelou a nedostatečnou vlastní reakcí vytvořil to přečíslení. Já z něj prostě mám nervy, ta laxnost mě fakt točí. Levi za mě nebyl jistý, padalo to z něj, ale předpoklady má, je třeba makat a zlepšovat se. Pokud by mu to mělo prospět, tak ten Rochester může být krátkodobě varianta, ale jen pokud UPL s Comriem ukáží, že prostě chytají stejně nebo lépe než on, což zatím upřímně oba dělají. 
 

Pittsburgh Penguins 2, Buffalo Sabres 3

24. listopadu, 2023

Diváci: 19.070 (100%), Buffalo

Rozhodčí: Dan O'Rourke a Peter MacDougall

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-R.Johnson(33)
Clifton(75)-E.Johnson(6)
Jokiharju(10)

Ofenzíva
Skinner(53)- Cozens(24) -Tuch(89)
Benson(9)-Mittelstadt(37)-Peterka(77)
Girgensons(28)-Krebs(19)Okposo(21)
Jost(17)-Olofsson(71)

1. třetina

16:46, PIT, Crosby, 1-0
Sabres měli ke skórování v průběhu první části hry blíže, hlavně formace Okposa a kapitán osobně byli minimálně dvakrát tak blízko, jak jen to šlo. Gólově se ale domácí neprosadili, takže to byli zkušení hosté, kteří dokázali využít zaváhání obrany na straně Buffala.
Samuelsson, který se zatím po návratu z marodky nedostal do původní formy, vyvážel puk zpoza branky. Pokoušel se puk posunout k číhajícímu Jostovi na obranné modré čáře, ale zbytečně si objížděl backhand a tím ztratil drahocenný čas, takže zásilka nedošla ke svému adresátovi. Do přihrávky mu položil hokejku forčekující Guentzel. O puk našeho obránce levně obral a přihrál směrem k modré najíždějícímu Crosbymu. Disponovaný kapitán Tučňáků vystřelil bez prodlení. Puk skončil v síti překvapeného brankáře Luukkonena. Podle reakcí
 finského gólmana bylo zřejmé, že nejen nestačil puk zachytit, ale ani zaujmout dobrou pozici, aby mohl střele čelit a lépe na ni vidět. Bezpečné držení puku Samuelssonem a pohotovou střelu Crosbyho dělil od sebe tak krátký okamžik, že se vůbec časově ani prostorově nezorientoval. 

2. třetina

16:46, PIT, Eller, 2-0
Alex Tuch pykal za ránu loktem do obličeje Karlssona a Penguins uzamkli Sabres v jejich obranném pásmu. Před Luukkonenem bylo živo. Sabres se ale ubránili, každá bránící čtveřice vždy našla cestu k vyhození kotouče takovým způsobem, aby se někteří hráči dostali z ledu. Obránci přežili také obtížné chvíle následující po návratu provinilce. Ty bývají často kritické. V tomto případě ale obrana Sabres spáchala herní harakiri až ve chvíli, kdy se kal usadil na dno a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl soupeř svůj náskok navýšit. 
Cozens přihrál rychlou zadovku po prknech na obránce, Power rychlý puk propustil za brankou Dahlinovi, který 
měl dost času, aby s ním mohl naložit podle svého gusta. K Dahlinovi se blížil forčekující Nieto, takže se rozhodl puk přehrát zpátečním směrem na Powera a ještě koutkem oka kontroloval situaci, aby mladého obránce nevyžádanou přihrávkou nedostal do nehratelné situace. Důsledkem této drobné nepozornosti se stalo, že mu puk sjel po čepeli a dostal se k Nietovi. Následovala krátká přihrávka na Ellera a jeho nekompromisní zakončení z ideální pozice do horního rohu branky. 
Dahlin se sám na sebe hodně zlobil, ale my jsme žádnou zlobu necílili, spíše zklamání z toho, že se nezadržitelně blíží další prohra, kterou si za předvedenou hru Sabres nezaslouží. 

