2023/24, RegSea, 3-5/82

22.10.2023

Tampa Bay Lightning 2, Buffalo Sabres 3
Calgary Flames 4, Buffalo Sabres 3
New York Islanders 1, Buffalo Sabres 3

Lightnings 2, Sabres 3

17. října, 2023

Diváci: 12.598 (66%)

Rozhodčí: Francois St. Laurent a Frederick L'Ecuyer

Základní sestava Sabres:

Brankář
 Levi(27)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
Clifton(75)-Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Peterka(77)-Cozens(24)-Krebs(19)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Benson(9)
Girgensons(28)-Jost(17)-Okposo(21)

1. třetina

8:57, BUF, Girgensons,  0-1
Přesná rozhrávka Samuelssona z vlastní obranné třetiny skončila přesně na holi neobsazeného Josta, který si okamžitě všiml rozjetého Girgensonse. Dobrá přihrávka do jízdy a dva rychlé kroky Girgensonse stačily hráči k tomu, aby se dostal do dobré střelecké pozice, aniž by ho někdo z protihráčů tísnil. Přesná střela a cheeeeese.
15:28, BUF, Skinner, 0-2
Tuch s Thompsonem vytěsnili soupeře na modré z útočného pásma, Tuch potáhl akci za branku a pokusil se v rychlosti přihrát do předbrankového prostoru, což mu sice nevyšlo, ale odražený puk se k němu opět dostal, takže dokončil obkroužení branky, přihrál na modrou, ze které Power poslal lehčí střelu na branku. Vyražený puk se dostal k neobsazenému Skinnerovi, který se zblízka prosadil střelou pod víko.

2. třetina

17:58, NY, Hagel, 1-2
Nenápadná akce Lightnings, obrana Sabres se ani na několik pokusů nedokázala vymanit z krátkého sevření soupeře, postupně se o vyhození neúspěšně pokoušeli Clifton, Jokiharju a Cozens. Puk zpoza branky nakonec doputoval houštinou hokejek k Hagelovi, který z téměř ideálního střeleckého úhlu namazaný puk propálil do branky.

3. třetina

19:53, NY, Hagel, 2-2
Těsně před koncem utkání se soupeři podařilo zachytit u mantinelu touš, který nedoputoval ke Skinnerovi a dostal se z dosahu Tucha. Přihrávka v zoufalství naslepo před branku neměla najít adresáta, protože tři obránci domácích měli mít situaci pevně pod kontrolou. Bohužel se situace vyvinula tak, že se puk odrazil opět k mantinelu a následovala další přihrávka naslepo. Tentokrát už přečíslení před brankou vytvořili hráči Lightnings a Hagel, navzdory snaze Powera, Dahlina a dojíždějícího Thompsona, skóroval. 

Nastavení

01:46, BUF, Cozens, 2-3
Sabres nepůjčili divizním rivalům v prodloužení puk. Asistenci si na gólu připsali také Greenway a Dahlin, ale spíše se jednalo o individuální akci Cozense, který si našel prořídlou třetinou soupeře dobré místo pro střelu a nekompromisně těsně nad ledem ukončil zápas.

Co o utkání napsali na www.sabres.cz:
Sabres dokázali navázat na to lepší z utkání s Islanders. Měli fantastický vstup do zápasu. Konečně byl k vidění náš skvělý, rychlostní a bruslařsky excelentní hokej. Po skvělé úvodní třetině ale tempo uvadalo, ofenzivně jsme přestali být aktivní a podmanili se hře Tampy. Na druhou stranu, obrana fungovala velmi solidně a konečně nevypadala ztracená jako vepřová tlačenka ve veganský restauraci. Škoda jen, že po celý duel nedokázaly hrát obě složky na své top úrovni.
Závěrečné minuty byly hodně nepříjemné. Mohli jsme si výhru pojistit alespoň dvakrát palbou do prázdné branky, ale šance jsme prováhali, poté jsme nechali Tampu 4x dorážet na brankovišti a darovali jsme jí bod. Ještě že to Cozens konečně v OT prolomil.
Věřme, že ze kluků spadla deka a bude to nadála vypadat tak, jako v úvodní třetině. Jost velmi dobrý výkon, znovu super Greenway s Mittelstadtem, Skinner byl hodně znát. Stále se neprocitl Thompson, ale věřme, že mu to již příště padne. Špatná zpráva – zápas nedohrál Samuelsson. Doufejme, že to nebude nic dlouhodobě vážného.
 

