2023/24, RegSea, 25-28/82

09.12.2023

Nashville Predators 2, Buffalo Sabres 1
Detroit Red Wings 5, Buffalo Sabres 3
Buffalo Sabres 3, Boston Bruins 1
Montreal Canadiens 3, Buffalo Sabres 2 

Nashville Predators 2, Buffalo Sabres 1

3. prosince, 2023

Diváci: 14.644 (77%), Buffalo

Rozhodčí: Garrett Rank a Corey Syvret

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
R.Johnson(33)-Clifton(75)

Ofenzíva
Skinner(53)- Mittelstadt(37)-Tuch(89)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Rosen(63)-Krebs(19)-Okposo(21)
Biro(15)-Jost(17)-Olofsson(71)

1. třetina

09:40, NSH, Forsberg, 1-0
Oba týmy začaly pečlivě a opatrně z obrany. Brankáři dobře vyřešili nemnoho šancí na obou stranách. Sabres hledali správné matchupy pro své lajny a toto hledání je zpomalovalo ve hře. Drobnou převahu si Sabres ale posléze vytvořili, zhodnotit ji gólově ale nedokázali a tak opět rozhodly individuální chyby, kterých se domácí hráči nedokázali úplně vyvarovat.
-----------
Pozorný a dosud bezchybný výkon brankáře Luukkonena bohužel pokazila kaňka, čímž se opět bude jeho výkon (který byl jinak ale opravdu výborný a finský branař tým několikrát podržel) přetřásat. Už i s ohledem na to, že jeho protějšek chytal prakticky bezchybně po celých šedesát minut.
Vítězství v buly v obranné třetině Sabres bylo oficiálně přiznáno Casey Mittelstadtovi, ale souboj můžeme ocenit jako spíše remízový. Jeho soupeř na vhazování - O ´ Reilly skončil na ledě a puk od bruslí skončil u Forsberga, který ho okamžitě poslal těsně nad ledem na branku. Luukkonen nestačil zareagovat a kotouč se o vzdálenější tyčku odrazil do branky.

10:54, NSH, Trenin, 2-0
Bohužel, první branka dramaticky změnila průběh utkání. Najednou jsme tu měli jeden tým, který přesně věděl, co má hrát. Zároveň si byl také dobře vědom svých předností a svých slabin. Hosté věděli, že pokud budou soutěžit se Sabres v rychlostním bruslení, mohou prohrát. Pokud je naopak přinutí hrát svou hru, plnou fyzických soubojů, zajistí si úspěch. Domácí jako by na dalších dvacet minut (až do půlky utkání) úplně zapomněli hrát hokej. Pro defenzívu to platí dvojnásob.
Minutu po prvním úspěchu udeřily šavlozubé Šelmy podruhé.
------------
Predators nahodili puk do útočného pásma. Puk po mantinelu zkopíroval obvod kluziště za brankou a jako první se k němu dostal Jokiharju. Rychle si k němu sjížděl soupeř, takže se Jokiharju rozhodl pro prodloužení letu puku kolem mantinelu. Tam nastal problém, protože ještě před chvílí, než Jokiharju přijal puk, nakrátko zvedl zrak a přesvědčil se o tom, že u mantinelu si na puk počká jeho spoluhráč Benson. Už si nevšiml, že cestu rychle přehradil Smith. Ten puk vrátil bruslí zpátky směrem k brance. Situaci mohl ještě zachránit Cozens, ale klička do středu hřiště se mu úplně nevydařila, takže se k puku dostal opět Smith a tentokrát už ho měl pod úplnou kontrolou. Dovezl ho až k mantinelu na druhé straně a tam ho předal obránci Sissonsovi. Jokiharju se mezitím přesunul před branku svého krajana a připravoval se na souboj s útočníkem Treninem před brankovištěm. Nedokázal ale zabránit tomu, aby Sissonsovu střelu Trenin parádně tečoval za záda Luukkonena, jehož lapačka čekala ve vzduchu na puk zbytečně. 

2. třetina

10:02, BUF, Olofsson, 2-1
Když už to vypadalo, že Sabres se protrápí zápasem až do hořkého konce, domácí zažehli plamínek naděje a od té chvíle se zásadním způsobem změnil obraz hry. Predators se stáhli do obrany s novou taktikou: obrana především, náskok se nám podaří navýšit z protiútoků. To ale byla ta správná vábnička pro Sabres a první gól zároveň správným impulsem.
-------------
Dahlin si nekompromisně pokryl tělem za vlastní brankou puk a po několika krocích vynikajícím způsobem uvolnil na útočné modré přesným vysokým pasem najetého Olofssona. Buffalský útočník neměl možnost nájezd zakončit, protože ho faulem zastavil obránce Lauzon. Rozhodčí nařídili správně samostatný nájezd.
Olofsson naznačil kličku doprava a pak krátký blafák s přesnou střelou na opačnou stranu. Příkladná byla zejména skvělá práce nohou.

3. třetina

Aktivita po většinu druhé půlky utkání byla na straně domácích. Zranění Tucha ale otupilo ostří první formace a těžiště snah spočívalo na druhé lajně, která si vypracovala řadu slibných šancí, ovšem bez úspěšného zakončení.
------------
Bez branek

Komentář ze www.sabres.cz:

Od 2. třetiny výrazné zlepšení, ale co naplat. Cozens asi 7 tutovek.... škoda že neřídil letadlo 11.9., protože by určitě netrefil dvojčata... Ke vší snaze a závěrečnému zmaru se zranil Alex Tuch.... zranil se sám při backchecku, když se snažil hasit průšvih naší obrany.... a nechci malovat čerty na zeď - tahle zranění bývají nejhorší.... pokud bude i Tuch delší dobu fuč, tak jsme vážně v prdeli polárního medvěda.