3. třetina

05:13, BUF, Skinner, 2-1
Celý zápas Jeff Skinner příkladně bojoval a tak není divu, že jsme si moc přáli, aby se mu dostalo zasloužené odměny. 
Sabres hráli přesilovku při vyloučení Malkina za hákování Samuelssona. Početní výhodu zúročili velice brzy. Čistě vyhráli buly, roztočili kolotoč přihrávek a hledali skulinu v obraně. Velice aktivně si počínal právě Skinner, který měl dvě střelecké příležitosti. I přes protivenství způsobené chvilkovou ztrátou puku, udrželi Sabres pásmo a nadále svírali Pittsburgh před brankou Nedeljkovice.
Ofenzíva dobře pracovala, hráči si aktivně měnili místa a přesně nahrávali. Rychlou kombinací postupně unavili obranu. Závěrečná kombinace šla po ose. Olofsson (mantinel) - Tuch (za brankou) - Skinner (slot). Unylá defenzíva už nestačila obsadit Skinnera nacházejícího se v ideální střelecké pozici. No a my všichni víme, jak to většinou končí, pokud se Jeff ocitne před brankou a nikdo mu nefuní na krk nebo nedrží hokejku. 
Na mortizaci ukázkového zakončení neměl brankář nárok si ani pomyslet. 

10:52, BUF, Okposo, 2-2
Dalším gólem za odměnu bylo vyrovnání domácího kapitána. 
Sabres přešli po zisku puku do bleskového protiútoku. Puk na modrou vyvezl Olofsson a s ním se dopředu přesunuli i spoluhráči. Jakmile švédský útočník za modrou zatáhl hru, měl komu přihrát a nemusel na spoluhráče čekat. Krebs už si to zamířil před branku a Okposo se pobyboval na druhé straně plochy, k modré se blížil obránce Dahlin, kterému také na hokejce přistála příhra od Olofssona. Dahlin přihrál vlevo Okposovi. Kyle byl strážen, ale zkusil stříleným pasem najít před brankou Krebse. Výsledek určitě předčil jeho očekávání. Prudký puk si před dotírajícím Krebsem nasměroval do vlastní branky obránce Karlsson.

17:16, BUF, Tuch, 2-3
Kdo pro sebe rozhodne utkání, bylo dlouho na vážkách. O dramatické situace před brankami se přičinily oba mančafty. Výhru si vzali domácí.
Zkombinovaná formace Sabres, ve které se v jedné chvíli prolnuli hráči tří řad převzala iniciativu a soustavně bušila do soupeře. Ataka končila obléháním branky Mittelstadtem, Skinnerem a Tuchem. Obrana nebyla schopna sebrat puk Skinnerovi, který nakonec přihrál do zahuštěného předbrankového prostoru. Dezorientovaná obrana nestačila zareagovat a k puku se dostal Alex Tuch. Tohle je přesně typ práce, se kterou si umí dobře poradit. V obklíčení se prosadil a puk propasoval do branky.
Hráči si oslavy vítězného gólu bezvadně užili a Jeff Skinner nám všem ukázal přesnou imitací, jak na inkasovaný gól reagoval raubíř Letang.
Sabres už tentokrát další změnu skóre nepřipustili.

Komentář ze www.sabres.cz:

ANO!!! Nevzdali jsme se a proti Penguins nakonec dokráčeli k zisku dvou bodů! Tohle je přesně ta výhra, která vše může obrátit k lepšímu. Greenway se před zápasem zranil, v plánu bylo hrát 12-6 ale museli jsme znovu hrát 11-7. Uprostřed druhé třetiny se zranil Girgensons, dohrávali jsme na 10 forwardů, ale stačilo to. První dvě třetiny nebyly zlé, ale chybělo ofenzivní procitnutí. Do třetí třetiny jsme vstoupili s daleko větší chutí a elánem, což nakonec zapříčinilo skvělý obrat!!! Velká pochvala dnes také pro UPL! Pojďme na tom stavět a dál získávat bodíky!