Názory fanoušků Sabres z FB:
Martin Hody Hodás:
Zatial herne najlepsi zapas. Stale to nie je ono, ale uz sa na to dalo pozerat hlavne defenziva super, v jednej pasazi sme Tampu nenechali 14 minut ani vystrelit. Neskor mali za pol tretiny 1 strelu... ale aj tak im tam dva zlepence spadli. Ofenziva stale nic moc a prave preto to zbytocne islo do predlzenia. Ten treti gol sme proste mali dat skor, toboz ked nechyta Vasil. Vyhra sice je, ale zaroven je to zbytocny bod pre Tampu. Tak len dufat, ze nam na konci sezony neuskodi Inak Owen super prihravka na Skinnyho gol. Skinny zase s prehladom zakoncenie. Lokomotiva tiez vymietla pavucinu a Cozens v OT zbural tycku Tretia lajna stale slape super uz treti zapas, co je dobre. Hlavne s prihliadnutim na Bensona - zatial ide bez vypadku. Skoda, ze mu to tam este nepadlo, zasluzil by si to.Master Levi tiez zatial najlepsi zapas. Bol isty, chytil co mal. Dokonca aj ten tazky tec na konci zastavil, len sme ho supera nechali dorazit Uvidime, ako s Calgary. Mame vyhodu 3 zapasov za sebou doma, tak snad aj to nam pomoze rozbehnut sa...

Jakub Vahalík:
Výhra, obzvlášť nad Tampou, se počítá. Neptej se jak, ptej se kolik. Zatím se ale jeví, že se nám zadrhla ofenzíva, od které jsme očekávali, že pojede pořádné bomby. Snad se kluci pochlapí. Tak jako se pochlapili dnes na vhazování. Já to říkám pořád, když se zlepšíme na vhazování, budeme bodovat více. Sice to bylo těsně pro nás, ale i to je výrazně lepší, než úspěšnost něco přes 30 %. Tak jen tak dál. 

Václav Stach:
Za mě zápas, ve kterém jsme nebyli nijak zvlášť dobří, naštěstí Tampa byla slabší. Ale bolelo to zbytečně moc. Ofenzíva nás trápí, Skinner dělá co může, aby to první lajnu probudil, no Tage i Tuch začali dneska s připojením se, ale rozhodně to ještě není ono. Ale snad se rozfuní.Krebsík ve druhé lajně OK, ale tahle lajna obecně hledá zatím taky svou cestu. Bruslit bruslí, pásmo udělají, ale v něm už si neví rady. Třetí lajna obecně skvělá, všechny tři by šlo pochválit, hrají to co hrát mají. Čtvrtá dnes taky velmi dobře, on ten Jostík jim tam sedí prostě.Kredit Owenovi za přihrávku před druhým gólem a musím říct, že dneska Owen s Jokim skvělý výkon, myslím, že tam bylo jediné zaváhání Jokiho a to tam ještě nebyl s Owenem. Stejně tak Johnson s Cliftonem, i když u Clifa mi chyběl klid v rozehrávce. Johnson si to ale defenzivně odehraje, je kde má být, má sílu, na ten třetí pár v pohodě. Levi dneska nemusel předvádět nic extra zvláštního, ale co měl mít, pochytal s přehledem. Tak pokračujme vstříc světlým zítřkům.  