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Patrik Mikolaj
Mala to byť play-off sezóna a je to zmar na ľade tu už asi ani zmena trénera nepomôže alebo výmena nejaká ... škoda no 

Peťo Dobos
Predtým roky sme mali aspoň október celkom dobrý, teraz sme jalovy od začiatku sezóny ...dúfam,že KA niečo už kuje v pozadí a len tak nečaka,že sa to samo nakopne. Comrie 0%, Power nech si s Cliftonom kus "oddýchnu" na tribúne aby sa zobudili. Nový brankár k Upiemu, skúsiť možno Halaka? Alebo vďaka Dony ale nový tréner? Mr Gallant ?
Michal Mišky Patráš
A čo tak obe?   
Peťo Dobos
Nie som proti 
Michal Mišky Patráš
Myslím že nebudeme jediný 
Michal Mišky Patráš
A Halák napríklad k Levimu by bol veľmi dobrý na development

Martin Hlavatý
Čekal jsem jestli dostaneme gól přímo z buly , dočkal jsem se , tohle už fakt neni normální 

Míra Captain Schulz
Tohle není opět naše sezóna..

Roman Dixo Mundok
To uz ked nas vsetci pasuju za PO team predsezone tak mi sa musime uplne od sameho zaciatku utopit sami neviem kde je problem ale snad sa uz z toho konecne dostanu 

Václav Stach
Včera hrozný zápas obrany, tolik dorážek co nechalil NSH bylo šílené. UPL nás držel v zápase. Od druhé třetiny zlepšení, skvělá druhá lajna a především úžasný Benson vytvořili Cozymu tutovek jak blázen, ale on prostě nedá a nedá, je to cudný kluk Škoda, jakýkoliv bod by se počítal a pár šancí bylo, ale Saaros byl proti a samozřejmě naše nemohoucnost taky Pokračuje trend dostat gól z buly, to by mi taky měl někdo vysvětlit.
Roman Zoubek
Já ti to vysvětlím. To je jak my kdysi v žácích na fotbale. Běhali sme a běhali a běhali, balón sme pořádně neviděli a pak sem do něj neuměli kopnout. Tohle je ten stejný případ. 

Martin Hody Hodás
Som rad, ze aspon UPL zachytal. Skoda golu z buly, ale inak nas spolahlivo drzal aj v tazsich situaciach.Videl som len zostrih a utok vyzeral dobre, bolo tam vela sanci a hlavne to malo energiu, celkom to tam lietalo. Len co z toho, ked nic z toho..... 

Detroit Red Wings 5, Buffalo Sabres 3

5. prosince, 2023

Diváci: 14.800 (78%), Buffalo

Rozhodčí: Kendrick Nicholson a Peter MacDougall

Brankář
Comrie(31)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
E.Johnson(6)-Clifton(75)

Ofenzíva
Skinner(53)- Mittelstadt(37)-Thompson(72)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Jost(17) -Krebs(19)-Okposo(21)
Rosen(63) )-Biro(15)-Olofsson(71)

1. třetina

03:40, DET, Larkin, 1-0
Sabres začali v domácím prostředí s velkou chutí, ale týmu by právě nyní, po třech prohrách v řadě, velice přišlo vhod, pokud by se ujali vedení. K tomu bohužel nedošlo. 
-------------
Hráči Detroitu nahodili puk za branku Sabres a tam si pro něj přijeli Samuelsson s Dahlinem. Redwings jim ovšem byli v patách, takže klid pro rozehru naše dvojice obránců neměla.
Puk si pokryl Samuelsson bruslemi, přikopnout puk spoluhráči ale nemohl, protože také u Dahlina se usadil protivník, který ho zle tísnil. Jakmile Samuelsson uviděl trochu volného místa na ledě, od puku si trochu odstoupil a čepelí ho nadzvedl na plexisklo. Puk putoval kousek po hraně plexiskla a hráči Buffala měli za to, že se dotkl sítě a bude následovat přerušení hry. Někteří hráči snížili intenzitu hry a Thompson, který byl puku úplně nejblíže, přestal hrát na kratičký okamžik úplně. Puk se mu převalil přes hokejku a kapitán Detroitu Larkin znovu demonstroval zabijácký čich na góly. Napálil puk bez přípravy a měl i kliku, protože zkoprnělý brankář nestačil na dobře umístěnou střelu reagovat.
Hráči Sabres, především Thompson a brankář Comrie, reklamovali dotyk puku na síti, ale tato varianta padla a lavička domácích po zhlédnutí záznamu nepokoušela štěstí.

08:25, DET, Fabbri, 2-0
Bohužel první gól odstartoval velkou herní nepohodu Sabres. Zatímco Redwings hráli sebevědomě, bez bázně a s lehkostí, domácí si okamžitě přestali věřit. Útok narážel na pevnou a dobře organizovanou obranu Detroitu. První formace Sabres, ve které narychlo uschopněný Thompson nahradil zraněného Tucha, nebyla vůbec schopna přejít do útočného pásma a pokud se tak stalo, okamžitě přišla o puk. Z ostatních formací se dokázala do tlaku dostat pouze druhá řada, ale ta je efektivní až po brankoviště. Jak se říká, na temném ledu, temná kouzla.
Hrát hokej úplně zapomněla defenzíva. Momentálně hraje dobře jen Dahlin, ostatní hrají průměrně nebo podprůměrně a hráči se pravidelně střídají v předvádění doslova neuvěřitelných minel. Nikdy nevíme, kdo je aktuálně na řadě.
-------------
Jokiharju rozehrál zpoza vlastní brankové čáry, dlouhou přihrávku se ale tísněnému Krebsovi nepodařilo před červenou ani zachytit a ani tečovat, takže rozhodčí odpískali zakázané uvolnění a hra se vrátila do obranného pásma domácích. Třetí lajna samozřejmě nemohla vystřídat.
Důležité buly vyhráli Wings a puk už hráčům v královské modré nepůjčili. Odehráli vynikající střídání, rozebrali pětku bránících hráčů a rozvrátili ji. Dvakrát puk přenesli před branku do slotu, poprvé se podařilo hru z těchto nebezpečných prostor vytěsnit, podruhé už nikoliv. Útočník Jost a obránci Jokiharju s Powerem opět hráli vanilkové drama bez důrazu. Před brankou byli v podstatě tři, ale hospodařil tam výhradně Fabbri, který měl čas i místo pro dorážku. Přihrával mu před branku Copp, u kterého měl být Jokiharju dříve, ale nebyl. Comrie se natáhl po přihrávce a také Jokiharju do přihrávky položil hokejku. Comrie po svém výpadu skončil natažený na ledě, takže při dorážce měl Fabbri úlohu ulehčenu.

