2023/24, RegSea, 29-32/82

17.12.2023

Arizona Coyotes 2, Buffalo Sabres 5
Buffalo Sabres 1, Colorado Avalanche 5
Buffalo Sabres 5, Vegas Golden Knights 2
Buffalo Sabres 0, Arizona Coyotes 2

Arizona Coyotes 2, Buffalo Sabres 5

11. prosince, 2023

Diváci: 14.083 (74%), Buffalo

Rozhodčí: Francois St. Laurent a Jon McIsaac

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Dahlin(26) -Jokiharju(10) 
Power(25) -R.Johnson(33)
Clifton(75)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)- Mittelstadt(37)-Thompson(72)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Murray(81)-Jost(17)-Olofsson(71)
Robinson(50)-Krebs(19)-Okposo(21)

1. třetina

02:25, BUF, Okposo, 0-1
Od prvního vhazování byli hráči Buffala živější ve hře, hráli s velkou chutí. Hráči Arizony naopak působili mdle, předváděli nepřesnou hru bez většího nasazení. Během třetiny dostali Kojoti příležitost nastartovat zlepšení ve dvou přesilovkách, ale hře týmu, plného mladých hráčů, chyběl elán a energie. Největší výhodou Sabres byla vyváženost týmu, protože všechny čtyři řady byly schopny vystavět vlastní hru a zároveň úspěšně čelit protihře soupeře.
-----------------------
Ve vlastním obranném pásmu získali Sabres kontrolu nad pukem a po výměně puku mezi Cliftonem a E.Johnsonem se prvně jmenovaný rozhodl dlouhým pasem využít organizačního chaosu během výměny hráčů Arizony. Vynikající přihrávku na modrou čáru si zpracoval Okposo a puk neprodleně posunul na kolegu z útoku Robinsona, který bleskově vyrazil vpřed a mezi dvěma obránci se prosadil do koncovky. Český brankář Vejmělka puk vyrazil vysoko, ale prakticky okamžitě se kotouč dostal mimo jeho dosah. Robinson stočil brusle napravo od brankáře a puk se v jízdě snažil ze vzduchu srazit holí. To se mu nepodařilo, nicméně jeho pohyb na bruslích se snažil kopírovat Vejmělka, čímž se ocitl venku z branky a z druhé vlny se konečně dostal před branku také kapitán domácího týmu Kyle Okposo, který v brankovišti první našel puk a navzdory snaze tří bránících hráčů jej bezpečně dotlačil hokejkou za brankovou čáru.

2. třetina

03:01, ARI, Kesselring, 1-1
Coyotes se v druhé třetině výrazně herně nezvedli, nadále působili unaveným dojmem, přesto se jim podařilo vyrovnat.
---------------
Sabres se dostali pod tlak, ale měli dobrou možnost přejít do protiútoku. K puku se na hranici modré čáry dostal záskok z Rochesteru Brett Murray a snažil se nejen vyhodit, ale také postoupit puk do souhry. Nabízel se prudce najíždějící Jost, ale Murray na moment zaváhal a hru zatáhl k mantinelu. To se ukázalo jako klíčová chyba, protože k Murrayovi se sjeli postupně tři hráči Arizony, kteří ho o kotouč obrali. Zároveň se problémem stalo, že jakmile se útočníci rozjeli na branku Leviho, domácí hráči se zhoufovali kolem probíhajícího boje o puk, a tak úplně vyklidili druhou stranu kluziště. Stačilo pak Cooleymu přihrát pod hokejkou Olofssona na střed hřiště Kesselringovi a ten najížděl na Leviho sám osamocen (Jokiharju by mu možná mohl zkřížit cestu k brance, ale při přešlápnutí ztratil rovnováhu a upadl na led). Tímto se sešlo několik drobných chyb hráčů, kteří si jinak v utkání počínali výborně. Na konci akce stál brankář Levi, kterému těžko můžeme za výkon v utkání cokoliv vytknout. Kesselring ho prostřelil prudkou ranou zblízka mezi betony.

06:14, BUF, Robinson, 1-2
Buffalo hrálo lépe, ale protože na ukazateli skóre svítil stav jedna jedna, bylo pravděpodobné, že tým který vstřelí vedoucí gól, může do svých rukou převzít natrvalo otěže zápasu. Je moc dobře, že účetně (tedy gólově) nadále hrála na ledě prim čtvrtá formace Sabres, kterou svým výkonem neuvěřitelně zvedl Robinson.
----------------
Sabres dravě zabojovali o puk u mantinelu ve svém obranném pásmu. Okposo přihrál do jízdy E.Johnsonovi a dnes útočně naladěný bek odvezl puk až do útočného pásma, kde jej nechal doklouzat za branku Arizony. Obránci soupeře neměli žádný volný čas pro zpracování puku a rozehru, protože ve stejnou chvíli k nim dobruslili také bojovný Krebs a bruslařsky mimořádně disponovaný Robinson. Hráči Buffala souboj za brankou vyhráli, takže kotouč si odtud odvážel na své holi Krebs. Puk poslal zpátky na modrou, kde se mezitím připravil ke střele obránce Clifton. Sabres zafungovali jako dobře promazaný stroj, na střelu už čekal nejen brankář Vejmělka, ale také dvojice obránců a s nimi Okposo s Robinsonem. Vejmělka srazil puk pod sebe a okamžitě se ho snažil zalehnout. To ale neodradilo Robinsona od další práce v brankovišti. Pod brankářem se mu podařilo najít dostatek prostoru k tomu, aby puk do branky domlátil.