David Hamrlík:
Nevím, win je, ale to je tak asi vše... pořád tomu něco chybí... bohužel se vrátila ke starému i náštěvnost...snad to bude příště zase o něco lepší  


Calgary Flames 4, Buffalo Sabres 3

Flames 4, Sabres 3

19. října, 2023

Diváci: 13.025 (68%)

Rozhodčí: Garrett Rank, Michael Markovic

Základní sestava Sabres:

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
Clifton(75)-Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Peterka(77)-Cozens(24)-Krebs(19)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Benson(9)
Girgensons(28)-Jost(17)-Okposo(21)

1. třetina

00:49, CAL, Huberdeau, 1-0
Sotva se začalo hrát, už jsme zaznamenali jednu nedůslednost naši obrany, kterou protivník nemilosrdně potrestal. Střelu od modré vyrazil brankář Levi pravým betonem, ale úplně vůbec netušil, kde puk skončil. Zdá se pravděpodobné, že puk na betonu necítil a získal pocit, že touš vyrazil levým betonem a směrem vpravo či úplně za branku. Tím směrem ho také hledal pohledem. Hra se ale nadále rychle odvíjela na druhé straně a této nepozornosti využil Huberdeau, který puk vrátil v podobě stříleného pasu před branku. Dezorientovaný Levi si puk nešťastně srazil bruslí do branky. Vinu nesou také obránci, kteří nebyli schopni prostor před brankou uhlídat.
06:06, BUF, Johnson, 1-1
Dahlin pronikl do útočného pásma, zatáhl hry a počkal na spoluhráče. Puk se za výrazného přispění Okposa podařilo udržet na hokejkách Sabres, jeho rozehra se vrátila k Dahlinovi na modrou, rychlá příhra na sever po modré na Johnsona, který dobře umístěnou střelu tahem neodkládal. Český brankář Flames se ani nestačil otočit.
10:15, CAL, Duehr, 2-1
Nedůslednost, nedůslednost a ještě jednou nedůslednost. Všechno začalo, když Tuch u mantinelu ve výhodné pozici prohrál osobní souboj a hru nepřenesl do středního pásma, stejnou příležitost měl o chvilinku později Skinner, ale nepřesně přihrával napříč pásmem, takže puk znovu neopustil naši obrannou třetinu a úplným vrcholem pak byla lajdácká rozehra Thompsona. V důsledku těchto nedodělků se Plameny snadno uchytily v útočném pásmu a jejich dobývání branky získalo na rychlých obrátkách, takže nebylo divu, že akce skončila kombinací se zakončením do prázdné branky. 
14:28, BUF, Thompson, 2-2
V přesilové hře Sabres dobře kombinovali, protivníka přitiskli k brance. Několik střel cíl nenašlo, ale Flames se nedařilo hru přerušit. Dahlin, Cozens a na konci akce Thompson, který konečně trefil vyrovnání.

2. třetina

bez branek

3. třetina

01:52, CAL, Coleman, 3-2
Benson a Dahlin neudrželi útočné pásmo, hra se rychle převalila do obrany Šavlí. Přečíslení 3 na 2 sehráli Flames znamenitě a Levi se v brance přesunul směrem k zakončujícímu hráči opravdu pomalu. Na pohotovou střelu nezareagoval lapačkou včas.
03:14, BUF, Peterka, 3-3
Sabres uzamkli Flames v jejich obranném pásmu. Měli několik šancí skórovat, ale obrana odolala. Hra doputovala ke Cozensovi, který ji přesně přenesl dobrou přihrávkou od prken do středu na připraveného Peterku. Ten se trefil ideálně. 
04:35, CAL, Růžička, 4-3
Hlasatel ještě anoncoval vyrovnávací gól Sabres, když se třetí lajna Sabres nedokázala vymanit z tlaku Calgary. Clifton a Mittelstadt k tomu měli blízko, zaváhali a všichni víme, jak šikovný je Adam Růžička. Z těžkého úhlu český útočník prostřelil Leviho, který měl na gólu stejnou míru "zásluh".

Co o utkání napsali na www.sabres.cz:

Celkově šlo o velmi prapodivný zápas. Na obou stranách mnoho ztrát puků, nekoncentrovanost. Hodně soubojů ve středním pásmu. Calgary dokázalo rychleji chytit tempo a nakonec lépe pohlídat průběh.
Levi pustil dva góly, které určitě mít mohl… zároveň zase vytáhl něco, co se od něj úplně nečekalo. Takový "Lehnerovský" zápas, což od něj nechceme. Navíc málem dostal trapáka roku.