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

David Hamrlík
Jsem rád, že jsem vydržel se dívat do konce, skvěle to kluci otočili... jsem zvědavý, kdo bude povolán z amerks
Michal Mišky Patráš
Dúfam že Kulich

Josef Tomášek
To byla nádhe
rná otočka když teda nebudu počítat že jsme jim na oba góly nahráli 

Jakub Býček
Za me letos jeden z nejlepsich zapasu. Hrali do tela, strileli, nevymysleli nesmysly a golman dneska na pohodu. V jednoduchosti je krasa a ted si pockame az povolaji Jirika a era naseho pasty začne 

David Hamrlík
Včera dle mě odehrál nejlepší zápas za sabres Cliffton  

Buffalo Sabres 2, New Jersey Devils 7

25. listopadu, 2023

Diváci: 16.514 (100%), Newark

Rozhodčí: Eric Furlatt a Mitch Dunning

Brankář
Comrie(31)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-R.Johnson(33)
Clifton(75)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)- Mittelstadt(37)-Tuch(89)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Kulich(20)-Krebs(19)Okposo(21)
Rosen(63)-Jost(17)-Olofsson(71)

1. třetina

01:31, NJ, Holtz, 0-1
Fanoušci Sabres doufali, že si tým s Ďábly poradí, protože soupeř se zmítá v herní krizi a výsledky má velice špatné. Naposledy si připsal třízápasovou šňůru proher. Pro Sabres by to bylo poprvé v sezóně, kdy by dosáhli na back2back výhry.
V utkání jsme se dočkali debutu dvou hráčů Sabres: Švéda Isak Rosena a českého hráče, odchovance kadaňského hokeje Jirky Kulicha. Trochu přeskočím: debut obou mladíků byl rozpačitý a výkonnostně se bohužel svezli s velmi špatným výkonem celého týmu.
Zápas nezačal gólově dobře hlavně z toho důvodu, že oba týmy vstoupily do zápasu s diametrálně odlišným nazasením. Opravdu jsem nabyl přesvědčení, že hráči Buffala žili v představě, že k výhře nad divizním rivalem jim tentokrát bude stačit i průměrný výkon při podprůměrném nasazení. Rychle je z toho vyvedl prvním gólem Holtz.
Soupeř, stejně jako pak během utkání mnohokrát, vyhrál čistě buly. Přihrávka od modré byla cíleně po mantinelu a za brankou se k puku dostal Haula, ačkoliv tu o puk bojovala hned třetice bráních hráčů. V obklíčení se mu podařilo puk přihrát před branku na dojíždějícího nebráněného Holtze, který se trefil z blízkosti přesně a Comriemu nedal žádnou šanci.

11:09, NJ, Toffoli, 0-2
Napsat, že hra se vyrovnala by bylo hodně troufalé, protože Devils si nadále lepším pohybem a přesným střídáním vhodných matchupů udržovali převahu.
Celý problém se odvíjel od toho, že hráči, kteří stáli na straně Šavlí měli možnost vystřídat, když se hra přelévala z útočného pásma do jejich obrany, ale této šance nevyužili, Devils je přitlačili a postupně z nich vymačkali všechnu energii. Rosen dokonce mířil k vystřídání, ale lavička ho odmítla a musel se vrátit do obrany. A tady jsme měli poprvé možnost vidět, jak v praxi vypadala součinnost sehraného páru AHL Rosen-Kulich. Bohužel ne v ofenzívě, kde by se hráči pravděpodobně byli schopni dříve či později prosadit, ale v defenzívě, kde byli bezzubí. Nehledě na to, že forčeking byl hodně účinný a velmi agresivní, Sabres měli několikrát možnost puk dostat ze svého pásma. Jost, později Rosen a R.Johnson měli šanci rozehrát, ale pokaždé se při absenci vehemence a přesnosti o osvobození z tlaku sami připravili. 
Po půlminutě tlaku bylo zřejmé, že to nedopadne dobře. Buď si ofenzíva na Sabres vykoleduje vyloučení, možná dokonce dvě vyloučení, nebo uvidíme kaskádu šancí, které pouze v optimálním případě pro Sabres skončí tím, že Comrie puk zkrotí a dá pětici možnost opustit led. Situace skončila sice optimálně ale nikoliv pro hosty. 
Comrie si poradil s nastřeleným pukem od modré, ale ten zmizel ve změti nohou před brankovištěm. Comrie se ho snažil v této džungli dolních končetin uvidět, ale nevšiml si, že ho mezitím jeden z útočících hráčů nechtěně usměrnil bruslí napravo od jeho branky do volného prostoru. Tam si sjel Toffoli a využil zpomaleného pohybu bránících hráčů. Skóroval snadno a do odkryté branky.

