2023/24, RegSea, 52-57/82

23.02.2024

Los Angeles Kings 0, Buffalo Sabres 7
Florida Panthers 4, Buffalo Sabres 0
Buffalo Sabres 3, Minnesota Wild 2
Anaheim Ducks 4, Buffalo Sabres 3
Buffalo Sabres 3, Montreal Canadiens 2
Buffalo Sabres 2, Columbus Blue Jackets 1

Buffalo Sabres 2, Columbus Blue Jackets 1

23. února, 2024

Diváci: 18.943, Columbus

Rozhodčí: Francis Charron a Chris Schlenker

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Bryson(78)--Clifton(75)
R.Johnson(33)-Clague(38)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Cozens(24)
Benson(9)-Krebs(19)-Peterka(77)
Robinson(50)-Girgensons(28)-Okposo(21)

1. třetina

12:05, CBJ, Voronkov, 0-1
O herním vzestupu CBJ se více mluví, než aby reálně odpovídal skutečnosti. Jistě, občas zakalí vodu a například vzápětí po tomto zápase vyhráli Kabátníci nad Rangers.
Na druhou stranu, pokud Sabres nechtějí ztratit definitivně vidinu postupu do PO, musí tým z Columbusu porazit ve třech ze čtyřech zápasů. Bylo zapotřebí hrát pozorně, s nasazením, ale hlavně trpělivě.
Sabres soupeře po většinu zápasu přehrávali, přestříleli, přetlačili, přechytračili. Zápas se povedl také brankáři, který v posledních několika vystoupeních patří k největším oporám týmu.
Luukkonen začínal sezónu chytat na úrovni hráče, který by neměl dostávat šanci v NHL.
Později se vypracoval výkony na hráče, který by mohl být případně solidní dvojkou-trojkou v týmu NHL.
Ještě o něco později si výkony řekl o pozici střídajícího startera.
Dalšími vynikajícími výkony se etabloval na pozici jasné jedničky v týmu. Zároveň veryfikoval výkony postavení hráče, který je schopen zastávat funkci jasné jedničky v týmu NHL.
Není to tak dlouho, kdy začal podávat výkony nikoliv na úrovni jedničky v týmu NHL, nýbrž brankáře kalibru play-off.
A nyní, upřímně řečeno, ať se to někomu líbí, či nikoliv, podává výkony úrovně brankáře pro Stanley Cup a není to v žádném případě on, kdo brzdí tým.
Jakmile dostane za takto bránícím týmem jednu či dvě branky, nutně musí být automaticky určen jako klíčový hráč Sabres a případný nositel úspěchu.
Já nestraním žádnému brankáři, pokud budou stejně nebo lépe chytat Levi či Comrie, budu jen rád.
------------------------------
CBJ hráli přesilovku a vytvořili si několik dobrých příležitostí. Luukkonen měl štěstí nebo marně hledal puk a vypomohli mu spoluhráči. Občas mu také pomocnou ruku podali svým střeleckým neuměním soupeři.
CBJ ale půl minutu před koncem přesilovky předvedli utěšenou a hlavně rychlou akci, kterou rozvrátili dobře organizovanou obranu Sabres. Autory byli Rusáci se vším všudy.
Od modré poslal přihrávku Provorov na Marčenka, který s neuvěřitelnou pohotovostí vybídl ke skórování výborně postaveného Voronkova na hranici brankoviště. Luukkonen neměl nejmenší šanci. V obraně propadl nejvíce jeho krajan Jokiharju. 

16:16, BUF, Girgensons, 1-1
Čtvrtá řada Sabres soupeře zle přimáčkla. Střelecké příležitosti měli Kyle Okposo i Eric Robinson.
Po nevydařené střele Robinsona se k puku v rohu kluziště dostal Girgensons. Jeho nenápadná střela byla spíše nahozením pro teč Robinsona, postávajícího před brankou. Brankář Tarasov byl polovysokým nahozením překvapen a pokusil se puk ve vzduchu zachytit lapačkou. Manévr se mu ale nezdařil a puk si sám hodil do sítě za svými zády.

