2023/24, RegSea, 36-38/82

28.12.2023

Boston Bruins 4, Buffalo Sabres 1
Columbus Blue Jackets 2, Buffalo Sabres 3 OT
Buffalo Sabres 1, Ottawa Senators 5

Buffalo Sabres 1, Ottawa Senators 5

31. prosince, 2023

Diváci: 19.421 (100%), Ottawa

Rozhodčí: Jean Hebert a Justin Kea

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
R.Johnson(33)-Clifton(75)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Peterka(77) -Cozens(24)-Quinn(22)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Benson(9)
Girgensons(28)-Krebs(19)-Okposo(21)

1. třetina

06:51, OTT, Chychrun, 0-1
Na lavičce Sabres znovu stál Seth Appert.
Utkání prodělalo tři stádia metamorfózy. Začalo oboustranně rychlou hrou s kombinací, bez zbytečných přerušování. Později se k rychlosti přidala tvrdost a ta začala postupně na hřišti převládat. V poslední třetině se utkání změnilo tak, že bylo obtížně sledovatelné - u nás zdomácněl pro tyto účely výraz "hokejová selanka".
Sabres prohráli kvůli 5 základním věcem, které se opakují v různých obměnách od úplného začátku sezóny. Dnes to byly tyto aspekty a v tomto konkrétním pořadí:
1) Špatná organizace hry z lavičky
2) Žalostná produktivita
3) Zbytečné ztráty puku ve všech herních činnostech
4) Mizerná obranná hra
5) Nevýrazný výkon brankáře
------------------------
Sabres si udržovali iniciativu ve hře a pokud se hrálo v plném počtu, soupeře přehrávali. Pak kapitán Okposo ve středním pásmu neuhlídal svoji hokejku a šel pykat za podražení.
Senators odehráli dobrou přesilovku.
Gól dali po přesném křižném pasu Girouxe na zcela volného Chychruna, který si do nehlídaného prostoru nečekaně zajel. Jelikož se jednalo o obránce, kompetence k jeho uhlídání měl v první řadě Krebs, ale příliš odpovědnou poziční hrou se nevyznamenal ani Jokiharju. 
Brankář Levi počítal spíše s tím, že Giroux se bude snažit zapojit do souhry bumpera Tarasenka, křížná přihrávka na Chychruna a jeho přesná střela pro něj byly nevítaným překvapením a neřešitelným problémem.

12:38, OTT, MacEwen, 0-2
Sabres mají dle mého soudu silnější tým než Ottawa, ale pokud nejsou schopni to dokázat na ledě, jedná se o bohapusté plácání do větru. Žádný tým v NHL si dobrovolně nenahází puky do branky a spíše naopak se vždy můžeme dočkat této předzápasové úvahy soupeřů: "Jsme na posledním místě v těžké divizi, koho jinýho bychom měli porazit než to Buffalo."
------------------
Netuším, jak jsou rozděleny kompetence mezi asistenty na buffalské střídačce, ale že něco skřípe, nefunguje jak má a negativně ovlivňuje zápasy, to vím stoprocentně. Sabres si pro střídání celé pětice vybrali nepochopitelně chvíli, kdy kompletní formace Ottawy byla perfektně připravena pozičně i pohybově pro realizaci útočné akce a navíc, a to hlavně, měla puk pod vlastní kontrolou. To je věc, ze které se mohu vzteky POSRAT. My vždycky řešíme chyby brankáře, ale tohle je stejná chyba, jako by brankář dostal gól z buly na středové čáře.
Bernard-Docker poslal vpřed MacEwena, kterého nikdo nebránil. V kruhu pro vhazování se MacEwen opřel golfákem do puku a parádní dělovkou prostřelil Leviho na lapačce.

19:46, BUF, Thompson, 1-2
Těsně před koncem první části hry se Sabres gólově prosadili. Thompson byl odměněn za neutuchající snahu při napadání soupeře. Nedá se ale říci, že by byl odměněn, kvalitní individuální akcí se o odměnu sám postaral.
-------------------------
Soupeř váhal s rozehrávkou ve vlastním pásmu a těsně před koncem třetiny už chtěl dohrát v klidu a třeba i za vlastní brankou. Liknavosti využil Thompson, který o puk u mantinelu připravil Bernard-Dockera. Zajel si blíže do středu ledu a vystřelil na dnes výborného brankáře Forsberga. Forsberg měl situaci pod kontrolou, dobře povyjel a střelu zachytil lapačkou, puk ale v rukavici neudržel.