15:20, NJ, Hischier, 0-3

Nadále zůstávali v rauši domácí. Do sestavy se jim vrátil Nico Hischier a bylo jen otázkou času, kdy se také zapíše do historie utkání.
První formace Sabres nedokázala zachytit tempo zápasu a nedařila se jí kombinace. Vázla nejen souhra, soupeř navíc našel účinnou protihru a dobře vyplňoval prostor mezi obrannou dvojicí a útočnou trojicí. To se mu dařilo většinu zápasu.
V tomto případě domácí využili nepozornosti Cliftona v práci s pukem. Trojice hráčů okamžitě přešla přes modrou a proti nim stáli Skinner a Samuelsson. Než se dobře zorientovali, soupeř je rychle přeřízl přesnou křížnou přihrávkou na Ondru Paláta, který bez váhání vystřelil na povyjetého brankáře. Od ležícího Comrieho se puk víceméně jen odrazil a spadl na led do brankoviště. Skinnera obranná hra už mezitím přestala bavit, takže se v ní nadále neangažoval a zakufroval směrem k Palátovi. O hru před brankou už měli zájem jen hráči Devils. Byli tam dva před prázdnou svatyní a Hischier puk dopravil za brankovou čáru nohou. Rozhodnutí ve hře znělo branka a rozhodčí při opakování nenašli dost důkazů o tom, že by švýcarský hráč puk úmyslně do branky kopl. 

18:27, NJ, Palát, 0-4
Chvíli jsme mohli setrvávat v naději, že by v utkání mohlo dojít ke zvratu, ale nedlouho před koncem první části hry na rakev položil víko český útočník Palát. 
První formace se opět nechala nachytat na švestkách. Casey Mittelstadt umí udržet puk a kličkovat s ním jako málokdo, ale protože tu popisujeme zápas-blbce, vyšla mu jen jedna klička ze dvou a puk mu vypíchl na modré čáře bránící hráč. Protiútok měl opět smrtící parametry. S první vlnou útočníků trojice našich bránících hráčů udržela krok a pokryla je, v druhé vlně ale zůstal osamělý Palát, jehož výběr místa a schopnost se tam včas dostat je famózní. Comrie chybu neudělal, ale proti hráčům v první vlně zaujal pozici v pokleku a potom nebyl fyzicky schopen povyjetím zmenšit úhel střílejícímu Palátovi. Po přesné přihrávce od Bratta měl střelec ve výhodné pozici k dispozici několik míst, které neměl možnost brankář vyplnit. A trefil se dobře.
Kromě samotné ztráty puku můžeme hráčům Sabres vyčíst v první řadě špatné rozebrání si hráčů soupeře.

2. třetina

01:53, BUF, Skinner, 1-4
Sabres dostali na začátku druhé části hry příležitost zahrát si přesilovku a odehráli ji ve velkém stylu. Soupeře rozhýbali a přesnými přihrávkami připravili volné místo pro svého bumpera, Jeff Skinnera. Do závěrečné kombinace se zapojilo všech 5 hráčů a přihrávky šly z hole na holi naprosto přesně. Finální zpětná přihrávka na bumpera šla od Alex Tucha a ukázala, s jakým velkým přehledem zkušený Tuch tyto situace umí řešit. A o střelecké potenci Jeff Skinnera nemá cenu vůbec pochybovat. Zblízka nedal českému brankáři Vaněčkovi nejmenší šanci.