10:52, BUF, Krebs, 1-3
Čtvrtá lajna opět přehrála protivníka, uzavřela ho v obraně a v klidu dostřídala, takže dostala na led kompletní pětici čerstvých hráčů. Také soupeř měl na ledě čerstvě vystřídáno a Sabres drželi puk na hokejkách i díky tomu, že obránci teprve postupně zaujímali svá postavení.
Sabres dobře kombinovali a snažili se nalézt místo pro koncovku. Robinson získal pásmo ve spolupráci s Krebsem a Okposem. Okposo zajel s pukem v krátkém oblouku do rohu kluziště, ačkoliv předtím naznačil, že objede s pukem branku a pokusí se zapojit do kombinace další spoluhráče na opačné straně branky. Pak kotouč vrátil před branku Krebsovi, který si kvůli přesnosti ke střele z první raději přiklekl. Střela neměla výjimečné parametry a brankář měl vizuálně situaci pod kontrolou i tak ale působil nepřipraveně a puk propustil na bližší tyči za svá záda.

15:06, BUF, Peterka, 1-4
V utkání se chybovalo na obou stranách, ovšem z chyb hráčů Arizony musel mít kouč Tourigny asi pořádný bolehlav. Promáchnutí a nedodělků se hráči Arizony dnes dopustili tolika, že by to vydalo na dva zápasy a o zbytek se postaralo sportovní štěstí.
-----------------
V první a druhé řadě si Thompson s Peterkou prohodili místo. První řada výborně forčekovala, takže Arizoně nezbylo než puk odpálit po prknech a neriskovat jeho ztrátu ve vlastním pásmu. Hostující hráči několik situací neřešili vůbec správně a evidentně reagovali na povel zjednodušit hru. Několikrát se tím připravili o možnost založit kombinací úspěšnou akci. 
Puk prošel celé střední pásmo a až u vlastní modré se jej ujal Dahlin, který dlouhou přihrávkou našel do protisměru bruslícího Skinnera. Navzdory směru svého pohybu Skinner hru nezpomalil ale naopak ještě urychlil. Přihrávkou mezi dva hráče Arizony vybídl k úniku rozjetého Peterku. Peterka prolétl obranou a prosmýkl se mezi obránci, na úspěšnější koncovku ovšem neměl dost času a ani prostoru. Blafák na lapačku provedl dobře, počkal si až brankář položí beton, ale puk zvedl těsně nad horní tyčku. Brankář souboj neustál úplně dobře, při kopírování blafáku Peterky si vybruslil a nyní se nacházel po skluzu mimo brankoviště. Protože se odražený puk znovu ocitl na čepeli Peterky, brankář věnoval správně více pozornosti tomu, co se bude s pukem dít, než aby se zbrkle vrhal zpátky do své svatyně. Navzdory tomu si brankář neporadil se zpětnou napůl střelou a napůl přihrávkou před branku, která mu prošla mezi betony a kterou si posunem betonu po ledě sám zasunul do branky.

3. třetina

12:47, ARI, Carconee, 2-4
V poslední části hry se Kojoti dočkali snížení, ačkoliv těžko můžeme konstatovat, že by se výrazněji změnil obraz hry ve prospěch Arizony. Hrálo se 4 na 4. Aktivněji si počínali Sabres. Dát gól se ale podařilo Arizoně.
-------------
Na prořídlém ledě soupeř uzavřel Sabres v obranném pásmu. Dobrou kombinaci podpořil bruslením s výměnou pozic. Úspěch gólové situace byl postaven na individuální dovednosti Maccelliho, který se nejprve prokličkoval mezi hráči Sabres a pak našel křižnou přihrávkou u vzdálenější tyčky Carconeho. Následovalo výborné zpracování přikopnutím bruslí a dopravení puku za Leviho.
Brankář Sabres neměl dost času, aby mohl čelit neobsazenému hráči. V defenzívě Buffala to zaskřípalo, ze své pozice vyjel proti Maccellimu Ryan Johnson a Carconeho už si nikdo z domách hráčů nevšímal.

18:55, BUF, Dahlin, 2-5
Závěrečný tlak zčásti vyprchal po vyloučení hostujícího Cooleyho a zčásti jsme se jej dočkali jen v takové podobě, aby nám fanouškům nepřibylo vrásek z obav o výsledek. Kojoti získali pásmo a odvolali brankáře.
--------------
Maccelli na modré přišel v obklíčení modrými dresy o puk a pásmo. Robinson při asistenci Krebse jej dovezl až na opačnou stranu hrací plochy. Krebs s pukem objel branku a přihrál do brankoviště, ale dojíždějícímu Bensonovi se dorážka do prázdné branky nezdařila. Puk u mantinelu znovu získal neúnavný Robinson, posunul jej po bandě zpátky na Dahlina a elitní buffalský obránce z první trefil branku.

Komentář ze www.sabres.cz:

Eric Who? No přece Eric Robinson! Dneska 1+2. Skvělá práce 4. lajny, která nás dovedla k vítězství. Důležitá výhra a navázání na zlepšené výkony. Jedeme dál! 