2. třetina

07:18, OTT, Kubalík, 1-3
Sabres měli snahu ovládnout zápas, ale to se jim nedařilo. Důvodem je to, že ....... tahle odpověď se možná fanouškům moc nezalíbí....že zkrátka nemají dost kvalitní tým. Špatná produktivita pokaždé vedla ke ztrátě puku, ztrátě pásma a v konečném důsledku k rychlému protiútoku soupeře, který si tak navzdory tlaku Sabres vytvářel lepší střelecké příležitosti než hosté.
------------------------
Rychlý protiútok do buffalského pásma vedli Dominik Kubalík a Greig. Na dvě přihrávky překonali střední pásmo a ani trochu se nezalekli početní přesily na obranné modré čáře Sabres. Obraně dali políček. Greig objel Peterku a obehrál Dahlina, pak přihrál Kubalíkovi, který mezitím přebruslil Samuelssona a Quinna. Kubalík zakončoval bekhendem a brankář Levi očividně čekal, že si Kubelík nejprve přehodí puk na forhend. Pohotová, byť lehká střela proti směru hry ho překvapila. 

19:44, OTT, Kastelic, 1-4
Třešničky na dortu jsme se dočkali těsně před koncem druhé třetiny. Tahle situace pohřbila hráčské sebevědomí Sabres a ukončila zápas i pro optimisty mezi fanoušky. Kdybych koukal živě, vzal bych si dvě tabletky Xanaxu pro uklidnění a šel bych spát.
---------------------------
Tuhle situaci ani nejde dobře popsat. 
Sabres čistě prohráli buly a Senators zachránili na modré pásmo nahozením puku lobem. Z minulosti už víme, že hráči Sabres neumí letos hrát rukou. Cozens nás o tom opět utvrdil. Puk si v záklonu nehodil do volného prostoru po své levici, hodil si ho přímo mezi dva protihráče před sebou. Koho jiného by to ještě napadlo. 
Brannstrom si nabídnutý puk vzal a přihrál, připomínám přihrál, Kastelicovi před brankou. Kastelicova teč se dotřepetala do sítě Leviho branky. Levi nebyl schopen si najít úhel, ze kterého by viděl, takže na tečovaný puk, který do jeho branky letěl rychlostí babočky admirála, zareagoval až když byl půl metru za ním.

3. třetina

15:16, OTT, Zub, 1-5
Poslední třetina byla ovlivněna tím, že utkání se lehce posunulo od rychlého tvrdého střetnutí do rozkouskované selanky prošpikované častým vyřizováním si účtů. Sabres měli dost střeleckých pokusů a některé z nich bychom mohli omarkovat označením "dobré šance". Snížení jsme se nedočkali. Při hře 4 na 4 se Sabres správně rozhodli pro hru bez brankáře. Vabank se nevydařil.
---------------
Ve středním pásmu si Power počínal hodně lehkovážně. Jako by ani Sabres nehráli bez brankáře. Jeho přihrávku poslepu vystihl Rusák Zub a střelou z půlky hřiště uzavřel gólový účet zápasu.

Komentář ze www.sabres.cz:

Přátelé kamarádi. Hned co si po půlnoci pripijete, ti nejvěrnější můžou ladit zápas proti Sens. V brance bude Levi. Girgensons patrně namísto Robinsona. Každopádně vám všem chci popřát, ať na vašem i buffalskem semaforu svítí jenom zelená. Užíváte si novy rok 2024 a dejpu se vám jen dobře věci.Náš fanklub zažije historický moment. 15 z nás letí přímo do Buffala reprezentovat naše fanouskivske barvy. Držte nám palce. Bude to jizda!Na zdraví všem! Ať žije Buffalosss!