2. třetina

Bez branek

3. třetina

03:05, BUF, Clifton, 2-1
Do poslední části zápasu vstoupili Sabres s velkou chutí co nejdříve se střelecky prosadit. Columbus přetlačili a brzy vstřelili rozhodující branku.
----------------------
Sváteční střelec, obránce Connor Clifton vystřelil od modré a ačkoliv brankář Tarasov puk na chvíli uviděl, brance nezabránil. Puk ho trefil do horní části lapačkové paže pod rameno a touto částí těla toho brankář moc zařídit nedokáže. Odražený puk se dostal do klece Columbusu. Clifton si připsal první letošní branku, první vítěznou branku v dresu Buffala a také první branku v dresu Sabres celkově.

Buffalo Sabres 3, Montreal Canadiens 2

21. února, 2024

Diváci: 21.105, Montreal

Rozhodčí: Kelly Sutherland a Ghislain Hebert

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Bryson(78)--Clifton(75)
Clague(38)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Cozens(24)
Benson(9)-Krebs(19)-Peterka(77)
Robinson(50)-Girgensons(28)-Okposo(21)

1. třetina

12:41, MTL, Xhekaj, 0-1
Montreal momentálně prohrává jako na běžícím pásu. Nefunguje mu ofenzíva, defenzíva a brankář se může přetrhnout, ale jelikož tým není ochotný bránit, dobrý výsledek zařídit nedokáže.
Každý zápas s Montrealem se mi ale líbí, je rychlý, má spád a ať si Montreal stojí v tabulce jakkoliv, jeho domácí zápasy mají vždy úžasnou atmosféru.
Sabres domácí přehrávali po většinu zápasu a ačkoliv čísla hovoří odlišně (například střely na branku 31-23 ve prospěch domácích), byli nebezpečnější a důraznější. K většině statistických anomálií ve prospěch domácích přispěla rozhodující měrou nikoliv kvalita hry, nýbrž podstatná diference v úspěšnosti vhazování (32-17 ve prospěch Canadiens), takže Sabres často nedokázali zabránit první střele a museli si puk pracně vybojovat.
Sabres předčili soupeře v organizaci hry a také v disciplíně (extrémním byl zápas pro Slováka Slafkovského). Je až příliš znát, že Habs prochází pracnou a také pro domácí fanoušky bolestivou přestavbou.
-------------------
Domácí vybojovali útočné pásmo. Obránce Eric Johnson jako obvykle mohl vyhodit, nebo dokonce rozehrát, ale zmastil, co se dalo. O puk u mantinelu přišel. Útočník Roy ukázal velkou houževnatost a navzdory tomu, že byl nejprve tísněn Johnsonem a poté sražen Greenwayem na led, podařilo se mu puk přihrát. Před brankou jej mohli zachytit obránce Clague nebo útočník Cozens, ale spolehli se jeden na druhého a puk projel mezi jejich hokejkami na volného Xhekaje, který doplňoval útok z druhé vlny. Xhekaj se střelou neotálel a příklepem prostřelil na bližší tyči Luukkonena, který byl sice v dobrém postavení a také dobře viděl, ale na prudkou a přesně umístěnou střelu nestačil.

2. třetina

04:20, BUF, Girgensons, 1-1
Sabres uzavřeli soupeře.
Po střele Robinsona skončil vyražený puk v rohu kluziště. Dahlin jej poslal na Okposa a ten jej předal Robinsonovi. Naše čtvrtá lajna hrála velmi dobře. Přes Okposa se puk vrátil na modrou k Dahlinovi, který má zpravidla přednost při střelbě od modré. Tentokrát puk poslal po modré na Jokiharjua, který měl dost času, aby si nachystal ránu příklepem z voleje. Prudký projektil tečoval před brankou Girgensons. Na teč tu byli příkladně připraveni hned dva hráči Sabres - střelec branky Girgensons a také Robinson. To, co v jiných lajnách tak nutně potřebujeme a čeho se nám palčivě nedostává, musí předvádět naše čtvrtá řada.

06:35, MTL, Struble, 1-2
Habs šli rychle do nového vedení. Montreal vyhrál buly, Roy poslal puk na modrou Strublemu a ten vystřelil na branku puk k teči. Luukkonen situaci zřejmě vyhodnotil jinak a k puku, který směřoval mimo branku si chtěl povyjet tak, aby eventuálně byl schopen jej po odražení zachytit a zamezit tak dorážce z bezprostřední blízkosti. To se ukázalo jako velká hloupost, protože puk tečoval bokem Krebs a touš zaplul do prázdné branky. Nešťastný gól, kterému ale vyšel na půl cesty vstříc jinak vynikající brankář Sabres.