2. třetina

05:43, DET, Seider, 3-0
Třetí gól měl být klíčový. Pokud gól dají Wings a to bylo vzhledem k obrazu hry pravděpodobné, přenos celonárodní sítě ESPN ztratí náboj, pokud puk do sítě prozatím bezchybného brankáře Lyona zavěsí Sabres, budeme tady mít utkání, ve kterém ještě stále o něco půjde. Proto týmu z Buffala vůbec nepřišlo vhod, když se po obranném zákroku Skinnera ozvala píšťalka rozhodčích.
---------------
Sabres vyhráli důležité buly, ale z vlastního obranného pásma se nedostali. Dva obránci, kteří se aktuálně potýkají s horší sportovní formou, Erik Johnson a Samuelsson se sjeli u puku a to je při odehrání trochu zpomalilo. Do akce se pustil Samuelsson, puk napálil po prknech golfákem, ale krátké zaváhání zapříčinilo, že soupeřův obránce na modré, kterým byl ve spectýmu útočník Fabbri, stál připraven. Soupeř rozjel kolotoč přihrávek. Krebs a Samuelsson dostali každý ještě jednu šanci na vyhození puku, ale to se jim nepodařilo. Ve druhé třetině je obtížné vystřídat za hry, takže čtveřice hráčů začala vadnout v pohybu a smyčka se začala utahovat. Když obránce Seider střelil od modré, nejbližší blokující hráč stál šest metrů před ním. Pomalu reagoval také brankář Comrie, který se těžko přeformátovával z jednoho hráče na druhého a hrozeb, které představovali. Přihrávky byly příliš rychlé, kvalitní a Comrie nebyl schopen s hrou detroitské ofenzívy držet krok.

13:55, DET, Rasmussen, 4-0
Obraz hry se nezměnil, Sabres se snažili přesvědčit nejen fanoušky a trenéry ale hlavně sami sebe, že nezapomněli hrát hokej. To se jim nedařilo, protože propadali při řešení elementárních situací a selhávali při fundamentálních hokejových činnostech. Asi dobrý popis by byl: traumatizující frustrace. Někdo jiný by mohl nesouhlasit a popsal by situaci jako: frustrující trauma.
----------------
Blesková akce Detroitu o dvou přihrávkách a skvělé koncovce v provedení 
Gostisbeherea, Petryho a Rasmussena byla příkladnou ukázkou na jedné straně tahu na branku a na druhé straně neuspořádanosti týmu. Obraz: jeden forčekující hráč osamocený v prostoru, prázdné střední pásmo bez herní rezistence a propadlí obránci Dahlin s Cliftonem. A na konci Comrie, který ani neměl hokejku pevně na ledě a asi čekal spíše kličku než pohotovou střelu mezi betony.

18:57, BUF, Dahlin, 4-1
Čtvrtý gól dal soupeři jistotu výhry a pocit, že už se nic nemůže stát. Zlomil jim křídla a Wings úplně přestali hrát. Vykašlali se na bruslení, necpali se do útoku a bránit začali opravdu hrozivě.
Chvíli to vypadalo, že Sabres si tohoto herního blackoutu Detroitu ani nevšimli a nadále se zabývali svými pochmurnými úvahami. Z těch je vytrhla přesilovka a první gól.
-----------------
Jak důležité je vyhrát buly, ukázal Cozens. Puk odešel z bodu pro vhazování čistě na modrou k Dahlinovi, který si dal jednu výměnu s parťákem Thompsonem a pak vypálil projektil, který možná tečoval Skinner a možná ho netečoval, ale který určitě odčaroval kouzlo neprůstřelného Lyona. 

3. třetina

08:20, BUF, Mittelstadt, 4-2
Třetina nezačala dobře, ale postupně se na hokejky Sabres dostala uvolněná pohoda, která jim konečně dala možnost předvádět hru, kterou UMÍ, kterou bychom od nich rádi viděli a která je ve skutečnosti řadí mezi adepty na postup do PO. Oni hokej totiž umí, mají tým našlapaný talentem. Problémem je, že tomu nejsou nevěří celých 60 minut, ale až na výjimky od 15 do 40 minut za zápas.
Wings se rozhodli přepnout z módu lážo-plážo, ale už to nešlo. Sabres byl rázem plný led.
--------------
Komentátoři právě dopěli chválu na Red Wings, když si tlak v útočném pásmu vytvořila elitní formace Sabres. Místo Thompsona zaskakoval Peterka a právě on měl výrazný podíl na brance. Pomáhal vybojovat útočné pásmo a později ho výbornou hrou (díky dobrému postoji na bruslích při vynikající bruslařské technice) pro rozvoj další akce zachránil. 
Závěr dění na fanoušky důkladně zapůsobil. Peterka za brankou poslal přihrávku na Skinnera a ten si okamžitě všiml, že si k bráně sjíždí parťák Mittelstadt. Navzdory tomu, že prostor byl zaplněn hráči v červenobílých dresech, přesná rychlá přihrávka našla cíl a Mittelstadt okamžitě prudce vypálil. Casey nemá nyní úplně ideální střeleckou formu, takže není divu, že to asi neměl být gól - puk šel do boku hrudního koše Lyona, ale náramná pohotovost a velká razance střely brankáře naprosto uzemnily. 