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Matej Janečko
Držíme palce, ako vždy inak Alex Tuch by mal nastúpiť v ďalšom zápase proti Avalanche 
Michal Mišky Patráš
Škoda som myslel že už dnes 

Honza Dvořáček
Super. Cimrmanovské okénko, Who Is who? Vlak je vlak 

Václav Stach
Ehm ehm, neříkal jsem to? Ne, reálně to impuls je, ale uvidíme jak dlouho vydrží, tohle má vždycky omezený efekt. Jeho hra je naprosto průměrná, ale dodává jiný element, který tam moc nemáme, protože je zároveň obrovský a zároveň dostatečně rychlý a zatím nemá vůbec problém jít do míst kde to bolí a jít tam tak, že to bolí (jeho i soupeře). To se velmi hodí. 
Jinak dneska velmi dobrý zápas, z obou stran to mělo šťávu. Levi podržel, pořád sice vyráží hodně a daleko, to asi taky nebude fungovat věčně, ale měl i dost těžkých zákroků a snad to vydrží. A musím pochválit Powera za poslední zápasy, z těch 3 posledních měl jen tak 2 chyby. Takhle by se mi líbil. A Clifton, to je sice nemehlo celkem, ale hraje hrozně rvavě, to mám rád. No snad chytáme formu, snad ten impuls probouzí to dobré. 
 

Buffalo Sabres 1, Colorado Avalanche 5

13. prosince, 2023

Diváci: 18.034 (100%), Denver

Rozhodčí: Gord Dwyer a Peter MacDougall

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26) -Jokiharju(10)
Samuelsson(23)-Power(25)
E.Johnson(6)-Clifton(75)

Ofenzíva
Benson(9)-Thompson(72)-Tuch(89)  
Skinner(53)- Mittelstadt(37)-Peterka(77)
Jost(17) -Cozens(24)-Olofsson(71)
Robinson(50)-Krebs(19)-Okposo(21)

1. třetina

05:25, COL, Rantanen, 0-1
Sabres přijeli hrát na Sněžku a svoji hru tomu měli minimálně po dobu první třetiny přizpůsobit. Těžké nohy, dýchavičnost, neschopnost nahnat kyslík do svalů, s tím se potýkají všechny týmy ve všech sportech, které do Denveru přijedou. Sabres se snažili s vynikajícími bruslaři Avalanche závodit, puky ztráceli, aniž by se dostali do zakončení a potom propadávali při návratech do obrany.
---------------
Čtvrtá útočná formace ztratila puk v útočném pásmu a Avalanche přešli do rychlého protiútoku. Velký podíl na brance měl zejména MacKinnon, který za modrou útočnou čarou puk postoupil Rantanenovi a sám zboural pravého obránce Cliftona. Druhému obránci Eric Johnsonovi nezbývalo nic jiného, než vyklidit svou pozici vlevo a sanovat situaci na druhé straně. Rozjetý Rantanen naznačil přechod do koncovky proti svému krajanovi Luukkonenovi, ale pak se rozhodl využít toho, že si buffalský brankář jako obyčejně hodně povyjel z branky, objel branku a na druhé straně zasunul puk za brankovou čáru. Luukkonen se sotva stačil postavit na brusle, zbouraný Clifton ještě ležel na ledě a Eric Johnson bloumal na opačné straně brankoviště. Žalostný pohled.

10:28, COL, Ničuškin, 0-2
Převahu Colorada nejlépe demonstrovala herní sekvence předcházející druhému gólu. Dahlin se několika oblouky snažil vymanit z tlaku forčekingu, ale v jednom okamžiku mu podklouzly brusle, ztratil kontrolu nad pukem a od té chvíle se Sabres dostali do presu, ze kterého se jim už nepodařilo se osvobodit.
Sabres, konkrétně byl třikrát v hlavní roli Peterka, dostali několik reálných příležitostí nejen vyhodit puk, ale při větší odpovědnosti, trpělivosti a nasazení mohli sami přejít do úspěšné protihry. Peterka se nepochopitelně zbavil puku, když se ho snažil přehrát na Jokiharjua, ale přihrávce chyběla přesnost. Později se Peterka znovu dostal k puku, pokusil se plachťákem založit protiútok, ale lobovanému puku chyběla výška, takže si jej Fredrik Olofsson v klidu rukou položil na hokejku. Do třetice opět Peterka měl možnost osvobodit spoluhráče od tlaku, ale znovu nedokázal vyhodit a puk jen v podstatě předal obránci protivníka na modré.
Následující tlak do branky už Sabres neustáli. S jednou střelou se Luukkonen vypořádal, ale zbytek pekelného závaru strávil vleže na ledě a spoléhal se na spoluhráče. Zbytečně. Unavená formace kapitulovala a obrovský tlak zužitkoval finálním zásahem Ničuškin. 

11:55, COL, Wood, 0-3
Protiútok čtvrté formace podržel Eric Johnson, vybojoval útočné pásmo, ale pak mu utekl puk od hokejky a bohužel se mu podařil ideální námaz soupeři. Kotouč si převzal Wood a v tandemu s O´Connorem vyjeli na osamoceného obránce Cliftona. V dobré střelecké pozici se Wood rozhodl pro zakončení. Prudkou ránu zápěstím namířil přesně kolem vyrážečky Luukkonena, který působil dojmem, že část své pozornosti věnoval také hrozbě najíždějícího O´Connora.