02:44, NJ, Toffoli, 1-5
Jedním ze stimulů pro Sabres měla být výměna gólmanů. Do klece se postavil Devon Levi a nahradil Comrieho, který ale v první třetině nechytal vůbec špatně. 
Třetí útočná řada v ofenzívě opět nic nepředvedla, přišla a puk a nyní hráči dumali o tom, jestli má smysl se vracet zpátky do obrany, nebo budou pochváleni za to, že si počkali v závětří modré čáry na návrat puku, o který se postarají spoluhráči.
Jenže Devils přečíslili obranu 4 proti 3 a navíc situaci výborně vyřešili pozičně. Jako vždy úplně stejně, ale na Sabres v tomto rozpoložení to úplně stačilo. Bylo to jako jednoduchý až triviální karetní trik, na který naši pokaždé skočí. Dvě útočné vlny. První vlně se naši bez kompromisu věnují plnou silou a maximálním zastoupením, druhá útočná vlna si může před brankou dělat co se jí zamane, protože si těchto hráčů nikdo nevšímá. Stejná obehraná deska: zpětná přihrávka na Holtze do vymeteného prostoru před brankou. Jeho střelu Levi bezmála chytil, ale puk se z jeho držení vykutálel. Vůbec nemá cenu řešit, že puk do sítě uklidil Toffoli a obrana tomu jen přihlížela. 
První dojem je, že hráči stáli sice v prostoru tam, kde by teoreticky měli být, ale soupeř nehrál podle těchto úvah a postavil se kousek vedle, kam naši ideálně postavení obránci jednoduše nedosáhli a kam se posléze, na smůlu našich, odrazil puk. Hodně takové smůly indikuje stav, ve kterém už nemůžeme hovořit s čistým svědomím o smůle ale o herním selhání.

3. třetina

00:50, NJ, Mercer, 1-6
Druhé střídání, druhá lajna na ledě, ztráta puku při pokusu o získání útočného pásma, protiútok, soupeř se snadno uchytil v obranném pásmu Sabres, střela od modré, gól. Takhle to vypadá ve zkratce gramofonu o třiceti třech otáčkách za minutu a sedmi skladbách na vinylu šestá písnička na začátku třetí třetiny v síti našeho druhého brankáře.
Hamilton vystřelil od modré a před brankou Leviho se stínícímu Mercerovi pečlivě věnoval obránce Clifton. Puk se bohužel nadvakrát odrazil od bruslí hráčů (podruhé od brusle právě Cliftona) a skončil za zády bezmocného brankáře Buffala.

03:55, BUF, Okposo, 2-6
Pokud budeme hledat pozitiva ve hře Sabres, musíme se zaměřit na individuální výkony některých konkrétních hráčů, protože jako tým selhali Sabres ve všech herních činnostech. Jedinou výjimkou jsou PP. V přesilovkách zaznamenali Sabres stoprocentní úspěšnost. Dvě ze dvou (logicky je škoda, že jich nehráli osm). B.Smith odpočíval jen 20 sekund. Sabres vyhráli vhazování a postupně donutili soupeře výhrami v osobních soubojích zaujmout obranný čtverec. 
Střelu Powera zápěstím od modré tečoval ve vzduchu Kyle Okposo a puk zapadl za Vaněčkova záda do dolního rohu branky.

05:38, NJ, L.Hughes, 2-7
Beztak dobrou náladu domácích fanoušků zlepšil ještě L.Hughes. 
Za osekávání  Hischiera byl vyloučen Dahlin. Ani soupeř s využitím přesilovky neváhal, stačilo mu pouhých třináct sekund. 
Jeho výhodou vždy bylo, že důležitá vhazování vyhrával jako na běžícím pásu. Hischier přetlačil na buly Okposa, ale první závar před Levim Sabres přečkali. Tuch měl na chvilku možnost dostat hru z pásma, ale puk si pod tlakem odehrál daleko od sebe a včas se k němu už nedostal. Obehrál ho Luke Hughes a rychlými tempy vylepšil střeleckou pozici. Mezi dvojicí bránících hráčů prudce vypálil zápěstím těsně nad ledem a v tu chvíli nepozornému brankáři Levimu prošel puk pod výstrojí 