09:28, BUF, Skinner, 2-2
Sabres získali přesilovku po faulu na Girgensonse. 
Bezmála minutu Sabres probendili, ale pak náhle a pro domácí publikum zcela nečekaně, udeřili. Skinner vypíchl puk protihráči a trojice Thompson-Cozens-Skinner vyrazila prudce vpřed. Hráči byli v jedné řadě vedle sebe. Thompson uprostřed předal před útočnou modrou puk napravo Cozensovi, který se rozhlížel po možnosti přihrát. Nakonec se rozhodl zakončovat kolem položeného těla obránce. Brankář Montembeault vyrazil puk přímo na hůl Skinnera, kterému sice moc volného místa v brance nezbývalo, ale ten malý zbyteček on spolehlivě našel. 
Skinner v poslední době patří k našim nejhorším hráčům. Je nepozorný a nebojuje, tento zápas byl z tohoto hlediska výjimečný a pravděpodobně tomu přispěla přítomnost jeho otce v hledišti.

18:08, BUF, Tuch, 3-2
Rozhodující branku vstřelil Alex Tuch ve vlastním oslabení. 
Montreal hrál přesilovku otřesně. Hráči si překáželi. Samotným hráčům jako by překážela hokejka v ruce. A také jim překážel puk na hokejce. Občas jim překáželi rozhodčí. Zkrátka, tenhle tým je zatím velmi špatný a velmi slabý. 
Zkušený obránce Matheson si nechal utéct puk na modré útočné čáře a rychle ho objel pohotový Tuch. Matheson se položil na led, ale puk už zpátky pod kontrolu nedostal. Tuch přešel do brejku a samostatného nájezdu. Situaci vyřešil střelou na lapačku brankáře, který si tam nechal až moc volného místa.

3. třetina

Bez branek

Anaheim Ducks 4, Buffalo Sabres 3

19. února, 2024

Diváci: 17.229, Buffalo

Rozhodčí: Kevin Pollock a Brandon Blandina

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Bryson(78)--Clifton(75)
R.Johnson(33)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Cozens(24)
Benson(9)-Krebs(19)-Peterka(77)
Robinson(50)-Girgensons(28)-Okposo(21)

1. třetina

09:07, BUF, Greenway, 0-1
Ducks hrají v mizerné formě, v posledních zápasech se jim nedaří a dostávají zpravidla hodně branek. Platí na ně rychlost, se kterou si neví rady. Rádi by se prali, rádi by zápasili, rádi by se přetahovali u mantinelu, rádi by šermovali hokejkami, ale bruslit se jim nechce.
Dokud Sabres hráli rychle, Ducks jim nestačili.
Jakmile v druhé polovině zápasu Sabres přijali výzvu k bojovnému hokeji plného fyzických kontaktů, bylo jasné, že na Ducks stačit nebudou.
Zápas prohráli Sabres kouči, kteří zápas doslova a do písmene prozívali. Bohužel. Ducks by za jakýchkoliv normálních okolností na Sabres nestačili a pravděpodobně by si odvezli podobný debakl, jaký si vyzvedli od Toronta v předchozím zápase.
---------------------------
Rychlost v napadání na Ducks platila, pod tlakem chybovali. V tomto případě ztratil puk ve středním pásmu Vatrano, když se mu před tím podařilo zastavit útok domácích.
Trojice Sabres rychle přešla přes modrou čáru, Cozense s pukem na holi doplňovali Greenway a Mittelstadt. Cozens si pro přihrávku vybral prvně jmenovaného, který byl v solidní střelecké pozici. Greenway namířil přesně k tyči a jinak dobře chytajícího Gibsona prostřelil. 

10:10, ANA, Henrique, 1-1
Sotva doznělo oznámení o jménech hráčů, kteří se podíleli na gólu domácích, hosté vyrovnali. Celkem nepochopitelně a zbytečně. Vinu můžeme jednoznačně připsat na vrub obránce Eric Johnsona. Měl mraky času na klidnou rozehrávku, ale místo jakékoliv smysluplné přihrávky na jistotu, zvolil pokus o proklouznutí kolem protihráče u mantinelu. Jeho jmenovec Johnson (Ross) ho přečetl v pohybu a od puku snadno odstavil. Následovala přihrávka před branku na Jonese a od něho puk putoval ke střelci gólu Henriquemu. V naprosto ideálním postavení se mohl útočník Ducks zeptat, kam to Luukkonen chce. Střela měla navíc všechny potřebné parametry - razanci i přesnost.