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Michal Mišky Patráš
Tvl tu je jediná istota že nedokážu vyhrať 2 zápasy v rade

Václav Stach
Všechno krásné v novém roce a hlavně zdravíčko No k zápasu s Ottawou - my si to hrajeme, držíme puk, všechno chceme až do kuchyně. A pak si vezme puk Ottawa, vletí do pásma a dá gól, nebo minimálně to smrdí jako blázen. Ten rozdíl mezi bráněním modré mezi námi a zbytkem ligy je šílený. Když už si šanci vypracujeme, tak radši v 85% vystřelíme vedle nebo slabě. Z každé první přesilovky v zápase musíme pro jistotu inkasovat (Chychrun to tam napálí přesně pod víko, v identické pozici JJP střílí vedle a na lapačku, to pak prostě nevyhráváš). Úspěšnost našich buly v přesilovce je cca 3,14%, takže special teams taky úplně masakr, my z dvouminutové přesilovky podle mého hrajeme v pásmu s pukem na holi v průměru tak 20 vteřin. A prostě to nechápu, všechny naše obránce soupeř přetlačí. Ať už je ten soupeř malý, velký, tlustý, hubený, nemá nohu, vždycky nás přetlačí a do šance se dostane. Samozřejmě trochu přeháním, ale je to k nevíře. Tak to máme za sebou, výlet před sebou, přivezeme 6 výher a třeba bude ještě o co hrát v únoru. Jinak už pomalu půjdu studovat prospect pooly...P.S.: Jedna pěkná věc byla za stavu 1:4 asi 7 minut do konce při hře 4 na 4 pokus hrát power play. Mám rád, když trenéři mají koule. Ale pak si vzal puk Power a bylo hotovo...
Petr Kužel
Power opet nezklamal 
Václav Stach
Jo, on je úplně jinde s tím svým klidem. Ani mu to nestálo za to, aby po tom puku skočil
  

Columbus Blue Jackets 2, Buffalo Sabres 3 OT

30. prosince, 2023

Diváci: 19.070 (100%), Buffalo

Rozhodčí: Francis Charron a Wes McCauley

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Jokiharju(10)
R.Johnson(33)-Clifton(75)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Peterka(77) -Cozens(24)-Quinn(22)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Benson(9)
Robinson(50)-Krebs(19)-Okposo(21)

1. třetina

19:47, CBJ, Severson, 1-0
Na lavičce hráče vedl do proticolumbusského reparátu kouč Amerks Seth Appert (za indisponovaného kouče Granata). Na návštěvnosti se nepromítla skutečnost, že Buffalo sportovně žije zítřejším utkáním Bills proti diviznímu rivalovi z Bostonu. 
Od začátku utkání se mi hra na ledě nelíbila a až příliš bylo patrné, že se střetly dva týmy z podpalubí NHL. Hře nechyběly nasazení a bojovnost, ale chyběly mu přesnost kombinací a lehkost. Bourací čety dostávaly přednost před stavebními mistry.
Mírnou převahu si udržovali Sabres, šancí bylo málo a vyložených jako šafránu. Pokaždé si s nimi dokázali poradit dobře chytající brankáři - Luukkonen v domácí brance a Tarasov, strážící branku hostů. Když už se zdálo, že se gólu v první části hry nedočkáme, hosté se ujali vedení.
----------------------------
Ryan Johnson prudce přihrál ve vlastním obranném pásmu o mantinel Greenwayovi, který ale přihrávku hokejkou nezkrotil. Zpomalený puk prošel už v podobě solidní přihrávky na obránce BJ Seversona. Pozdější střelec branky puk poslal po modré na Činachova a tvořivý pravý útočník s přihrávkou počkal, než spoluhráči zaujmou výhodnější postavení. Puk přehrál znovu na Seversona, který mohl zaujmou kvalitní střeleckou pozici díky tomu, že úplně mimo hru zůstal ve středím pásmu Okposo (kapitán domácích evidentně počítal s tím, že se situace vyvine odlišně, spoluhráči se zmocní puku a vyšlou ho přihrávkou do samostatného nájezdu). První střelu Seversona Luukkonen vyrazil, druhá střela Seversona skončila na noži spoluhráče Voronkova. Až třetí střela columbusského obránce skončila v brance Buffala. Obránci nebyli schopni dorážkám Seversona zabránit a odražené puky dostával Severson pokaždé do lepšího střeleckého úhlu. Poslední střelu už Severson vysílal na branku z prakticky ideální pozice.