Komentář ze www.sabres.cz:

Veeeeeelký špatný 

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Zicos Zábelka
Hrozna slabota, pomalu nám ten vlak ujíždí zase a to dřív než obvykle. Neverim v tak vyraznej progress. Velke zklamání tahle sezona
Roman Zoubek
Zatím ten progres letos mají týmy, se kterými by se mělo Buffalo rvát o play-off, lepší a já taky moc nevěřím v nějakou větří změnu a výsledkovou konzistentnost.

Martin Hlavatý
Granato okamžitě ven , čím dřív skončí tím lépe pro nás . Psal jsem to už loni , byl jsem za blbce , nelíbí si mi jak pracuje se sestavou , na začátku sezony Levi 4 zápasy , teď točí tři brankáře jak blázen , povolám Kulicha nahoru a dám ho do 4 lajny, jako proboha proč
Michal Mišky Patráš
Čakal som že bude v lajne s Isakom keď hrávajú dole spolu a je tam chémia takto chalani absolútne nevynikli
Martin Hlavatý
Jak fakt to nechápu , nás na farmě úžasnýho hráče co má obrovský gólový potenciál a zabijes ho ve čtvrtý lajně , ale pak přijde Biro , jde hned do první lajny , no nějak se mi to naše skládání sestavy prostě nelíbí
Michal Mišky Patráš
Presne tak veľmi by sa mi páčila lajna Rosen - Mittel - Kulich

Vojta Mlnářík
Kulich dostal 15 minut, to je na debut docela solidní icetime. Koho dostal do lajny je věc druhá, ale zase nelze nacpat zelenáče, jehož připravenost na NHL je diskutabilní, do prvních dvou lajn. Pasta začínal v Bostonu taky v bottom lines, prostě je potřeba se vypracovat a ukázat, že na to má i na NHL lvlu. U nás je problém, že tyhle hráče nemá kdo vést, kdo učit, někdo kdo odehrál spoustu zápasů v playoff a kdo ví, co to znamená být součástí úspěšného týmu a co to obnáší. Bohužel těch posledních 13 let se potvrzuje, že neúspěch plodí pouze další neúspěch. Potřebujeme do kádru víc hráčů jako je EJ, Clif atd. - pustit část prospectpoolu a pokusit se doplnit kádr o tenhle typ hráčů, jinak z té doby temna nikdy nevyplujeme.
Martin Hlavatý
V něčem máš určitě pravdu , nás problém je daleko větší než Kulich ve čtvrté lajně , jsou tři body které je potřeba co nejdřív vyřešit. 1. Brankoviště - za mě jednoznačně Luukkonen ( může se někomu líbit někomu ne , ale statistiky mluví za vše ) a stálou dvojku , já bych Comrieho poslal na farmu a nechal Leviho a dal mu tak 20-25 zápasu ve zbytku sezony .2. Power- okamžitě bych mu dal tribunu , aspoň na jeden zápas, aby si uvědomil , že pro místo v NHL je potřeba makat a hrát zodpovědně .3. Trenér , slyšel jsem tu loni když se řešil nepostup do playoff spoustu chvali na Granata, ale vůbec nechápu proč , dělá naprosto absurdní kroky , Savoie , jako nevím jestli jsme ve fázi kdy můžeme někomu za odměnu dát zápas v NHL, o golmansky otázce už toho bylo napsáno dost , myslim že jedna z největších chyb byl začátek sezóny , to mu nikdo nevymluvi , chudák Levi , všichni v něm viděli gólmana Top 10 a on ted atakuje nejhorší statistiky v NHL , myslim že kritika UPL z loňské sezony nabývá úplně jiný rozměr , oproti Levimu měl pořád neskutečný statistiky a hlavně s ním v bráně jsme i dokázali spoustu zápasu vyhrát , Levi podle mě ztratil tu začátečnickou vítěznou auru , kdy se z něj dělalo něco co není , za pět let může mít na polici Vezinu , neříkám že ne , ale od začátku jsem tvrdil , že je třeba si počkat na jeho skutečnou výkonnost a pak soudit a myslím že se ukazuje , že za tím aby se stal jedničkou bude ještě neskutečně mnoho práce.
Lukáš Hazda
Hlavně i pro Kulicha ze 4. lajny to musí bejt premiéra jak hrom dostávat jeden za druhým… 
Pavel Chatrný
Jako sorry, ale zrovna Cliffton byl naprosto tragickej, Johnson ok, ale na zásadní roli už nemá. Ale jinak souhlasím, nějaký jméno by přijít mohlo, jen si úplně nedokážu představit kdo by to měl být, aby strhl celý tým, to asi jeden hráč nezvládne. Dost možná ten impuls bude muset přijít se změnou trenérů.
Vojta Mlnářík
Však to není myšleno, aby to tihle hráči nutně výsledkově táhli, ale aby tam prostě v tý kabině pro ty mladý byli a ukázali jim, že to jde i jinak. Většina kádru v rámci svých dosavadních kariér má cestu od porážky k porážce jako standard, což pro mladý prospecty není úplně dobrý a inspirující prostředí. A je vidět, že jak Clifton, tak Johnson nejsou úplně zvyklý na takovou míru nezodpovědnosti od svých spoluhráčů, co se týče ztrát puků ve středním pásmu a návratů do obrany. 