2. třetina

08:10, BUF, Thompson, 1-2
Sabres hráli přesilovku za faul na Peterku. Uzamkli soupeře a trpělivě čekali na příležitost.
Dahlin přihrál Thompsonovi do jeho oblíbeného postavení v kruhu pro vhazování a centr prvního útoku se do střely příklepem plně opřel. Byl to jeho třetí střelecký pokus v krátké herní sekvenci. Každý nový byl vždy o krok blíže k bráně. Brankář Gibson střelu viděl, ale kvůli velké razanci nebyl schopen zareagovat.

11:59, ANA, Vatrano, 2-2
Nepochopitelná série drobných i větších chyb, kvůli kterým nebyli hráči Sabres schopni opustit vlastní obranné pásmo navzdory tomu, že měli puk několikrát pod kontrolou. Pokaždé u toho byl Tage Thompson. Mohli bychom napočítat tři pokusy, během kterých vypadal jako hospodský opilec. Anaheim se k vyrovnání dostal snadno.
Terry si převzal puk darovaný Thompsonem a posunul ho na kruh k McTavishovi, který bez přípravy pálil na Luukkonena. Brankář puk zastavil, ale neměl jej pod kontrolou. Puk mu projel mezi betony za záda a první a nejlépe zareagoval Vatrano, který se natlačil před Eric Johnsona. 
Těžko říci, kdo nese za branku větší podíl viny, zda brankář nebo obránce. Luukkonen měl puk udržet a Eric Johnson jej mohl pohodlně odehrát, kdyby nesmyslně nehákoval Vatrana. Další z dlouhé řady nezdůvodnitelných chyb zkušeného hráče Sabres ho jednoznačně pasovala do role suverénně nejhoršího hráče na ledě v utkání.

14:34, ANA, Vatrano, 3-2

15:20, BUF, Benson, 3-3
Sabres uzavřeli soupeře v jeho obranném pásmu. O vzruch se staral především centr Peyton Krebs, který hraje poslední zápasy ve výborné formě. 
Za brankou si převzal od Krebse puk Peterka a vyvezl jej zpátky před brankovou čáru. Z kruhu zkusil vystřelit, ale ránu si nechal odblokovat prvním hráčem před sebou. Odražený puk dojel až k modré čáře, kde si jej vyzvedl Jokiharju. Předal kolegovi Dahlinovi, který prudkou ranou otestoval pozornost Gibsona. Při souboji za brankou soupeř jednak fauloval a druhak se ani nedostal k puku. Vrátil se na modrou k Jokiharjovi. Finský obránce, který hraje naprosto úžasně, pokud ho tým dokáže správně využít (což se neděje zase až tak často) vystřelil lehkou ránu na branku a v předbrankovém prostoru si na ni počíhal nováček Benson. Na jeho teč neměl Gibson nárok.

18:56, ANA, Terry, 4-3
Nic nenasvědčoval tomu, že by Sabres měli těsně před koncem třetiny inkasovat. Bohužel bohužel. Luukkonen vyjel za branku a přihrával k mantinelu obránci Cliftonovi. Přihrávku ale podcenil, takže jí chyběla přesnost. V podstatě vmanipuloval svého spoluhráče do souboje o puk s McTavishem. Agilní hráč soupeře v souboji s Cliftonem buffalského beka předčil. To ale není všechno. K puku se v těžkém úhlu dostal Terry a mezi ním a brankou stál Ryan Johnson. Zdánlivě to vypadá, jako by hrozící nebezpečí ignoroval a k Terrymu se včas nevydal, nicméně je potřeba si uvědomit, že Johnson zahrál situaci naopak velice dobře, protože hrozila přihrávka od Terryho na mnohem lépe postaveného Vatrana. Skutečnost, že Vatrano zastaví a rychle se u něho ocitne vynikající bruslař Robinson, nemohl Ryan Johnson předjímat. 
Terry se v klidu přesunul z úhlu před branku, ale neměl moc šancí úspěšně zakončovat. I tak se o to pokusil. Luukkonen puk zachytil pod betony, ale znovu jej neudržel dostatečně (upřímně, stává se mu to skoro pravidelně a bude potřeba se tomu v trénincích věnovat), takže puk doklouzal za brankovou čáru.