18:38, BUF, Benson, 1-3
Sabres odehráli velmi špatnou třetinu, až na jejím úplném konci se jim povedlo poprvé vystřelit na branku. A hned z toho byl gól.
----------------
Obránce Colton se při rozehrávce promáchl a první formace Sabres doplněná o Peterku rychle přimáčkla pokličku. U mantinelu vybojoval touš Thompson, posunul jej na Peterku do rohu kluziště a odtud se německý forward pokusil přihrávkou najít Bensona, který se mezitím přesunul od mantinelu k brance. Benson přihrávku v pohybu nezachytil, ale nezachytil ji ani dojíždějící O´Connor. Puk pokračoval do volného prostoru, kam se první přihnal v čele druhé vlny Dahlin. Kapitán hostujícího týmu bezodkladně vystřelil zápěstím, ale branař Prosvětov byl na místě. Sobě na smůlu ale vyrazil touš přímo na nohu spoluhráče a odtud pod nohy Zach Bensona. Mladá puška opět spustila oheň a nadvakrát propálila Prosvětova. 

2. třetina

Bez branek

3. třetina

02:40, COL, Malinski, 1-4
Naprostá většina druhé třetiny probíhala pod taktovkou Buffala, jehož plajeři přitvrdili, snažili se dohrávat souboje a celkově si začínali počínat důrazněji a v první řadě zodpovědněji. Bohužel, několik šancí, včetně úplně vyložených, hosté nevyužili. Doufali jsme, že v poslední části zápasu budeme sledovat stejný obraz hry. Na žal, nedočkali jsme se.
--------------
Avalanche získali útočné pásmo na úkor čtvrté formace. Dahlin a Jokiharju nebyli s to přesunout děj zápasu mimo pásmo Sabres. Domácí hráči začali předvádět prvotřídní individuální schopnosti při držení puku a v soubojích jeden na jednoho. Po sérii přihrávek a výměn míst akce končila přihrávkou Jack Johnsona od modré na Malinskiho, který z první příklepem trefil přesně vzdálený horní roh branky Luukkonena, soustředícího se především na bližší tyčku. 

13:11, COL, Ničuškin, 1-5
Jost pykal menší trest za zdržování hry.
---------------
Avalanche se podařily dvě rychlé přesné příčné přihrávky mezi hokejkami bránících hráčů. Druhá přihrávka prošla brankovištěm, ale Luukkonen nezasáhl, očekával střelu na branku a vyplnil prostor na bližší tyčce. Puk našel volného Ničuškina na opačné straně brankoviště. Kombinace vyšla domácím ideálně a Ničuškin uzavřel gólový účet zápasu.

Komentář ze www.sabres.cz:

Ach ta 1. Třetina.... 

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Roman Zoubek
Spíš bych Sama viděl radši místo Jokiho. Ještě tam schází Quinn místo Josta a jízda může plně začít. 

Filipo Vrtoch
Citim vyhru 

Peter Fandí-Nitre Tóth
Tento typ súpera by mohol vyhovovať verím v 2 body.

Michal Mišky Patráš
Och aký sme boli naivný 

Roman Zoubek
No i když na pozice play-off Sabres ztrácí 4 body, tak reálně je to podle počtu zápasů 7-8. Je potřeba zabrat
Michal Mišky Patráš
Keď si zoberieš naše výsledky je celkom zaujímavé že v podstate stále sme v hre o play-off
Vojta Mlnářík
Nejsme ani náhodou. K postupu do playoff je potřeba hitnout kolem 0.570, my máme 0.450. Abychom se vrátili na hranu postupovych pozic, tak bychom reálně teď museli udělat šňůru 10 výher v řadě. 
Michal Mišky Patráš
Nevravím že sme. No ale tak keďže sme tak super nestabilný vramci výkonov tak to asi bude ťažké... Jediné čo nechápem ako je možné taký veľký rozdiel v hre oproti minulej sezóne....ak to ani tento rok nedopadne to už jedine vymeniť Coach staff vlastne to by možno bolo už aj teraz treba 

Pavel Chatrný
PO je pryč, loni jsme touhle dobou měli jednak víc bodů, ale především jsem předváděli mnohem lepší hru a dávali jsme mnohem víc gólů, jen jsme měli dost smůlu a nějaké špatné série v listopadu, teď se o smůle nedá bavit. Jaro pak bylo fajn a stejně to k postupu nestačilo. I kdyby jsme teď zapli, těžko to na nabitým východě budem dohánět, ale především nic nenasvědčuje tomu, že by jsme měli začít nějak válet.
Roman Zoubek
To je všechno pravda, ale zase sme neměl tolik zraněných. A hlavně po třiceti zápasech je strašně, ale opravdu strašně brzy hodnotit, že je sezóna ztracená. Ale určitě už nesmí přijít žádná série porážek. Navíc se dá předpokládat, že ostatní týmy taky postihne nějaká krize nebo zranění klíčových hráčů. 
Pavel Chatrný
V obraně jsme zranění měli, byli tam farmáři, v brance jsme na tom byli hůř. Brzy hodnotit samozřejmě je, ale nevyhráli jsme víc jak 2 zápasy po sobě (navíc jen jednou). Rozhodně to není strašně brzy, St. Louis to v r. 2019 začli otáčet už v lednu, s tím, že pak celý jaro válcovali. Takže pokud se to po novým roce nezlepší, tak nelze nic moc čekat. Tampa hraj taky špatně, Red Wings zatím na nějaký zhoršení nevypadají, u Ottawy, Canes a Devils se dá čekat spíš zlepšení. Na jaře by jsme se museli fakt brutálně zlepšit a nechce se mi moc věřit, že to přijde jen tak, samo od sebe, to by musela proběhnout nějaka výraznější změna. 

