2023/24, RegSea, 50-51/82

07.02.2024

Dallas Stars 2, Buffalo Sabres 1
St. Louis Blues 3, Buffalo Sabres 1

St. Louis Blues 3, Buffalo Sabres 1

10. února, 2024

Diváci: 16.726, Buffalo

Rozhodčí: Kelly Sutherland a Jake Brenk

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Power(25)--Clifton(75)
R.Johnson(33)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Okposo(21)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Greenway(12)-Mittelstadt(37) -Tuch(89)
Robinson(50)-Krebs(19)-Girgensons(28)

1. třetina

12:53, STL, Neighbours, 1-0
Zápas začal ve výborném tempu, kombinace se dařily především domácím. Hosté se dlouho nemohli dostat do zápasu a v první třetině tahali nohy za sebou. Sabres ale převahy nevyužili.
---------------------
Blues odehráli výbornou přesilovku (R. Johnson - sekání), gól ale byl trošku dílem náhody. Thomas od mantinelu přihrál na střed ledu Bučněvičovi, od kterého se puk šťastně dostal k Neighboursovi. Mezitím Luukkonen očekával, že puk se u Bučněviče nezastaví a poputuje po ledě dále na Kruga najíždějícího do nebezpečím zavánějící pozice na druhé straně. Neighbours měl ulehčenou práci, protože puk se mu ocitl na hokejce sice šťastně, ale velmi přesně a před útočníkem zívala prázdná branka. Luukkonen vsadil vše na jednu kartu a chtěl zaujmout proti Krugovi výhodnou pozici, intuice ho tentokrát zklamala.

2. třetina

00:51, BUF, Okposo, 1-1
Druhá a třetí třetina přinesly hrozný hokej. Rozkouskovaná hra se těžko mohla někomu zalíbit. Podstatnou část viny nesli rozhodčí, protože jejich výkon byl otřesný. Připustili špinavou, zákeřnou hru plnou osekávání, hákování a skrytých faulů. Občas některé hráče vyloučili, ale tím jen zakalili vodu, protože hráči přestali rozumět tomu, co si mohou dovolit a co bude rozhodčími potrestáno. Kvůli naprosto nejednotnému přístupu jsme byli svědky banálních zákroků, které byly potrestány a hodně nečistých zákroků, které zůstaly nepovšimnuty.
----------------------
První formace Sabres výborně napadala vysoko v pásmu soupeře, hráči měli dost sil a brzy uzamkli hosty, kteří nestačili včas vystřídat. Pětici rychle došla šťáva. Zejména Tage Thompson si s nimi pohrával jako kočka s myší. 
Thompson si od modré našlápl, naznačil pohyb do středu hřiště a jednoho bránícího hráče objel vnějškem. Už zpoza brankové čáry poslal vracečku na hokejku Okposa, který byl v předbrankovém prostoru tísněn soupeřem, který mu znemožnil odehrát puk hokejkou. Puk se odrazil od Okposovy brusle, bránící hráč jej chtěl odpálit ale trefil jen brusli spoluhráče, od kterého se puk dostal za záda nešťastného brankáře Hofera.

04:32, STL, Kyrou, 2-1
Třetí řada Sabres se nechala zaskočit, lavička Sabres udělala už tradiční chybu při střídání. Gól jde jednoznačně na její vrub. Prostě klasika. Chyba lavičky - jak jinak, pojďme to přehlédnout a jede se dál. 
Blues si s domácími hráči dělali, co chtěli.
Po ráně od modré se za brankou dostal k puku Parayko, nikdo z hráčů v modrém neměl dost sil na to, aby se mu mohl věnovat. V klidu přihrál před branku volnému Kyrouovi, kterému nikdo z hráčů v modrém nemohl stačit v bruslení, protože neměli dost sil. Kyrou měl dost času na to, aby se Luukkonena mohl v klidu zeptat, kam to chce. Luukkonen to chtěl kamkoliv jinam, než pod víko, ale Kyrou s ním neměl žádné slitování. Luukkonen ani nestačil zvednout ruku v lapačce.