2. třetina

00:40, BUF, Quinn, 1-1
Sabres vyrovnali hned první směnou. Druhá útočná formace dnes jednoznačně dominovala v útočném snažení domácích a nejlepšího hráče utkání jsem vybíral z trojice Quinn, Cozens a Peterka. Vybral jsem Quinna, protože dal gól. Lajna se prosazuje hlavně rychlostí, nejen bruslení ale také práce s pukem. 
---------------------------
Sabres se dostali do půlminutového tlaku na branku Columbusu. Drama vrcholilo střelou Powera na branku, se kterou si Tarasov věděl rady, puk srazil pod sebe. Před brankou si aktivně počínali Cozens přímo v brankovišti a Quinn na perimentru brankoviště. Tísněný Cozens se pokusil nadvakrát puk dorazit za brankáře, ale to se mu nedařilo. V pohybu neomezovaný Quinn si puk ze změti nohou vytáhl kousek zpět, takže se před ním otevřela část odkryté branky. Zakončil pro jistotu prudkou střelou vzhůru. 

13:45, CBJ, Fantilli, 2-1
Dnes celkově nepozorní rozhodčí konečně potrestali některý z faulů BJ, ale s ohledem na to, jak Sabres využívají přesilové hry, jen s velkým sebezapřením můžeme mluvit o tom, že by tím poskytli domácím nějakou podstatnou výhodu. Otupené Šavle řezaly tak špatně, že soustavně hrozilo zranění hlavně na straně útočníka. Gól Columbusu padl už po vypršení trestu, nicméně my se můžeme interně podívat pravdě do očí a přiznat si, že jsme dostali další gól ve vlastní přesilovce.
------------------------
Nevím jistě, zda hráčům na ledě někdo poskytl informaci o tom, že se vyloučený Fantilli už bude vracet na ledovou plochu. Předpokládám, že ano. I tak ale náš nejlepší obránce Dahlin vyslal v útočném pásmu trestuhodně přesnou přihrávku přímo na hokejku soupeře těsně před tím, než Fantilli naskočil do hry. Prostě, tohle hlava nebere.
Hned z toho byl protiútok s přečíslením dvou na jednoho. Danforthovi překvapivě zůstalo dost fyzických sil, aby dotáhl útok až před branku Sabres, kde se mu z otočky podařilo najít Fantilliho. Naděje Modrokabátníků trochu se štěstím lehkou střelou na vzdálenější tyč překonala Luukkonena. 

3. třetina

11:52, BUF, Mittelstadt, 2-2
Třetí řadě se v utkání dlouho nedařilo a koexistovala se zbytkem týmu ve stínu druhé řady. K probuzení došlo v pravý čas a to se týká také první řady, která dlouho nabízela jen sterilitu bezduchého herního mátožení.
---------------------------------
Benson překročil útočnou modrou a pod sebe předal štafetu Mittelstadtovi, pohybem se mu nabídl do křídla a stejně tak učinil i Greenway na opačné straně kluziště. Mittelstadt získal manévrovací prostor a rychle pokročil směrem k brance. Jakmile se dostal do zákrytu obránce Provorova, rozhodl se pro střelu. Výborně umístěný obstřel Tarasov zaregistroval pozdě a nestačil včas vytrčit beton.

Nastavení (OT)

01:20, BUF, Skinner, 1-0
Vyrovnávací branka probudila hlavně první lajnu Buffala. Ještě do konce základní hrací doby si elitní formace připravila šance ke skórování, ale ačkoliv několikrát chybělo méně než málo, rozhodnutí muselo přinést až nastavení.
V tomto tabulkovém postavení Buffala je mi srdečně jedno, jakým způsobem tým získá dva body. Soupeři povolil minimum a v útoku sice nerozsekal rivala ostřím břitu, ale spíš ho umlátil tupou stranou šavle. U mne dobrý.
----------------------------------
Danforth v dobré šanci nedal, takže si puk převzal Thompson a založil vítěznou akci. Přihrál volným prostorem až na modrou Skinnerovi. Skinner nechtěl riskovat ztrátu puku, takže s ním opět opustil útočné pásmo a přihrál na jistotu rozjetému Thompsonovi. Thompson objel Danfortha jako tréninkový kužel a natlačil se do zakončení. Tarasov nevěděl ani, jak se mu podařilo puk za záda nepropustit, ještě jej hledal ve výstroji, když už s ním dávno za brankou opět manipuloval Thompson. Na výpomoc Thompsonovi přijel Power, který Tagovu přihrávku předal znovu Skinnerovi. A Jeff? No, znáte Jeffa. Jeho příklep zase překvapil Tarasova, takže komentátor mohl zarecitovat:
Skinner, Skinner,
Overtime Winner!