11:37, BUF, Skinner, 4-3
Zápas se dohrával na jednu branku. Vlna za vlnou bila do detroitské obrany, leč vyložených šancí přibývalo jako šafránu. Jenže Red Wings udělali chybu a Walman se nechal zbytečně vyloučit.
-----------------
Thompson vystřelil na Lyona a brankář puk podržel, domácí vybojovali pásmo. Cozens výborně vystihl padající puk na buly a čistě ho vyhrál. Po výměně puků mezi Dahlinem a Thompsonem na modré se puk dostal na chvíli do patové situace u mantinelu. Soupeři se snažili jej vypíchnout z držení Thompsona, ale silný útočník Sabres bojoval udatně. Nakonec ho vyšťourali obránci, ale jejich krátkou přihrávku vystihl lstivě Skinner a okamžitě si to namířil z úhlu k brance. Projel trpělivě brankovištěm, počkal až brankář položí betony a ztratí trochu na stabilitě a pak ho téměř z mrtvého úhlu bezchybně prohodil zvedákem. Halt, Jeff je Jeff.

19:14, DET, Larkin, 5-3
Závěrečný tlak v šesti byl umocněn tím, že se nepoučitelní Red Wings znovu nechali zbytečně vyloučit. Sabres odehráli závěrečný part výborně, vytvořili dech beroucí tlak s horkými závary a měli několik šancí a minimálně jednu naprostou tutovku (Cozens).
---------------
Dahlin se snažil prostřelit houštinu hráčů před sebou, puk byl zblokován a bohužel se ocitl v držení Larkina, který hned věděl, jak s ním má naložit.

Komentář ze www.sabres.cz:

Nechat si dát 2 pitomé góly v první třetině - Nechat si soupeře pro jistotu odskočit ještě víc - Ve 3. Třetině nastoupit s úplně jiným týmem, hrát o 106 a dohánět ztrátu Dotáhnout to na rozdíl jednoho golu, mít obří šanci na vyrovnání v závěru a neproměnit jí. Kolovratek Sabres opět v akci

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

George Hanson
Dnes ukážeme Kane
ovi, že se rozhodl správně

Roman Zoubek
No upřímně je Detroit letos dál. Ale sakra wow. Tage tomu dá zase impuls. Je to něco jako ten trade, o kterým kluci v talku mluvili.

Peťo Dobos
Dúfam,že návrat TNT bude ten správny impulz,že by sme sa konečne zobudili (aj keď Comrie v bráne ) ...btw prečo zase Ryan "sedí" ? Chápe tomu niekto?
Michal Mišky Patráš
Mohol si sadnúť OP skôr  

Jakub Býček
Jokiharja vyhodit za prdel oknem.. tak slabej typek to je strasny ve dvojici s Powerem, kterej je uplne podelanej to je hruza. Okposo proc hraje presilovky a oslabeni proc proc boze misto tech dvou poridit dva enforcery a bude to vypadat uplne jinak.

Michal Mišky Patráš
Najviac čo má štve je že vidí človek všade nejaké rumors na trade iných tímov silných ako Colorado, Bruins a podobne a nám čo by to bolo treba ako soľ tak nič pretože KA asi nemá záujem nič spraviť... 

Filip Čok
Největší chyby, které se udály přes léto:1. Podepsání Okposa2. Nevytrejdování Josta a Oloffsona3. Nepodepsání Hellebuycka a ponechání ComriehoTa regrese je oproti minulé sezóně obrovská, sezóna je vypadá to, skončena
Michal Mišky Patráš
A bohužiaľ najbližší zápas Bruins tam čakám zase tak 7+ kúskov
Filip Čok
To je jasná prohra

Roman Zoubek
Podepsání Okposa Buffalu nijak neuškodilo, když je to jen na rok. Navíc je to stále kapitán, i když letos už uvadl. Nevím proč se měl měnit Jost, když koncem sezony mu to v Buffalu sedělo. Oloffson byl koncem minulé sezony nevyměnitelný, respektive by za něj Buffalo dost max třetí kolo.Těžko říct jestli byl Hellebyuck nakloněn jít do Buffala. Zase - ponechání Comrieho Buffalu nijak neuškodilo. Není to žádnej propadák a navíc kdyby na to neměl, tak si ho těžko nechají. A dával jim jistotu pokud by se zranil UPL nebo se nechytl Levi.Ta bota nás tlačí úplně někde jinde.
Martin Kramský
Ano, Okposov podpis na rok je v poriadku. V poriadku nie je to, že dostáva TOI 15 minút a ešte má priestor aj na presilovke. 
Roman Zoubek
Nemůžu posoudit, páč sem se teďka na zápasy nedíval. Za mě tam taky nemá co dělat, ale určitě to bylo jen dočasný řešení, když přesilovky nefungovaly. 

Patrik Mikolaj
Nič no na ďalší rok kto je draftová 1ka 

Martin Kramský
Ak chceme ešte bojovať o PO, musí sa niečo udiať. Donny - ďakujeme za všetko, ale už prišiel tvoj čas, kedy tvoj koučing proste nestačí. Ako som už písal - berme Woodcrofta, kým je stále voľný. To on naučil Oilers brániť a urobil z nich PO tím. To, že McDavid hrá tento rok so zranením a že Holland tam podpisuje kopytá nebola Woodcroftova chyba.