Peter Faltus
Nebojte teď se to zlomí a budeme prohrávat co se dá opět novej rok a zase zlom
Václav Stach
No to doufám, v Buffalu chci vidět 6 výher

Buffalo Sabres 5, Vegas Golden Knights 2

15. prosince, 2023

Diváci: 17.367 (100%), Las Vegas

Rozhodčí: Kelly Sutherland a Furman South

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
R.Johnson(33)-Clifton(75)

Ofenzíva
Benson(9)-Thompson(72)-Tuch(89)
Mittelstadt(37)-Cozens(24)-Peterka(77)
Robinson(50)-Krebs(19)-Okposo(21)
Murray(81)-Jost(17)-Olofsson(71)

1. třetina

Bez branek

2. třetina

07:42, BUF, Cozens, 1-0
Sabres letos už porazili i dva jiné velké favority - Rangers a Bruins. Přesto se tento zápas od dvou zmíněných zásadně lišil. Rangers i Bruins náš tým evidentně podcenili a to se jim nevyplatilo. Vegas stejnou chybu neudělali a od začátku zápasu hráli na plné obrátky a s maximálním nasazením.
Sabres se rozhodli přijmout výzvu a do souboje s Rytíři nastoupili s odkrytým hledím. Hráli tvrdý, dobře organizovaný a zejména velmi odpovědný hokej a ačkoliv vypadaly akce soupeře nebezpečnějšími, sami nevynechali jediné příležitosti zahrozit také na druhé straně kluziště. 
-------------
Šavle sice nevyužily přesilovku, ale zasekly se do masa poprvé o chvíli později. Kombinovaná sestava přešla modrou. Mittelstadt stál na útočné modré a jakmile dostal přihrávku od Cozense, přesunul se vpřed a puk předal lépe rozjetému Okposovi. Okposo puk posunul na střed ledu na Cozense. Mezi kruhy se nyní výborně hrající Cozens rozhodl pro zakončení akce. Krátkým švihem mezi nohami obránce překonal brankáře na jeho vyrážečkové straně.

13:44, VGK, Barbašev, 1-1
Samuelsson si musel jít posedět za zákrok na Eichela, bohužel ne na dvě minuty nýbrž jen na třicet sekund.
---------------
Knight se po vyhraném buly ihned usadili v útočném pásmu. Obrana Sabres dobře vzdorovala, ale domácí posléze mezírku našli. Dnes skvělý brankář Levi vyrazil puk, který se na moment ocitl na hokejce Cliftona. Obránce Buffala byl tak překvapen, že jej nedokázal odpravit z předbrankového prostoru. Vlažné vyhození se stalo kořistí agresívně dojíždějícího Barbaševa, který bez zaváhání zblízka prostřelil brankáře pod rukou vyrážečky. Puk Leviho trefil, ale zůstalo mu v letu dost energie na to, aby dosáhl mety za brankovou čarou.

3. třetina

03:22, VGK, Eichel, 1-2
Buffalo bylo ve dvou třetinách důstojným soupeřem favorizovanému týmu Vegas. Ani poslední část hry nezačala špatně, ale byli to domácí, kteří udeřili. A jakmile se tak stalo, do myslí se nám rázem vetřely černé myšlenky.
---------------
Až do tohoto okamžiku hostům náramně vyhovovala fyzická hra s rychlým bruslením ve stylu NHL sedmdesátých let, nahoru dolů, šup sem a šup tam.
Nepřesnou rozehrávku Powera zachytil soupeř ve středním pásmu a rychle přenesl hru vpřed. Dvojice obránců byla připravena, ale Cotter fintou obešel Powera a natlačil se do koncovky. Jeho střelu z úhlu Levi vyrazil a první se k puku dostal Eichel, kterému v koncovce nebyl schopen energičtěji zabránit pomalu reagující Jokiharju. Finišoval do prázdné branky, protože Levi se proti dorážce přesunout v brankovišti nestačil. 

05:01, BUF, Mittelstadt, 2-2
Vegas se z vedení dlouho neradovali, aniž by to tušili, právě začínala taková sekvence utkání, ve které nebudou na Buffalo stačit hlavně kombinačně.
------------
Druhá formace vybojovala pásmo a každý pokus o osvobození se likvidovala. Cozens si převzal odražený puk, který zpoza branky odehrál tísněný obránce Clifton. Střední útočník se rychle zorientoval a místo střely zvolil přihrávku na volného Mittelstadta. Casey si přiklekl a z těžkého úhlu zakončoval neprodleně. Brankář Thompson vykryl celý prostor na bližší tyčce, nechal jen tak malinkatou škvírku, že by Mittelstadt musel trefit doslova božsky, aby z toho byl gól. 
Nebudu vás napínat, Casey trefil božsky.