Roman Zoubek
To je momentálně úplnej nesmysl. Proč by měl Granato končit kvůli slabší formě hráčů, kteří to měli táhnout. Navíc se opět rozšiřují zranění.
Václav Stach
Souhlas. Pořád máme v sestavě extrémně hodně mladých hráčů a v tom je Donny dobrý. Navíc aby se nám sešlo, že z centrů se Tage zraní a Cozy+Jost+Krebs budou všichni totálně z formy si taky asi nikdo nepředstavoval.Ale je pravda, že Donny si musí udělat pořádek. Nekonzistence je obrovská a včera poprvé to bylo vyloženě odfláklé, tohle nejde. 

Filip Čok
Tohle byl katastrofální výkon, 12 střel na bránu?UPL jasně ukázal, že je lepší gólman a on tam furt cpe Leviho, který je absolutně přeceňovaný a Comrieho, kterému se vydařila jediná sezóna ve Winnipegu jinak i loni byl podprůměr.Vím, že o gólmanech to dnes nebylo ale ta jistota v bráně dnes vůbec nebyla. Kvalitu máme ale tohle jde za managementem.

Václav Stach
Náš nejhorší výkon pod Granatem. Tohle bylo na ručník, trapný, příšerný výkon. Gólmany bych včera neřešil, protože tohle nebyl zápas o nich. Pochybuju, že by s tímhle zápasem udělal něco i Hašek v době největší slávy, maximálně by tam všechny seřval a roztřískal tři hokejky. Mimochodem, Kulich byl ve trojce s Krebsem a Okpem, Rosen ve čtyřce s Olofem a Jostem. Včera ale nezahrál vůbec nikdo, samozřejmě někdo méně špatně a někdo více katastrofálně, ale není potřeba to rozebírat. Odvolání Granata není na stole. Předevčírem prodloužil o dva roky. Jestli tedy poletí, tak poletí i s Adamsem. A to taky zatím není na stole. Každopádně jsem zvědav, jak na tohle pánové zareagují, tohle bylo neakceptovatelné. 
Filip Čok
Promiň ale prodloužení o dva roky proběhlo loni v říjnu. Má smlouvu do roku 25-26.
Václav Stach
Máš pravdu, musím si ověřovat informace. Na situaci to ale nic moc nemění, KA spojil s Granatem svou krátkodobou pozici velmi silně. A na změnu trenéra tohle zatím není, v NHL to jezdí v jiných situacích. 

Smrtislav Kozel
Třeba je tahle tužka konečně probere! Comrie na farmu....