Vojta Mlnářík
Tahle sezóna je totální bust a asi nemá smysl ji nějakými zběsilými kroky hasit. Reálně jsme pátý od konce v celé NHL a nutno říct, že zaslouženě a není moc prvků v naší hře, o které bychom se mohli opřít a stavět na nich (vhazování, přesilovky, efektivita, souboje a důraz - ve všem celkově patříme mezi nejhorší). Work ethic během zápasů u větší poloviny týmu tragedie , zbytek je, jak bylo řečeno při talku, přetíženej. Jak mají potom prospecti v tomhle prostředí růst? Být Adamsem, tak se už teď hodně dobře přiravuji na léto, aby to nebylo jeho poslední a neskončilo to dalším rebuildem rebuildu.

Petr Daňha
Adams a Granato okamžitě pryč.....další sezona pryč bohužel.......
Roman Zoubek
Ale jdi.

Buffalo Sabres 3, Boston Bruins 1

7. prosince, 2023

Diváci: 17.850 (100%), Boston

Rozhodčí: Chris Rooney a Jake Brenk

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Power(25) -Samuelsson(23)
R.Johnson(33) -Jokiharju(10)
E.Johnson(6)-Clifton(75)

Ofenzíva
Skinner(53)- Mittelstadt(37)-Thompson(72)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Robinson(50)-Krebs(19)-Okposo(21)
Olofsson(71) -Jost(17)-Rosen(63)

1. třetina

Bez branek

2. třetina

01:18, BUF, Peterka, 1-0
Zápas v Bostonu v mnohém připomínal utkání proti Rangers. Pro domácí měla být snadná výhra nad tápajícími Sabres čtvrtou v nepřetržité řadě a Buffalo jednoduše podcenili.
Hosté vstoupili do zápasu s dobrým bruslením, dobrým napadáním, s pozornou obranou. Výkon celého týmu podpořil vynikající Levi. Sabres ve skutečnosti skórovali již v první třetině nováčkem v dresu Buffala, Robinsonem, ale gól byl dvakrát přezkoumáván (jednou kvůli přerušení hry před gólem, podruhé bylo úspěšně vyreklamováno Bostonem bránění ve hře brankáři Ullmarkovi). 
Jelikož domácí se hodlali utkání začít věnovat až v jeho druhé polovině, pobízet se nenechali Sabres a udeřili první.
----------------
Sabres působili ve středním pásmu jako pracovitá mravenčí kolonie a zahuštěním prostoru úspěšně rozbíjeli rozehrávku soupeře. Hned na začátku prostřední části hry vybojovali útočné pásmo, zle zatápěli brankáři Ullmarkovi, ale hra byla přerušena, protože švédský brankář přišel po kontaktu o helmu. Vhazovalo se po jeho pravici a na brankáři bylo patrné, že větší pozornost než hře věnuje své výstroji. Cozens čistě vyhrál buly posunutím puku na Peterku a německý útočník to zkusil z první. Ullmark už měl sice helmu na hlavě, ale myšlenky si pod ní ještě patrně nesrovnal, puk proletěl nad jeho opožděným semaforem.

16:57, BUF, Thompson, 2-0
V druhé polovině třetiny Boston zažehl forsáž a útočná aktivita se výrazně přesunula na jejich hokejky. Protihru Sabres jsme mohli vidět spíše sporadicky. V obraně, které dnes chyběl Dahlin, se začaly objevovat trhliny. Hru ve středním pásmu ale Sabres stále organizovali dobře, problém spočíval v tom, že Bruins už našli lék, tou byla rychlost. Druhá lajna ve složení Benson-Cozens-Peterka ale tak dobře bruslí, že si může dovolit, aby jejich střední pásmo začínalo už za brankou soupeře. Druhá lajna vynikajícím pohybem vybojovala ve chvílích tlaku Bostonu útočné pásmo pro naši elitní formaci.
-------------------
Úspěch akce byl postaven na vynikajícím forčekingu a hlavně na pohotovosti a dobrém odhadu obránce Cliftona, který nejrychleji zareagoval na posunutí puku po mantinelu od obránce Carla. Clifton získal puk a neohroženě postupoval podél mantinelu vpřed. Nejsnadnější a také zároveň nejvíce alibistickou variantou bylo posunutí puku na volného Skinnera v rohu kluziště. A tady je potřeba ocenit bravuru Cliftona, který si udržel přehled o dění ve hře a nadále bral v potaz druhou variantu pro řešení situace. Směrem do středu hřiště od mantinelu a Cliftona couval Thompson a po celou dobu pohybu nespouštěl z Cliftona oči. Přesunem pozadu do volného prostoru a připraveností k okamžité střele se nepřestával nabízet. Clifton se tedy rozhodl pro Thompsona a od mantinelu mu mezi kruhy naservíroval puk. Rozhodl se dobře, protože dělovka Thompsona proklouzla pod výstrojí Ullmarka.

17:35, BOS, Marchand, 2-1
Už při dalším střídání ale udeřilo na druhé straně a Boston ukázal, že v domácím prostředí nesloží zbraně předčasně.
------------------
Po rozehře na středovém kruhu se ke kotouči dostali Medvědi a útočné pásmo získali nahozením. K puku se sice mohl dostat Erik Johnson ale v souboji u mantinelu se nedočkal podpory spoluhráčů. Soupeři ho ve dvojici o puk připravili a Sabres v jejich obranném pásmu uzavřeli. První nahození puku do houštiny hráčů pře gólmanem Levim nepřineslo Bruins úspěch, puk se odrazil ke Cliftonovi, ale jeho opatrné vyhození dokázal obránce na modré udržet v pásmu. O něco později se situace opakovala, Sabres opět dostali možnost obranné pásmo vyklidit, repete ale tentokrát nezvládl E. Johnson. Vyhozený puk znovu skončil u obránce na modré. To už zavánělo liknavostí, takže se nemůžeme divit, že ji soupeř potrestal.
Obránce poslal puk po mantinelu a za brankou až do protilehlého rohu pásma, kde si na něj počíhal Marchand. Marchand s pukem udělal dlouhý vnější kruh, čímž jednak setřásl obránce Cliftona a druhak dal čas spoluhráčům, aby si našli střelecké pozice. Nejlepší pozici měl Coyle, stál osamocen na druhé straně u brankoviště. Aby k němu mohl přes zeď bránících hráčů puk dostat, zvolil Marchand prudkou střílenou přihrávku. Záměr se mu nevydařil, ale razantní přihrávka trefila brusli E. Johnsona a od ní se odrazila do vinglu bezmocného brankáře Leviho.