09:29, BUF, Benson, 3-2
Vyrovnání zapůsobilo na oba týmy, srazilo Vegas sebevědomí a Buffalu narostla křídla. Vegas se snažili zápas rozhodnout ve svůj prospěch, ale také Buffalo nevynechalo žádnou příležitost získat výhru. Překvapivě to byli Sabres, kteří překonali soupeře fyzickým nasazením a efektivní kombinací, byť zpravidla jako součást rušovitých protiútoků.
-------------
McNabb nastřelil Tucha a ten okamžitě vyrazil kupředu, aby ztrestal své bývalé spoluhráče. Hru přenesl až před brankáře Thompsona, kde vykroužil oblouk, aby dal příležitost spoluhráčům přesunout se blíže k němu. Teď zase na revanš uzavřeli Sabres svého soupeře před jeho brankou. Na konci útočného snažení stáli Samuelsson, který spíše nahodil puk na branku než vystřelil. Puk hráčským valem ani neprošel, odrazil se do prostoru, ve kterém působil hlavně nesnadno odstavitelný Tuch, který se jako první zorientoval a puk posunul bezprostředně před branku na nebráněného Bensona. No a z hráče číslo 9 vyrůstá Buffalu elitní hráč, o tom už nemůže být žádných pochyb. Žádná nováčkovská panika, žádný nováčkovský spěch. Zach si položil brankáře přehráním puku na bekhend a pak rutinně zavěsil. 

11:12, BUF, Tuch, 4-2
Benson chytře vystihl naivní přihrávku Knights ve středním pásmu a vyrazil za dalším gólem. Proti jednomu obránci najížděl společně s Tuchem. Podobných situací už od začátku sezóny zatloukli Sabres mraky, ale tentokrát situaci vyřešili znamenitě. Benson na nic nečekal a přihrál přes obránce Pachala rychle Tuchovi, který mohl najíždět na branku prostředkem mezi kruhy. Brankář trochu zaspal na čáře, takže se Tuch rozhodl pro střelu a vymetl pavučinku v horním rohu Thompsonovy branky.

17:19, BUF, Mittelstadt, 5-2
Vegas hráli v šesti s opuštěnou brankou, ale o překonání buffalské obrany si mohli nechat zdát. Přišli o puk a Sabres je vyjeli ve třech lidech potrestat. Mittelstadt si puk ponechal pod svou kontrolou a až na útočné modré vyslal pod ležícím Pietrangelem přesnou střelu na prázdnou branku.

Komentář ze www.sabres.cz:

A najednou to zase jde. Buffalo má novou Devítkou, srdnaty výkon předvedli Tuch, Mittel i Dylan. A musíme pochválit Levie, který od svého návratu z Roch. Zatím nepokazil jediný zápas. Klep Klep. Jedeme dal. 

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Martin Kramský
No, môžeme len prekvapiť, ale tipujem podobný náklad ako v Denveri…aby sme zase videli, akú spravilo vedenie chybu, keď s Eichelom naložilo tak, ako naložilo. Darmo plakať nad rozliatym mliekom, ale spomenúť to musím. 
Jinxol som to

Maroš Polacký
Radšej sa dnes vyspím. Radím vám urobit to isté pokiaľ neuvidím náznak pozitívnych výsledkov, tak nemám ani chuť pozerať tu blamáž...vážne ma už toto nebaví aby sme boli stále fackovacím panákom, sezónu za sezónou... 

Lukáš Hazda
A kde je Kulich?
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
Na farmě chystá se na MSJ
Lukáš Hazda
Teď zase 2 góly a rozhodl, nevím na co Buffalo čeká
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
Nechtějí to uspěchat. Nemá all around hru jako Benson například... Ono to bude dobré... Od pristi sezony bude v klidu

Slavek Jindra
Dneska jsem si přivstal, podívám se výjimečně živě.Očekávám ucelený, synergický výkon, abych nebyl nasranej.
Václav Stach
No přesně to vyšlo. Potřebujeme tvůj dohled živě častěji
Slavek Jindra
Spokojenost.

Filip Čok
Týmový výkon od obrany po útok. Ale ta výkonová konzistence!Jednou prohrají o čtyři góly aby následující zápas o skoro tytéž góly vyhráli. Nevím co je špatně, jakoby se tým stále hledal.
Roman Zoubek
Ale seš si vědom toho, že třeba zápas s Coloradem měl třeba úplně odlišný průběh?
Filipo Vrtoch
Mna to neskutocne hneva, tolko draftovanych hracov v prvom kole za posledne roky, to nema nikto iny v NHL, casto krat nam spadla jednotka draftu, ale stale hraju pod svoje moznosti. Nedavno som niekde cital ze hraci Buffala si na prehry zvykli a za tie roky im to pride uz normalna vec. Mohol by tam niekto uz vyslovit nejake ambicie? Proste na plnu drzku povedat ze chceme PO a nie sa stale schovavat za nejaku akoze prestavbu...  
Pavel Chatrný
Ale ta přestavba není jakože, ten tým prostě je dost mladý, teprve dozrává, proto si nemůžou zaplácat místo smlouvami pro UFA hráče (nehledě na to, že k nám nikdo asi moc nechce) a pravděpodobně jde i o ekonomiku klubu, protože jsme například jako tankující tým nebrali žádné špatné smlouvy. V minulosti se to právě snažili nekoncepčně urychlit a nikam to nevede (zkusil to i Adams, podepsal Halla, ale všichni víme jak to dopadlo), nejde o to, aby jsme co nejdřív byli v PO, ale aby se tady vybudovalo něco co může fungovat dlouhodobě. Ale jo, letos už by jsme měli něco předvádět a pokud budeme takhle podivný hokej až do konce sezony, tak už nějaký razantní trejd nebo vyhazov přijít musí. Zároveň i chápu kritiku Adamse, protože myslím, že byl v létě až zbytečně opatrný, zvlášť když viděl, že se zranil Quinn. 