Clifton dnes byl ztracený… ale místy s ním byla opět ztracená celá obrana. Občas to vypadalo, jako by defenzíva Sabres byla tvořená Alzheimer centrem.

1. lajna je stále mimo… hra 5 na 5 špatná. Jediný, kdo se snaží více makat, je Skinner. Jinak je ale ve hře elitní lajny moc přihrávek. Jednoznačně jí chybí přímočarost…. tady bude potřeba velký impuls, nebo je případně rozdělit. Jinak to moc nevidím na lepší zítřky. Druhá lajna zahrála dobře, ale převážně díky Peterkovi s Cozensem… Krebs byl vidět občas při napadání ale ofenzivně moc nepomohl.

Velmi solidně hrál Erik Johnson, který dal svůj 1. Gól a také si vzal hlavní slovo po zápase. Rozhovor z kabiny nemáme ale médiím řekl: "Víme, že góly dávat budeme, ale dokud tu nebudou všichni odhodlaní bránit, ničeho nedosáhneme. Nepřišel jsem si tu zažít labutí píseň. Chci tu ještě vyhrát Stanley Cup

Stále věřím, že jde o začátek sezony a probuzení nám trvá déle. Víme jak to bylo v minulých sezonách. Měli jsme super začátky a pak to šlo do…. no víme kam. Tak když to bude naopak, začátek horší, ale pak se ta mašina rozjede, bude to určitě lepší 

Názory fanoušků Sabres z FB:

Václav Baškvíra Baďura:
Sázka na Leviho se úplně nevyplácí, ten by tak ještě dva roky potřeboval na farmě aby vyrost. Ten skok z juniorky mezi dospělé je prostě velký. 
Jakub Voda:
No a UPL potřebuje ještě kolik let, aby byl na NHL ready? 
Václav Baškvíra Baďura:
Nic ve zlém ale kde tam zmiňují UPL? 
Jakub Voda:
To netvrdím, jen je to čistě účelný dotaz, když pošleš Leviho na farmu, jednička je UPL, který po letech dospělého hokeje v minulé sezóně dost zklamal a zbývá varianta Comrie, kterou snad nemusím rozvádět. 
Václav Baškvíra Baďura:
Tak Comrie není brankář pro NHL, UPL je spíš dvojka. Mělo se sáhnout po někom zkušeném na trhu, k mání byl Reimer nebo Nedeljkovic ( toho Detroit podle mě moc brzo odepsal ), klidně si dokážu představit třeba i Mrázka. Prostě už někoho zkušeného. Těch možností je je víc ale k tak mladému týmu bych nedával rozhodně nezkušeného brankáře. Snad Levi vyroste ve výborného brankáře ale teď se moc tlačí na pilu a čeká se od něj možná až moc. 
Martin Hlavatý:
Kurnik proč Luukkonen zklamal ? Měl pozitivní statistiku výher a proher , na to že byl po zranění to nebylo špatné, jenže pak přišel Levi nastoupil v zápasech playoff módu plus počáteční nadšení a neznalost jeho stylu z něj udělalo spasitele a poloboha , já jsem to psal už loni a byl jsem za blbce , on ještě není zdaleka tak dobrý . Jinak v tuto chvíli mělo být vytížení gólmanů 2L-1C - 1UPL , pak bychom mohli posuzovat kdo se jak připravil na sezónu , takhle Granato opět nezklamal a znovu říkám s ním bude ohromné těžké dosáhnout PO.
David Hamrlík:
Pro Kubu není vítězství u gólmana měřítko, víš...  
Martin Hlavatý:
Ne hele jsem realista a jsem objektivní , takže nebudu tvrdit že UPL je hvězda NHL , ale myslím si že hate na něj a vynášení Leviho do nebes je fakt trapný a nešťastný 
David Hamrlík:
Vidím to stejně,ale jdeme proti davu...i když jistý vystřízlivění z leviho už přichází...,ale věřím, že se zlepší, každopádně by upie měl dostat brzo šanci a neměl by to podělat. 