3. třetina

11:16, BUF, Olofsson, 3-1
Očekávali jsme, že Bruins do poslední třetiny vlétnou a pokusí se Sabres rozsápat. Hráči Buffala se ale domácím vyrovnali bruslařsky a jelikož se Bruins kombinačně moc nedařilo, fakticky hráčům v tmavých dresech chyběl nějaký aspekt hry, kterým by mohli pozornou obranu Buffala překonat. V polovině třetiny navíc hosté odskočili na rozdíl dvou branek.
------------------------
Bruins uzamkli Sabres před jejich brankou ale ve zhuštěném prostoru si byli schopni vypracovat jen pár pološancí. Odraženého puku se zmocnil Olofsson, krátce se přesvědčil o tom, že jeho případný výlet vpřed podpoří spoluhráč Robinson, který se jen mimochodem ukázal jako platná akvizice (výborně bruslil - rychle i vytrvale), a pak vyrazil vpřed do přečíslení dvou na jednoho. Situaci řešil před brankou přesnou střelou na vzdálenší tyč Ullmarka, který dobře viděl, ale pohotové reflexy si dnes na led s sebou nevzal.
-----------------
Sabres přečkali závěrečný tlak Bruins a z Bostonu si odvážejí sladkou bodovou plástev.

Komentář ze www.sabres.cz:

O bože chraň nás.. Dahlin je game time decision. Rozbrusleni vynechal. Robinson si připíše debut za Sabres. 
... A skláři nebudou mít co žrát! Večer plný zázraků....Power nejlepší zápas sezony. Pár se Samuelssonem mu skvěle seděl. Robinson dobře zapadl do týmu... ano, bottom six hráč je jasný, ale má pořádnou rychlost a nebojí se chodit před bránu... odehrál velmi slušnej zápas! Olofsson dal gol jinak než do prázdné nebo za stavu 0:5 Levi podal skvělý a hlavně jistý výkon. Puky z něj nevypadávaly, nepřeháněl to... Spíše jak z konce minulé sezony než začátku téhle.... Tak si pojďme udržet nějaký win streak! Zatím jsme s Robinsonem 1-0-0!

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Peťo Dobos
7:1 pre Boston 
Roman Zoubek
Tak to vyšlo, dobrej tip
Peťo Dobos
Som rád,že som sa mýlil,ale nečakal som že vyhráme 

Oto Kusmič
Tuším, že to nebude velký brankový rozdíl, ale bruins si výhru pohlídají 

Jakub Býček
Tipuju 5:3 pro nas 

Michal Mišky Patráš
Tu je bohužiaľ vidieť že káder nemá hĺbku 

Maroš Polacký
Chlapi choďte dnes všetci spať, ráno môže len prekvapiť  
Petr Kuzel
Stalo se
Maroš Polacký
Veru tak je. Hneď je krajšie ráno, keď je človek vyspatý s pocitom že naši borci nás prekvapili a vyhrali 
Jan Hany Hanusek
No užívej si ten pocit, myslím že moc často se opakovat nebude 

--------------------------

David Hamrlík
A pojďme dál konečně

Honza Dvořáček
To je vážně zázrak, kluci snad pečou nějaký spiknutí, to vypadá, že všichni vyhodili prachy do luftu, co dostali dlouhodobé smlouvy a teď je drží pod krkem sázkařská mafie, nebo už jinak nevím
Roman Zoubek
Houby, chtěli akorát všechny nasrat. Proč neřekli včera, že vyhrají?

Petr Kuzel
Nevidim tu žádnej komentář, že Boston dostal gol z buly a že to byl Ullmarkuv gol, když si nenašel výhled! Už se těšim, až je tu naši odborníci zhejtujou, jak to špatně sehráli a golman je nepodržel
Jan Hany Hanusek
Souhlas, asi jsme se poučili od soupere a zkusili to taky a ono ,světe div se, to vyšlo
Petr Kuzel
Palec nahoru za pozitivní komentář 
Jan Hany Hanusek
Když mi dají důvod k pozitivnímu komentáři tak nemám problém stejně jako Devon zachytil super ale též jako upl potrebukem konzistentnost
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
Petr Kuzel taky že byl.. Ale nemá cenu hodnotit jejich golmana ne?
Petr Kuzel
Má.
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
Mám dost svých starostí s Buffalem ještě abych se zaobíral cizakama 

Michal Mišky Patráš
Konečne jednoduchá hra žiadne vymýšľanie do prázdnej bránky nechápem prečo nevedia takto hrať každý zápas keď očividne to ide a poďme už naštartovať víťaznú sériu

Martin Hody Hodás
Skoda toho vlastnaka, Levi by si ten shutout zasluzil kazdopadne super 

Honza Dinner Večeřa
Jakožto admin CBJ vám Robinsona přeji, my jsme tradičně ukázali naprostou debilitu že jsme vám ho dali za 7 kolo...mohli jste ještě přidat pytel puku...... každopádně Eric vám pomůže a věřím že i s jeho pomocí můžete dát PO! Přeji to klukovi ušatému! A skvělá práce!
Václav Stach
U Vás jako CZ fans Columbusu byl oblíben? Co jsem zatím četl US komentáře, tak mi to připadalo, že to byl přebytečný player. 