Patrik Mikolaj
Chcelo by to sériu aspoň 3-4 zápasov aby sa vyhralo inak sa to neposunie...máme najviac zápasov v konferencii a o časť bodov menej a súperi viac bodov a menej zápasov ...by sa to mohlo zlomiť konečne
Michal Mišky Patráš
Teoreticky by sme to teraz mohli natiahnuť Arizona, Columbus, Toronto, Rangers, Boston keďže vieme že proti silným hrať vieme 

Roman Zoubek
Skvěle Buffalo zvládlo posledních deset minut, protože to si většinou Vegas vyvine největší tlak.Koukat na Eichela při odchodu do kabiny po zápase, jak kroutí hubou byl opět pohled k nezaplacení, jak to nahradilo ten umělej smích po jeho gólu
Darek Klášterský
Pořád nevyrovnaný z Jackova odchodu viď?
Roman Zoubek
Nevyrovnaný? Aha..ne, já sem rád, že odešel. Obě strany si pomohly. A proti němu nic nemám. Díky jeho akci v poslední minutě zápasu s Philou na konci října mi zajistil několik desítek tisíc navíc. Ale jen sem vyjádřil názor, že je to skvělý hokejista, ale zároveň uplakánek, což Vegas jednou pozná.
Pavel Chatrný
Tak ještě popři ty jeho kyselý rypáky, to snad musí vidět i jeho největší fanda ne. Já ho mám jako hráče rád, ale je jakej je. 

Jakub Býček
Dneska hezky odbojovany, dalo se na to koukat, Levi jak Viki zminil od navratu zatim skvely! Pro me je akorat trn v oku Joki s Powerem, za me jsou jednoznacne nejslabsi par Jinak Cozens dneska krasne zboural borce a dal gol, tohle nam chybelo s jemu obzvlast 

Martin Hody Hodás
Ale to co najprv dokazal Tuch zahodit proti vlastnemu timu.. 

Tomáš Frnka
Dobře borci 

Václav Stach
Dobrý zápas na koukání. Odmakané, byť jsme se nějakým chybkám nevyhli. Navíc Vegas je vyspělý tým a dokazovali to celý zápas, vlastně jsme se po většinu zápasu jen drželi a doufali, že něco přijde. Dobrá pasáž kolem prvního gólu Cozyho byla spíše vyjímkou. Ale makalo se a proto soupeř neodskočil. Samozřejmě bez skvělého výkonu Démona by to nešlo, dnes byl výborný.No a pak začal úřadovat profesor Mittel, válečník Benson a ono to přišlo. Odmakaný zápas a bylo vidět, že jakmile šlo do tuhého, tak trenér znovu stáhnul čtvrtou lajnu a nechal to domakat ostatní. A odměnou bylo vidět ten zhořklý xicht JE po zápase, který nás po každém góle provokuje tím jeho sluníčkovým úsměvem přes celou držku chápu, že se v NHL nepěstuje něco jako neslavení gólu proti týmu, ze kterého pocházíš ( samozřejmě i kvůli draftu tam není nějak extra silné pouto), ale stejně si myslím, že on nám to dělá vyloženě naschvál. A za mě Murray dolů a nahoru povolat někoho jiného, třeba Kozaka. Hejtoval jsem Murrayho před lety, v průběhu let a asi budu pořád. Je velký. A to je všechno. Na to jak je velký je slabý a nestabilní. Prostě zbytečnost sama. Ven.  

Buffalo Sabres 0, Arizona Coyotes 2

16. prosince, 2023

Diváci: 4.600 (100%), Tempe

Rozhodčí: Trevor Hanson a Tom Chmielewski

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26) -Samuelsson(23)
Jokiharju(10)-Power(25)
E.Johnson(6)-Clifton(75)
R.Johnson

Ofenzíva
Benson(9)-Thompson(72)-Tuch(89)
Mittelstadt(37)-Cozens(24)-Peterka(77)
Robinson(50)-Krebs(19)-Okposo(21)
Jost(17) -Olofsson(71) 

1. třetina

Bez branek

2. třetina

15:12, ARI, Keller, 0-1
Sabres se v diváky našlapané hale s kapacitou tréninkových prostor Bílých Tygrů Liberec rozjížděli pomalu. Od druhé poloviny první třetiny ale hrací plochu naprosto ovládli a bylo jen otázkou času, kdy bude vynikající Vejmělka konečně kapitulovat. Až do šestnácté minuty druhé třetiny nic nenasvědčovalo tomu, že by měly pro hosty nastat v arizonském kojotím útulku komplikace. Bezradným Kojotům podal pomocnou ruku do té doby výborný Luukkonen.
----------------
Domácí pětice už byla na ledě půl druhé minuty a sotva pletla nohama. Ačkoliv si většinou ve třech lidech zalezli do brankoviště, milosrdný úder visel ve vzduchu.
Ryan Johnson nepřihrál přesně na Okposa a soupeře vysvobodil z tlaku. Luukkonen se vydal na výlet z branky a  rozhodl se kolegům pomoci v rozehrávce. Dlouho váhal a hru s pukem přetáhl za branku. Tam puk zadrbal, takže mu ho sebral Cooley. Stačilo přihrát před branku, kam si dojel Keller, který střílel do prázdné, jelikož Luukkonen se včas vrátit nestačil.
--------------
Fatální chyba, která zapříčinila momentum v celém utkání. Od té chvíle začali lépe hrát domácí a Sabres už nestačili přibrzdit tým, který je objektivně vzato pravděpodobně slabší.