Martin Hlavatý:
Mám v hlavě tři varianty .1. Konečně všichni pochopí že , Levi je dost nafouknutá bublina a určitě to není gólman co by měl odchytat první 4 zápasy v sezóně , je to strasne bez respektu k oběma náhradním golmanum a upřímně doufám že UPL co nejdřív odejde .2. Naše obrana je ještě horší než loni a nespasil by to prostě žádný brankář3. Musí přijít gólman , pokud prostě ten šílený manager věří pouze jednomu brankáři , ale nechá si na soupisce tři , tak je asi neco hodně špatně 
Vojta Mlnářík:
Sorry, ale docela se bavím. Za posledních 10 let jsme neměli lépe složenou obranu než máme teď. Konečně byl adekvátně nahrazený ten měkkej balast jako Bryson, Clague, jako byl Fitzgerald a další. Konečně si obrana a potažmo celý tým může dovolit trochu fyzický hokej a v případě potřeby rozvěsit soupeře v obrannem pásmu po mantacich. Jedinej měkkota v tyhle obraně je zatím Power, který je teda dost slabej i na hokejce, potažmo rozehrávce, ale snad se probere co nejdříve.Levi dneska nepodržel, 2 góly mohl chytit + ten potenciální gól přes celé hřiště, na druhou stranu dobře řešil samostatné úniky, takže za mě je dneska na svém. Zápas dneska nám obecně prohrála neschopnost vyndat puk s pásma + docela velká část našich rozehrávek zakládala přečíslení soupeře . Jediný, s čím s tebou souhlasím, že by ale nějaký zkušený brankář měl přijít (s Luukkonenem nevím, co Adams pořád zkouší, ten už měl být dávno ve Finsku :)). Jinak z hráčů největší zklamání za mě je Tuch, z našeho nejlepšího powerforwarda se stala jezdící mlha, jakoby na hřišti vůbec nebyl 

Ludyek Uyka:
Klíčové slovo této sezóny: "Too many youngsters!" 

David Skála:
Levi opravdu není aktuálně brankář, který může dotáhnout Sabres do play off, naopak... vůbec nechápu ten hype kolem něho... 

Jan Hany Hanusek:
Tak trochu se mi líbí jak všichni jdou proti Levimu, bez něho dnes by to bylo klidně i 6 nebo 7 , vychytal asi 3 nájezdy o čemž se může UPL zdát, mel těžký zákroky, kdy podržel, ale pak dostal smudlu za kterou prostě mohl, trochu jako UPL jenze ty jebky dostává poměrně pravidel, ale k věci řešíte tu Leviho ale nikdo neřeší hru týmu, Power, Joki , hrozný, Clif zbytečný fauly, Alex ačkoliv jej mám rád tak je na 4tou lajnu, 85% přihrávek nenajde cíl, tomer gol pěkný ale to je tak všechno, pak se dostane před brankou k odrazenymu puku a místo aby to vymetl hledá někoho nahrávkou, není to jen o golmanech, je to o týmu a ten prostě zatím hraje hrozně. Viděl jsem všechny 4 zápasy a trpěl jsem... 
David Hamrlík:
To brzo uvidíme, co UPL nebo Comrie chytnou a co ne 

Petr Faky Faktor:
Naprosto s tebou souhlasím. Jen levi mi nepřijde moc jistý. Jediný kdo dnes bruslil s nasazením byl okposo. Jinak veřejné bruslení. A Calgary nehrálo vůbec nic a měli jsme je porazit. Celá hra je zatím bez nasazení a bojovnosti.

František Lukáč:
Ako hnevajte sa koľko chcete, ale okrem chýb včera bol Leviho výkon kde? Dovolím si tvrdiť že čisté dva góly boli iba jeho… 

Radoslav Kúcha:
Ja len tak, nehráme nič, nič načo by sa dalo pozerať … a to je jedno ci sme prehrali alebo vyhrali … ta hra je neskutočná ostuda … všetci čakajú od nas ze budeme hrať niečo ako minulý rok a este lepšie … zatial je to veľká hádzaná kto z koho … presne jak som hovoril … dajme im zopár miliónov a chlapci si ich nezaslúžia … je mi to jedno … zápas pozerám kazdy jeden ale toto co predvádzajú je na rezignáciu a rezignáciu myslim tym kúpou dresov suvenírov a podivných hovadin z Európy ako ako aj v Európe uz nedávajú tak zápasov ako minulý rok 