Václav Stach
KA ven. Granato ven. Robinson je směšný. Jo sorry, vyhráli jsme, tak příště 
Petr Kuzel
Tenhle komentář se hodí po každým druhým zápase... Neni třeba s nimi šetřit  
Martin Hlavatý
A můžu se zeptat co má tento komentář znamenat ? Samozřejmě že Granato by mel odejít , ten tým začne makat vždy až když je nějaká krizovka a to jde jenom a jenom za ním 
Václav Stach
Co má tento komentář znamenat? Že po třech letech dobré práce vidíme první down tohoto týmu. Opravdu regres výkonnosti. Ale je to sport, a všichni si projdou svými ups and downs. Je třeba to tak brát a hledět směrem dopředu. Nedělat ukvapená rozhodnutí. Asi tohle. 

Montreal Canadiens 3, Buffalo Sabres 2,  SO 

9. prosince, 2023

Diváci: 17.123 (90%), Buffalo

Rozhodčí: Trevor Hanson a Brandon Schrader

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Power(25) -Samuelsson(23)
Dahlin(26) -Jokiharju(10)
E.Johnson(6)-Clifton(75)

Ofenzíva
Skinner(53)- Mittelstadt(37)-Thompson(72)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Olofsson(71) -Jost(17)-Rosen(63)
Robinson(50)-Krebs(19)-Okposo(21)

1. třetina

Bez branek

2. třetina

12:59, MON, Struble, 1-0
Od začátku utkání se hrál svižný hokej s velkým množstvím bruslení, oba týmy se snažily do hry přidat ty ingredience, které by jim mohly přinést výhodu nad soupeřem - Montreal se pokoušel do hry ještě více přidat rychlost na volném ledě, Buffalo se snažilo přinést více důrazu v osobních soubojích. První třetina sice skončila bez branek, ale více příležitostí ke skórování měli i díky přesilovkám Sabres. K naší převeliké škodě šance promarnili a už popáté letos nevyužili ani dvojnásobnou početní výhodu.
Ve druhém dějství se hra vyrovnala, ale vývoj po polovině utkání zásadním způsobem ovlivnil faul nové buffalské akvizice Eric Robinsona, za který dostal trest ve hře. Soupeř chtěl okamžitě na ledě Robinsona potrestat, takže Guhle dostal menší trest za vyvolání rvačky. Těsně předtím, než skončila hra 4 na 4 a než začala tříminutová část trestu ve hře pro Robinsona, Habs dali otevírací gól zápasu.
-----------------------
Úspěšná akce Montrealu začala na hranici vlastního obranného pásma a součástí úspěchu byla i rozhozená obranná hra Buffala, neboť dva čerství hráči naskočili na led a těžiště akce se odehrávalo na opačné straně kluziště.
Montreal na jednu přihrávku snadno přešel přes střední pásmo a Kovacevic vjel s pukem přes útočnou modrou, aniž by ho někdo mohl jakkoliv ohrozit či zpomalit. Obranná dvojice Power a E. Johnson byla připravena, ale rychle se mezi ně vklínil výborně bruslící Struble, který E. Johnsona přebruslil. Kovacevicovi nezabránil Power ve vyslání prudké přihrávky na Strubleho, ten ji usměrnil na branku a buffalský brankář Levi na tečovaný puk nestačil zareagovat tak, aniž by mu puk pod vyrážečkou nepropadl za záda.

13:13, MON, Suzuki, 2-0
Vzápětí začala tříminutová početní výhoda Montrealu a hosté bezprostředně po prvním gólovém zápisu přidali druhý.
-----------------
Suzuki předvedl vynikající individuální akci, celé hřiště projel středem jako na motorce a zpoza obránce E. Johnsona prostřelil dobře postaveného brankáře Leviho na zadní tyč u vyrážečky.

3. třetina

01:06, BUF, Skinner, 2-1
Závěrečná třetina začala pro domácí gólovou vzpruhou.
----------------
Domácí se snažili o vysunutý pressing, který byl doplněný o dobré rychlé přistupování k soupeřovým hráčům, kteří jsou kolem vlastní modré a ještě nezískali rychlost. Taková taktika byla nejen správná, ale zároveň jediná možná s ohledem na bruslařskou rychlost hostujících hráčů. 
V tomto případě hráči Sabres obětovali dva hráče na napadání a modrou strážil Thompson s dlouhým dosahem svých paží. Rodící se útok Montrealu zastavil, získal separaci na místě, aby si pohlídal puk ve svém držení a zároveň aby dal příležitost napadajícím spoluhráčům vrátit se z ofsajdové pasti. Pak překročil modrou čáru, zatáhl puk do oblouku zpátky a skoro poslepu přihrál ideálně se nabízejícímu Skinnerovi. Canadiens byli překvapeni rychlou přihrávkou a Skinnerovi dali na svou škodu prostor. Jeff si připravil puk bruslí a vystřelil. Brankář Primeau nebyl na střelu dobře připravený a nestál na středu brankoviště. Bylo to z toho důvodu, že po jeho levici se nacházel ve výborné střelecké pozici úplně opuštěný Mittelstadt a Primeau evidentně bral v potaz riziko přihrávky na lépe postaveného spoluhráče. Skinner ale tyto věci řeší celkem dost pragmaticky: zakončovat by měl ten, kdo to umí nejlépe a to jsem v tomto týmu já.