Komentář ze www.sabres.cz:

Minule jsme dostali pořádně naplácáno. Dnes šance na reparát. Tým dnes povede hlavní kouč Rochesteru Seth Appert. Don Granato je nemocný a naši asistenti trenéra pravděpodobně nejsou tak kompetentní.

Byl to trochu porod. Ne herně ale střelecky. Obecně jsme Columbus dnes celkem přejeli, ale naše klasická zvonkohra ruku v ruce s faktem, že umíme udělat ze sněhuláků Dominátory, nám to pěkně komplikovali. Dva body jsou dva body, což je hlavní. A jsou zasloužené. Seth Appert je 1-0!

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Zicos Zábelka 
Naši asistenti trenéra nejsou tam kompetentní,  tak to je bizar hodný našeho klubu.

Petr Faky Faktor
Zase ty dva Power a joki pohromadě

Roman Zoubek
Tvl. Na to se nedá dívat
Petr Kuzel
Nedá a přesto se díváme...

Václav Stach
K Powerovi začínám cítit vskutku silnou nenávist
Petr Kuzel
Nepovídej Vždyť dneska absolutně bezchybně zavíral modrou, navíc si připsal klíčovou asistenci u vítězného gólu, takže vůbec netušim, co tě k tomu vede  
Václav Stach
Dneska jsem stihl jen třetí třetinu a prodloužení. Ve třetí třetině přes něj prošly čtyři puky, já chápu, že někdy to blbě skočí nebo tak, jenže to je zápas co zápas. A před tím gólem, kdy mu to Tage vybojoval a jediné co měl udělat Power to bylo neposrat to a dát to tomu Skinnimu, co tam měl nabito už hodinu, tak po buly vyjel jak retard dopředu za souboj Tage no a co bys nečekal, samostatný nájezd na UPL z jeho pozice. On je prostě lehkovážné hovado a já být jeho kapitán nebo trenér, ten by si mě fakt nepřál. Já tyhle borce, kteří svou lehkovážností dělají problém ostatním klukům (protože to nejsou jen góly, ale prostě každá taková ztráta nebo nechycený puk znamená prostě hodně energie na návrat do obranného postavení atd.) prostě vždycky nesnášel.
Petr Kuzel
Kámo, ironie je strašnej! Hned jsem to psal po zápase klukům, dneska mu puk přes hokejku na modrý přeskočil tak 100x. A k tomu všechny ty věci, který píšeš. Vůbec na něj neni spolehnutí. Bylo by fajn ho na třeba na 2 zápasy posadit, aby měl čas přemýšlet. 
Václav Stach
Sorry, já jak jsem v ráži tak nepřemýšlím  

Viktor Miller Maudr
Víš co je divny... Ze Twitter je plně toho, že je lepší než Dahlin tenhle rok...  
Petr Kuzel
Kámo, už přestaň vtipkovat, můžu se tu potrhat smíchy!
Viktor Miller Maudr
Ne vážně... Ja tomu taky nerozumím... ale je to tak 
Viktor Miller Maudr
Třeba je eye test v aréně jinej
Václav Stach
Jsem zvědav na náš eye-test v aréně, podle mého Power nemůže projít 
Martin Hody Hodás
Tam asi nieco pridavaju do vzduchotechniky  

Jan Hany Hanusek
Je to jasný, náš budoucí head coach

Filip Čok
Dahlin je -12, loni končil s +12
Roman Zoubek
Tak letos je obrana o kapánek lepší, ale útok je o hodně horší, z čehož vyplývá, že ve statistice +- i pohoršili všichni. 
Ale Mittelstadt má letos našlápnuto překonat svoje kariérní maximum 15 gólů v sezóně. Zato JJ Peterka za posledních deset zápasů pouze jeden gol, což je škoda, když v předchozích 27 zápasech jich dal 11. 