 

3. třetina

18:03, STL, Neighbours, 3-1
Opticky Sabres nebyli horším týmem, ale v takovém konstatování těžko můžeme hledat pravdu, stále musíme brát v potaz, že Blues 44 minut zápasu hráli z pozice týmu ve vedení. Konstantní tlak si Buffalo nevytvořilo a soupeř nastřelil čtyři tyčky, takže šance měl také. Výhru si tedy Blues zasloužili.
---------------------------
Na konci zápasu hráli Sabres podnikavě, ale z rychlého protiútoku jim Blues dali pojistku.
Blues vybojovali puk a bleskově přešli Schennem a Neighboursem do protiútoku. Neighbours buzarem o mantinel přihrál do jízdy Schennovi kolem obránce Jokiharjua a sám se spoluhráči nabídl na druhé straně hřiště. Schenn vystřelil po ledě jedovku na Luukkonena, který puk vyrazil. Ovšem přímo na hokejku Neighbourse, který využil toho, že Luukkonen byl vyjetý z branky a nestačil se přesunout tak, aby mohl vzdorovat střele pohotového útočníka Blues.

Dallas Stars 2, Buffalo Sabres 1

6. února, 2024

Diváci: 13.221 (69%), Buffalo

Rozhodčí: Eric Furlatt a Brandon Blandina

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Power(25)--Clifton(75)
R.Johnson(33)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Okposo(21)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Greenway(12)-Mittelstadt(37) -Tuch(89)
Robinson(50)-Krebs(19)-Girgensons(28)

1. třetina

03:58, DAL, Duchene, 1-0
Utkání mělo spád a výborné tempo. Hráči na obou stranách si uměli vyhovět, takže se bylo na co dívat. 
Sabres soupeře přestříleli, měli i velmi dobré příležitosti. Hráli dostatek přesilovek. Bohužel využili jen jednu šanci a s jedním gólem se moc zápasů v NHL vyhrát nejde.
Nehledě na chybu, po které padl vítězný gól Dallasu, úžasný výkon podal Luukkonen a je potřeba si přiznat, že brankáři Buffala podávají dobré výkony a nejsou to oni, kteří by táhli tým ke dnu.
Zásadním problémem je, že Sabres mají nízkou efektivitu hry v ofenzívě. A to v obou směrech. Nedávají góly a propadají při hře zpátky. Ofenzíva je plná talentovaných a dobrých hráčů, kteří hrají buď nevyrovnaně nebo trvale pod své možnosti. To je celý problém. 

-----------------------
Dallas se poměrně rychle ujal vedení.
V přesilovce (vyloučen byl Thompson za hákování) se Stars usadili v útočném pásmu. Duchene střílel z obrany, ale hráči Sabres už nebyli schopni hru udržet v širším perimetru od branky, takže Duchene nestál na modré, nýbrž v kruhu pro vhazování. Vystřelil přesně, Luukkonen ještě střelu neočekával a zůstal stát jako opařený, přes blokujícího E.Johnsona si nebyl schopen včas zajistit lepší výhled.

2. třetina

05:53, BUF, Thompson, 1-1
Sabres hráli přesilovku. Utěšenými kombinacemi si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí. 
Dahlin od modré přihrál Thompsonovi, který z první trefil dělovkou výborně vedle vyrážečky a ukázal, že žádný brankář není neprůstřelný.

09:04, DAL, Steel, 2-1
Hosté si vzali vedení v zápase zpět v desáté minutě po chybě brankáře Luukkonena. 
Luukkonen zachytil střelu ze střední vzdálenosti ramenem, puk ale sklouzl po jeho těle a výstroji a brankář nedokázal zabránit tomu, aby se puk nedostal až dolů na led. Pohotově na to zareagoval útočník Steel, který za zády lehce dezorientovaného brankáře poslal puk do brankoviště, kde se odrazil od brusle Steelova spoluhráče do branky. Smolná branka byla poslední v utkání.

3. třetina

Bez branek.