3. třetina

Bez branek

Buffalo Sabres 3, Minnesota Wild 2

17. února, 2024

Diváci: 19.276, Saint Paul

Rozhodčí: Ghislain Hebert a Frederick L'Ecuyer

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Bryson(78)--Clifton(75)
R.Johnson(33)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Tuch(89)
Greenway(12)-Mittelstadt(37)-Cozens(24)
Benson(9)-Krebs(19)-Peterka(77)
Robinson(50)-Girgensons(28)-Okposo(21)

1. třetina

Bez branek

2. třetina

Bez branek

3. třetina

00:39, BUF, Mittelstadt, 1-0
Jeden z nejatraktivnějších zápasů této sezóny. Hrálo se nahoru dolu, některé útoky doslova zběsile. Ani na jedné straně se ale týmy dlouho nedostávaly do vyložených šancí, protože obrany pracovaly velmi pozorně. Pokud se šance přece jen objevily, kvalitní výkony předvedli oba brankáři.
Sabres se dostali nadvakrát do vedení (první gól Thompsona v přesilovce byl kvůli ofsajdu odvolán), ale soupeř utkání otočil. Hosté se nevzdali a kvalitní výkon korunovali vyrovnáním a rozhodující brankou v nastaveném čase.
------------------
Přihrávka Jokiharjua prošla středním pásmem kolem obránce Wild, který ji nedokázal zastavit u mantinelu a Mittelstadt v tandemu s Cozensem vyrazil k brance soupeře. Cozens se dobře připravil ke střele a poutal pozornost obránce. Mittelstadt se rozhodl pro zakončení a prudkou přesnou ranou zápěstím prostřelil brankáře mezi vyrážečkou a betonem.

04:02, MIN, Eriksson Ek, 1-1
Ve středním pásmu udělal obránce Clifton fatální chybu, neudržel puk pod kontrolou na své hokejce, Kaprizov mu jej sebral a Cliftona objel. Zůstával nicméně Cliftonem tísněn. Využil agresívního vyjetí brankáře Luukkonena a nepokusil se o koncovku, puk postrčil za sebe na najíždějícího Eriksson Eka, který měl snazší úlohu. Zakončoval do poloprázdné branky, do které se Luukkonen už nestačil plnohodnotně vrátit.

11:21, MIN, Chisholm, 1-2
Obránce Clifton vyfasoval menší trest v dvojnásobné podobě.
Po sérii výborných zákroků skvěle chytajícího Luukkonena vyhráli Wild čistě vhazování. Od modré vystřelil táhlou ránu Chisholm, domácí před brankou dobře clonili a brankář Sabres si nestačil včas zajistit dostatečný výhled. Střela ho minula na lapačkové straně.

19:23, BUF, Cozens, 2-2
Sabres už si zoufali. Rozhodli se vše vsadit na riziko a odvolali brankáře z klece. 
Hosté přišli o pásmo a Thompson musel počkat, až jej hráči vyklidí, pak poslal od modré střelu kolem mantinelu za brankou na druhou stranu hřiště. Tuch a Mittelstadt vybojovali puk a rozehráli jej zpátky na modrou. Soupeř byl opět uzamčen.
Thompson od modré lehkou střelou vyzval k teči trojici hostujících hráčů, kteří se usadili před brankovištěm. Greenway, Cozens a Tuch odvedli výbornou práci. Puk domlátili do sítě, střelcem byl označen Cozens, ale velkou část práce odvedl také Tuch a především Greenway.

Nastavení

01:29, BUF, Jokiharju, 3-2
Sabres vybojovali pásmo a dokázali vystřídat díky tomu, že u mantinelu puk dostatečně dlouho udržel obránce Jokiharju. Puk si od něho převzal svěží Tuch. Obehrál jednoho z unavených hráčů hostů a všiml si, že mu do dobré střelecké pozice v centru pásma sjel neúnavný dříč Jokiharju. Puk přihrál přesně a finský obránce bez přípravy příklepem prostřelil brankáře Gustavssona.