Boston Bruins 4, Buffalo Sabres 1

27. prosince, 2023

Diváci: 19.070 (100%), Buffalo

Rozhodčí: Garrett Rank a Mitch Dunning

Brankář
Levi(27)

Defenzíva
Dahlin(26)-Samuelsson(23)
Power(25)-Clifton(75)
R.Johnson(33)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Jost(17)-Tuch(89)
Peterka(77) -Cozens(24)-Quinn(22)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Benson(9)
Olofsson(71)-Krebs(19)-Okposo(21)

1. třetina

04:19, BOS, Lohrei, 1-0
Fanoušci doufali, že Sabres naváží na předvánoční zápasy a předvedou v domácím prostředí proti favoritovi výborný výkon, který jim zajistí bodový zisk. To se nestalo ani nejmenší náhodou. A k dovršení všeho si musel Tage Thompson požádat o třídenní volno pro řešení osobních záležitostí. Aby nemusel kouč Granato zasahovat do sehraných útoků, jednoduše postavil mezi Skinnera a Tucha centra Tyson Josta. Tímto krokem vyřadil první útok ze hry (lajna je postavena takto: Thompson organizuje a zajišťuje rozehrávku a přechod do koncovky, Skinner zakončuje a Tuch pracuje nahoru-dolů a doráží a blokuje výhled před brankou - každý dělá to svoje, co umí, a to je důvod, proč je lajna tak úspěšná).
Boston sice prohrál čtyři poslední utkání v řadě, ale dnes přijel do Buffala vyhrát a od prvního vhazování bylo poznat, kdo je pánem na ledě. Rozdíl byl prakticky ve všech činnostech, které dělají hokej hokejem.
--------------
Forčeking Bostonu byl neúprosný a velice důsledný. Benson u mantinelu neměl rychlost, měl málo času a žádné volné spoluhráče k dispozici, takže přišel o puk a ve středním pásmu se do protiútoku nastrojili hosté. Puku se zmocnil budoucí střelec gólu obránce Lohrei, bez velkého váhání posunul puk na modrou čáru Fredericovi a sám pokračoval v cestě na branku. Centr ukázal velký přehled ve hře a pasem našel na středu hřiště najetého Van Riemsdyka. Útočník nechal puk trochu za sebou, takže střela připomínala dlouhé potažení puku, které mohlo být střelou na branku anebo se mohlo vyvrbit jako přihrávka najíždějícímu Heinenovi. 
Levi střelu vyrazil pravým betonem, ale mezi vracejícími se Mittelstadtem a Cliftonem se první k puku prodral obránce Lohrei, který dal svou třetí branku v sezóně.
Bohužel, organizace obranné hry nestála za nic, takže Levimu nikdo nepomohl a vyražený puk nebyl odehrán z předbrankového prostoru.

13:42, BOS, Coyle, 2-0
Provokatér Brad Marchand dostal 2 minuty za faul a jelikož se mu nezdál soudcovský verdikt, vyfasoval další 2 minuty za nesportovní chování. To mělo Sabres nakopnout a zvrátit průběh utkání. Nestalo se tak, domácí během zápasu nevyužili 7 přesilových her a v této herní činnosti patří na chvost celé ligy. Oproti tomu Bruins dostali 4 výhody přesilových her a 3 z toho využili.
-----------------
Trest si odpykával Krebs.
Bruins přejeli modrou a zůstávali v permanentním pohybu. DeBrusk objel s pukem branku a náš nejlepší obránce Dahlin udělal trestuhodnou až nepochopitelnou chybu - místo aby strážil svůj prostor před brankou, opustil ho a nechal se vytáhnout za branku. Na jeho opuštěné místo si mezitím zajel Coyle. Pro DeBruska nebylo nic snazšího, než přesnou přihrávkou obehrát Dahlina a naservírovat bezvadnou koncovku pro spoluhráče. Coyle z bezprostřední blízkosti střelou do horní části klece nedal Levimu nejmenší šanci.

2. třetina

04:18, BOS, Coyle, 3-0
Skinner dostal celkem nesmyslný trest za sekání, které jsem neviděl.
-----------------
Pastrňák přihrál skákavý puk za branku DeBruskovi, který měl našlápnuto, takže se na místo dostal první. Stačil se otočit a přihrál na Coyla, který si puk stáhl k sobě a tím obehrál Dahlina. Vzápětí Coyle přihrával před branku Van Riemsdykovi, ale ten očekával střelu, takže jen nadskočil a k puku se nedostal. Bohužel puk prošel hranicí brankoviště a od brusle Erik Johnsona se odrazil za překvapeného Leviho. 