3. třetina

09:36, ARI, 0´Brien, 0-2
Třetí útok si vytvořil Robinsonem dobrou příležitost, ale domácí přešli do protiútoku, když využili kombinační nedoládky Sabres na hranici útočného pásma. Do brejku se dostal O´Brien, dostihnout už ho nestačili ani Robinson a ani Ryan Johnson. Nájezd uzavřel bekhendovou střelou nad lapačku Luukkonena, se kterou si finský brankář bohužel nedokázal poradit.
------------
Druhý gól definitivně Sabres otrávil, platonický tlak dokázala pokaždé zastavit pevná obrana Arizony v čele s vynikajícím Vejmělkou.

Komentář ze www.sabres.cz:

... A tak jsme zas znovu nedokázali vyhrát 2x v řadě... Zápas o jednom golu a jedné chybě, kterou jsme bohužel udělali my. 

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Václav Stach
Ať Murray nehraje prosím... 

Martin Hody Hodás
Banan v hre o jednom gole + gol z najazdu Ale tak ani utok nepomohol.. 
Michal Mišky Patráš
Neviem prečo ale zdá sa mi že keď chytá Levi hrajú naši úplne ináč či je to tým že cítia väčšiu oporu vzadu alebo čo 

Kojotí doupě / CZ + SK fans Arizona Coyotes
Kokoti s prstem v nose.
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
Však nebýt toho, že vám na ten gol doslova namažeme, tak ho nejste schopný dát, to říkal muj autocorrect, kokoti no! Ale vazne, na nas ukor ale gratuluji. Pral bych vam prolomit tak cekaci muka.... u nas to vypada, ze si zase rok pockame... 

Michal Mišky Patráš
Na jednej strane brankár nepodržal ale skôr bolo horšie počuť viac Plexisklo ako strely na bránku

Jiří Čaňo
Nechapu tu strategii porad menit golmana na kazdy zapas. At necha jednoho chytat, kdyz se mu dari.
Viktor Miller Maudr
Back to back zápasy proste brankar 2x za sebou nechyta... je to velka naloz. Ingram taky po čistém kontu nechal chytat Vejmelku, protože šlo o druhý zápas ve druhém dni... 
Jiří Čaňo
Nemyslim jen tyto dva zapasy. Ikdyz to neni back to back tak je strida jak ponozky. Mladi golmani jsou OK, ale chce to nekoho, kdo bude mit stabilni vykony.
Buffalo Sabres Cz-Sk Fanclub
No on je problem, ze zatim zadny ty stabilni vykony neudrzel
Jiří Čaňo
No prave. Snad se kluci rozchytaji a aspon jeden z nich bude podavat stabilni vykony. At se do toho play-off dostaneme letos uz. Lets go Sabres

Filip Čok
Ukko co to mělo jako být?
Michal Mišky Patráš
Tiež sa čudujem on sa ten brankár potom ani nedostane do tempa a neviem prečo ale naši hrajú akosi lepšie keď chytá Levi neviem či majú u neho istotu že keď niečo sa stane tak on to vyrieši
Jiří Čaňo
Presne tak. Potrebuje vic zapasu na to, aby si veril a dal se do tempa a do pohody. Ale asi to ma trener promyslene 
Michal Mišky Patráš
Asi nie no.

Václav Stach 
Svalovat vinu na UPL nebo Spasitele by bylo dnes jednoduché, ale ne tak úplně fér. Znovu dobrý zápas na koukání, aktivita Arizony je výborná věc pro dynamiku zápasu - což se nám na back to back venkovního výjezdu úplně nehodilo Nemůžu říct, že by mě kluci zklamali - chtěli, jezdili, ale Arizona byla o cca 10% lepší. Přesto jsme přežili prvních 10 minut (díky UPL) a potom se dostali do tempa zápasu. Bohužel v době vrcholení našeho tlaku v druhé třetině přišla nepřesná přihrávka Spasitele a pak UPL udělal co udělal, a musím říct, že mě intuice nezklamala. Jak jsem ho viděl si to zavést za branku tak jsem si v duchu řekl no jeje, to bude průser. No ulehčit jim to více nemohl. A druhý gól se Spasitel znovu majdnul a ještě pak spadl, úplně mi připomněl Dahlina z prvních sezón tak snad bude taky jednou tak dobrý.Nedali jsme gól. Arizona nás výborně nabírala a čistila to před brankou, ale nějaké možnosti byly. Především Tuch s Tagem měli ten gól dát, i JJP s Mittelem to mohli strhnout na naši stranu. Bohužel. Ale i tak, když budeme pokračovat v nastoupené cestě co se týče bojovnosti, zodpovědnosti a přístupu k zápasu, mohli bychom se vydat na cestě k vítězstvím. Dnes se ty střípky prostě sešly blbě, ale špatné to nebylo.