Václav Stach:
Teď jsem dokoukal zápas s Calgary. Měli jsme tam velmi dobré pasáže - třeba druhá třetina mi přišla vyloženě smolná, i začátek třetí, nepadalo to. Pak i blbé pasáže. A Levi měl fakt špatný den. Historii píšou výsledky. Ale není to za mě tak, že je ten tým úplně v hajzlu. Naopak si myslím, že potřebuje se na něčem chytnout, sebevědomí nabrat a pak to zase půjde. Kdo je mimo úplně je Alex Tuch, ale jinak to víceméně jde. To není herní bída jako za Kruegera. Trochu víry sakra
A ještě doplním, o to více by to chtělo Kanera. Jak říkal o přestávce Johnson - přišel sem vyhrát SC. Ti kluci by to mohli dát. Ale někdo je to musí i naučit. Jsem prostě za.
 

Jan Hany Hanusek:
Kaner kdyz tohle uvidi tak pujde radeji do Detroitu ktery zatim hraje uplny opak jak my 


Islanders 1, Sabres 3

21. října, 2023

Diváci: 16.179 (85%)

Rozhodčí: Peter MacDougall, Michael Markovic

Základní sestava Sabres:

Brankář
Comrie(31)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
Clifton(75)-Johnson(6)

Ofenzíva
Greenway(12)-Thompson(72)-Cozens(24)
Skinner(53)-Mittelstadt(37)-Tuch(19)
Peterka(77)-Krebs(19)-Olofsson(71)
Girgensons(28)-Jost(17)-Okposo(21)

1. třetina

Bez branek

2. třetina

16:37, BUF, Skinner, 0-1
Mittelstadt čistě vyhrál vhazování v útočném pásmu, o chvilku později si střední útočník puk sám vybojoval u mantinelu a kousek od modré útočné čáry začal slalom mezi hokejkami obránců. Už před brankou zaznamenal periferním viděním lépe postaveného spoluhráče a krátkou přihrávkou vpravo vybídl ke střele Skinnera, který zamířil velice přesně.
19:23, BUF, Samuelsson, 0-2
Skinner začal protiútok ve vlastním pásmu, neohroženě podstoupil těžký souboj u mantinelu ve středním pásmu a protlačil puk k pokračování akce. V útočném pásmu si od Skinnera převzal štafetu Mittelstadt a dobrým pohybem vytvořil zajímavou situaci, ve které se hráči sjeli před branku a z uvolněného prostoru mohl nejlépe profitovat dojíždějící obránce Samuelsson. Ten navíc situaci neřešil výstřelem z první dobré, ale puk si mazácky potáhl mezi kruhy a z ideální pozice zavěsil.

3. třetina

02:40, BUF, Cozens, 0-3
Oba týmy střídaly a volného ledu k posunu puku vpřed chytře využil Dahlin, který zachytil přihrávku Islanders. Už v útočném pásmu přihrál pod sebe do dobré střelecké pozice Greenwayovi, kterému ale místo střely vyšla ulívka zpátky na hokejku Dahlina. Dahlin chtěl opět namazat Greenwayovi, ale další nepovedený počin vyústil v prakticky ideální nahrávku na nenápadně dojíždějícího Cozense, který soupeře, úplně dezorientovaného rychlou výměnou puků, potrestal snadnou dorážkou do volné branky.
18:39, NY, Dobson, 1-3
Nedlouho před koncem herní doby Ostrované vyhráli buly, od modré velmi nepřesně vystřelili a puk nechtěně usměrnil za Comrieho Clifton. 

Co o utkání napsali na www.sabres.cz:

Poprvé v sezoně se Buffalo obléklo do černo-červené a hned to bylo znát. Granato skvěle zamíchal lajnami, z týmu byla cítit energie a Šavle tak převálcovali unavené Islanders. Nutno podotknout, že nebýt Varlamova, mohl to dnes být řádný debakl. Pochvalu si zaslouží všechny formace.