13:44, BOS, Geekie, 4-0
Třetí gól v buffalské síti byl povelem pro Boston, aby zpomalil, stáhl se a vyčkával v klidu a tichosti na příležitostné protiútoky. Iniciativu převzali domácí, ale k ničemu to nevedlo. A pak znovu udělali obligátní chybu a poskytli Bostonu hru v početní výhodě.
------------------
Kombinace Bruins v útočném pásmu byla tak rychlá, přesná a vynalézavá, že Sabres vůbec netušili, co se děje. Tuhle branku ale můžeme v klidu připsat na účet brankáře Leviho, který si pro zmenšení střeleckého úhlu dost vyjel a pak už se nestačil vrátit zpátky jinak než vleže. Tečovaný puk se odrazil zpátky před branku, natahovali se po něm tři hokejky. Poslepu do něj nakonec plácnul Geekie a puk se odrazil od ramena ležícího Leviho za brankovou čáru.

3. třetina

05:11, BUF, E. Johnson, 4-1
V poslední části hry už bostonští jen postrkovali čas a snažili se nedat domácím moc příležitostí k radosti.
Čestný gól dali domácí hned zkraje poslední třetiny a fanoušci si dovolili luxus pomýšlet na zdramatizování utkání. Zbytečně. Šance Sabres se rodily ztěžka a sporadicky, což přesně odpovídalo obrazu hry.
-----------------
Casey Mittelstadt vyhrál buly, puk se přes Powera dostal k Erik Johnsonovi a jeho prudkou střelu příklepem ke vzdálenější tyčce brankář Swayman přes výborně clonícího Tucha neviděl.

Komentář ze www.sabres.cz:

Jooo kdepak kouzlo goatheadu... 

Komentáře českých a slovenských fanoušků na FB:

Roman Zoubek
Snad se Pasta přežral přes Vánoce salátu a nebude moc v kondici.

Maroš Polacký
Žiadne prekvapenie sa nekonalo. Zobudili sme sa do čierneho rána, ako sú Buffalské dresy... 

Michal Mišky Patráš
Akože čakal som že to bude 1/1/1 zase nemohli sme čakať že to dáme 2x po sebe ale proste tu je bojovnosť 1 zápas ... Jediné pozitívum je že máme pred sebou snáď najľahších 10 zápasov čo by sme mali vyhrať aspoň 8 z nich ale tak vieme ako hráme tento rok

Jakub Býček
Vyhodit Granata a hotovo, tohle placani se jen tak nezlepsi + nefungujou ani presilovky a oslabeni, obrana hra chaos
Michal Mišky Patráš
Bohužiaľ nemáme brankára typu Vasilevsky
Jakub Býček
Myslis, ze Vasil by s takovou obranou delal neco vic? Jsou to goly z dorazek z mezikruzi.. co s tim ma golman delat.. to maj sbirat obranci.. proste vyrazit celej realizak a vzit nekoho dokavad je volny Berube i Gallant maj svoji tvar i vysledky, co se muze stat horsiho..
Michal Mišky Patráš
Lenže to by to nemohli tam hrať na také veľké kamarátstvo ale mali by to už za tých 10 rokov začať brať ako tvrdý biznis... Najhoršie je že niektoré tímy ktoré začali prestavbu skôr sú na Tom lepšie než Buffalo
Jakub Votýpka
Meatballs má smlouvu až do roku 26, a Pegula nebude platit dalšího kouče, aby x sezón nekoučoval. Takhle to už udělal s Bylsmou, Housleym i Kruegerem, a nejspíš i s Nolanem a Rolstonem před nima (to je strašnej výčet). Takže se nic nestane. I toho Kruegera vyhodili až po 12 prohraných zápasech v řadě.
Jakub Býček
Jako az na Bylsmu, kterej vysledky mel (jinde), tak to jsou jmena strasny uplne, ja se nedivim, ze jsme v takovejch srackach jako nejlepsi scenar je Pegula out.. jak se rika ryba smrdi od hlavy. Tezko se stane zazrak ze dne na den