06:36, BUF, Okposo, 2-2
Hokej na ledě získal obrátky, týmy nabízely dobrou podívanou a že se jedná o zábavu interaktivní si uvědomili také návštěvníci. Konečně jsme se dočkali zápasu s velmi slušnou atmosférou. Brankář Levi několikrát tým vysloveně podržel, nové sestavy obranných dvojic hráčům evidentně svědčily a svůj čas na ledě se snažily nepromarnit ani dvě nyní po Robinsonově předčasném odchodu do sprch kombinované formace. 
Narovinu - tenhle hokej byl ke koukání.
------------------
Hlavní zásluhu na vyrovnávací brance má důrazný obránce Connor Clifton. Podržel puk po kontrolou, využil řídkého prostoru před sebou, vyvezl jej podél mantinelu a vhodil až do útočného pásma, čímž umožnil spoluhráčům vystřídat a zaujmout své pozice na hřišti. Tím ale jeho aktivita neskončila. Jakmile si všiml, že obránce Montrealu má problémy se zpracováním nahozeného puku a s rozehrávkou, rychle k němu dojel a o puk ho tvrdě a dovedně připravil. Sám s pukem na holi dlouho neotálel, vystřelil na branku. Pro brankáře Primeaua se situace na ledě zhoršila tak nečekaně rychle, že stačil na střelu Cliftona zareagovat jen tím, že ji vkleče vyrazil před sebe. Daleko mimo svůj dosah. Z druhé vlny si k nabídnutému puku první přijel Okposo, před kterým zela odkrytá celá horní část branky. Kapitán Kyle Okposo vyrovnal a připsal si 600-stý bod ve své profesionální kariéře.

Nastavení a samostatné nájezdy

Bohužel, Sabres prozívali zbytek přesilovky, který si přinesli do nastavení ze základní hrací doby. Ani později některé solidní šance nedokázali proměnit, takže o výhře v utkání a zisku bodu navíc rozhodly samostatné nájezdy (úspěšní střelci jsou bold):
Canadiens: Suzuki, Caufield, Ylonen, Slafkovský
Sabres: Thompson, Olofsson, Power, Peterka

Komentář ze www.sabres.cz:

Zápas s Montrealem za námi, provázel ho dobrý, srdnatý a bojovný výkon. Bohužel bereme jen bod, a to hlavně díky faktoru PP. Celkem jsme strávili na přesilovce přes 11 minut a nebyli jsme schopní dát jediný gól. 5v4: 0-5/07:565v3: 0-2/00:454v3: 0-2/02:34Canadiens nakopl zákrok na 5+ do konce, jaký svět neviděl.... Na rozhodčí si nechci stěžovat, rozhodně nám zápas neprohráli... ale "faul" za ktery dostal Robinson takovej trest je naprosto sileny.... Barron ma sto let na to se na ten hit pripravit, vidi ho.... ale stejne se nezpevni a ze by ho Robinson nejak jo zboril a dal do toho veskerou silu... to fakt ne.... No nic... bereme alespoň bod. Nebojím se, že když bude hra vypadat pořád takhle, budou další a další. A příští týden snad i Quinn a Tuch.

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Martin Hody Hodás
Kedze sme to my, tak verim, ze akurat dnes Slafkovsky s golom 
Roman Zoubek
Jo, specialita Buffala je, že těm, co se nedaří se na něj nastartují 
Richard Kotian
Presne podobný pocit mám od rána tipujem výhru 5:2 ale Slafkovsky s bodom 
Martin Hody Hodás
Boha, ja som fakt cakal do 4. rana, aby som videl, ako nas Slafkovsky posle domov z vlastneho stadionu

Jakub Býček
K vanocum si preju aby uz za nas nikdy Joki nehral… nejhorsi ze vsech 
Smrtislav Kozel
Holt mu to teď nejde, loni byl nejlepší... 
Jakub Býček
Bejt o 20 cisel vyssi tak nereknu ani popel.. hlavu nema spatnou.. ale je jak papirovej drak.. stejny jak bryson proste malej slabej.. ano v lize jsou maly slaby co jsou suoer, hughes, spurgeon atd... ale maj nejakej x faktor coz mistr joki nema.. takze momentalne je to nas nejhorsi bek a kazdej kdo je s nim v paru tak trpi at misto nej hraje ryan johnson a on hraje max 7 beka ale ne zaklad
Smrtislav Kozel
Asi nejsem takovej odborník... 
Pavel Chatrný
Tuhle sezonu hraje celkem ok, lepší než Clifton s E.Johnsonem. Jestli teď šel nějak výrazně dolů v prosinci nevím.
Jan Hany Hanusek
E.Johnson hraje skvěle

Václav Stach
Vyhrajeme 4:2 jako nic

Martin Hody Hodás
Presne tak (major). A tiez nechapem, ako to, ze Gallagher nedostal v zavere trest za kroscek/hrubost, ked 2x zautocil na leziaceho Skinnera (sudi sa na to priamo pozeral, neprehliadol to). Mali by sme 5v3, aby sme na konci rozhodli.. 
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
No.... s naším umem bychom dostali SHG i proti 3

Michal Mišky Patráš
Nech radšej presilovky odmietnu lebo to je trápenie pozerať sa nato ako si prihrávajú len do prázdnej bránky 

Vojta Mlnářík
Aneb jak fandové MTL téměř vyprodali Keybank center 

Václav Stach
Za mě zápas, který byl bojovný, odpracovaný, vpředu vlastně dobrý, dobře jsme drželi puk a začali jsme být nebezpeční - tvořit si reálné šance. (škoda těch PP, ale prostě usadit se vůbec v ní je problém a jak tady někdo psal přede mnou, kolikrát až do prázdné zbytečně).Co mi ale hodně kazilo radost, bylo neuvěřitelné množství chyb v obraně/obranném postavení. To bylo šílené, hodně úplně nalitých situací pro Montreal pramenící z naší úplné blbosti. Musíme poděkovat Levimu, který sice někdy vyrážel hodně před sebe, ale pochytal toho strašně moc a hlavně dost nebezpečného. Clifton byl vtipný - před tím druhým gólem si u vlastní střídačky blbě posunul puk, už nemohl jednoduše nahrát/vyhodit, tak musel vyrazit vpřed. A jak je to pitbull, tak už pak nezastavoval, až to po chybě hráče Montrealu skončilo gólem Okpa. Dobrá práce. Na Clifa si budeme muset zvyknout - takové vyšinuté hovádko. Technicky špatný, ale dost rychlý, přímočarý, tvrdý, prostě takové tvrdítko