Greenway-Thompson-Cozens
Kdyby to Cozensovi a Thompsonovi víc lepilo, tak si oba připíšou dnes hattrick. Výtečně se pohybovali na ledě, dobře rotovali v útočném pásmu, dobře si vybírali pozice na ledě a Greenway jím k tomu hrál fantastický doprovod. Nespočet kotoučů získal, neustále napadal, několikrát dokonce skvěle celou akci vytvořil kvalitní přihrávkou. Tahle lajna obrů (Greenway a Thompson 197cm, Cozens 192cm) si sjednala řádný respekt.
Skinner-Mittelstadt-Tuch
Skvělý výkon dvojice Skinner – Mittelstadt, která byla ústřední postavou dnešní výhry. Chvílemi se na ledě hledali, ale jak začal ordinovat profesor Mittelstadt, Skinner jako správná sestřička rozdával injekce. Tuch se to snažil doplňovat podobně jako Greenway, myslím, že méně kvalitně, ale jeho pěstní souboj pro prasárně na Pelecha ještě více rozproudil krev v týmu a dobře jej to dokázalo nakopnout a stmelit.
Peterka-Krebs-Olofsson
Slušná formace, ze které nejvíce vyčníval Peterka. Olofsson bojoval o flek a nebyl to od něj marný výkon. Podobně tak Krebs.
Girgensons-Jost-Okposo
Klasika od čtvrté lajny. Místy dobré zámky v útočném pásmu, Okposo proti bývalému týmu byl v několika slušných pozicích.
Obranu obecně hodnotím velmi kladně. Žádný fuck up – zodpovědnost před Comriem a nebýt vlastňáku Cliftona, nebylo by vlastně vůbec co vyčítat.
Eric Comrie – klobouček. Dostal šanci proti týmu, který je evidentně jeho oblíbený. Minule vychytal čisté konto a teď nebýt joudy Cliftona mohl přidat další. Comrie řešil snad jen dvě opravdu vážnější šance soupeře, ale vypadal velmi jistě a dodal týmu co dnes potřeboval. Skvělá práce.

Dnes to byl konečně agilní hokej, který chceme od Sabres vidět. Doplněn o zvýšenou tvrdost, která nám v uplynulé sezoně chyběla. Nesmíme usnout na vavřínech a podobné výkony podat i proti více odpočatým soupeřům! Jedeme!

Názory fanoušků Sabres z FB:

Radoslav Kúcha:
Parádny výkon je vidieť, že tie krásne dresy prinášajú úspech, ale tý chlapci boli ako vymenený nie ze sa nato dalo pozerat, ale co akcia to mohol byt väčšinou gól… našťastie sme ostrovanov knicomu výraznému nepustili .. bitka len a len prospela … veľmi pekný zápas som šťastný 

Vojta Mlnářík:
Nadprůměrný výkon, který se v kontrastu s Islanders, kteří se dneska pouze zúčastnili, jeví jako perfektní. Střelecká impotence z kraje sezóny nás ještě nepustila. Co je ale za mě úplně největší mega plus - na poměry základní části se hrálo docela tvrdě, a světě div se, i zde se dařilo dobře reagovat a zvyšovat fyzickej presence ve chvílích, kdy nás chtěli začít řezat. Tenhle respekt je potřeba si začít budovat směrem k vyhlídkám potenciálního playoff už od začátku - a tohle je dobrý začátek.

Jakub Vahalík:
Dnes byl kluků plný led. Dařilo se skoro vše (jen to zakončení pořád pokulhává) a to včetně vhazování. Tam jsme dnes dominovali. Zajímavé ovšem je, jak se nám letos otočily přesilovky a oslabení. Přesilovky nám nejdou, naopak oslabení zvládáme výborně. Jsem zvědav, jestli se to otočí a pokud ano, tak doufám, že se otočí jen ty přesilovky a oslabení zůstane na stejné úrovni. Teď bude hlavně důležité navázat na to. Tenhle zápas mohl klukům trochu zvýšit sebevědomí, tak je to třeba přenést do dalších zápasů. 


Významový slovník:

cheeeese - slangový výraz v ledním hokeji pro gól vstřelený do horní části branky