Florida Panthers 4, Buffalo Sabres 0

15. února, 2024

Diváci: 14.277, Buffalo

Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer a Graham Skilliter

Brankář
Comrie(31)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Bryson(78)--Clifton(75)
R.Johnson(33)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Okposo(21)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Greenway(12)-Mittelstadt(37) -Tuch(89)
Girgensons(28)-Krebs(19)-Olofsson(71)

1. třetina

09:26, FLA, Verhaeghe, 1-0
Florida si přivezla do Buffala trochu jinou obranu než LA. Hokej se hrál poměrně rychlý, ale v první řadě extrémně fyzicky náročný. Buffalo neodehrálo špatný zápas, mělo dostatek solidních příležitostí, ale gól nedalo. Florida hrála tvrdě, trpělivě a pokud se dostala do tlaku, mířila nekompromisně přímo za gólem. Na obou stranách chytali dobře brankáři a odpovědně hrály obě obrany. 
Panthers hrají ve výborné formě a asi nemá cenu si říkat: "To by uměl každý vyhrávat zápas za zápasem, když mají tak fantastické hráče jako jsou útočník Sam Reinhart nebo obránce Dmitrij Kulikov."
Realita je taková, že my nemáme horší hráče. Máme je možná dokonce lepší. Ale tým, tým máme mnohem, mnohem horší.
-----------------------------
Florida střídala, ale pokračovala v napadání naší rozehrávky. O puk se dobře postaral Ryan Johnson, ale až do chvíle, kdy nechal u mantinelu puk trochu za sebou, snažil se ho postrčit bruslí a puk mu sebral Barkov. Barkov puk posunul před branku, kam si přijel úplně nebráněný Vaehaeghe.
Branka byla trochu nešťastná, protože Eric Johnson, který by za normálních okolností bránil střelce gólu, nečekal že jeho jmenovec puk ztratí a čekal přihrávku za brankou po prknech.

2. třetina

17:16, FLA, Lundell, 2-0
Panteři vyhráli buly a udrželi útočné pásmo. Po přihrávce na modré a uzamknutí Šavlí před jejich brankou, vystřelil z obrany Tkachuk. Puk tečoval před brankářem tělem Lundell a bylo mu přiznáno autorství gólu. Opět se jednalo o smolný gól, ale je potřeba přiznat, že dobrou hrou v předbrankovém prostoru si Panthers o přispění štěstí říkali.

3. třetina

18:27, FLA, Verhaeghe , 3-0
Sabres šli do rizika hry bez brankáře a vytvořili si několik slibných šancí.
Na modré si neporadil Dahlin se zpracováním puku letícího těsně nad ledem, puk propustil za sebe a rychle ho objel Reinhart. Nesobecky přihrál do tandemu lépe postavenému spoluhráči.

19:48, FLA, Lomberg, 4-0
Těsně před koncem Sabres ještě inkasovali v oslabení čtvrtý gól. Forsling vystřelil od modré Lomberg tečoval před brankou ale brankář Comrie byl připraven a puk vyrazil. Bohužel přímo na hokejku Lomberga, který puk pohotově vrátil do branky Sabres.

Los Angeles Kings 0, Buffalo Sabres 7

13. února, 2024

Diváci: 13. 292, Buffalo

Rozhodčí: Francois St. Laurent a Graham Skilliter

Brankář
Luukkonen(1)

Defenzíva
Dahlin(26)-Jokiharju(10)
Bryson(78)--Clifton(75)
R.Johnson(33)-E.Johnson(6)

Ofenzíva
Skinner(53)-Thompson(72)-Okposo(21)
Benson(9)-Cozens(24)-Peterka(77)
Greenway(12)-Mittelstadt(37) -Tuch(89)
Girgensons(28)-Krebs(19)-Olofsson(71)

1. třetina

04:25, BUF, Peterka, 0-1
Na toto utkání musí Sabres zapomenout nejpozději minutu po závěrečné siréně. K příštímu zápasu totiž může do města zavítat tým hrající NHL hokej.
Od počátku utkání Sabres svého soupeře válcovali a nedali mu nejmenší šanci na zdramatizování zápasu. Kritické připomínky stran hry našeho dnešního rivala by neměly začátku ani konce. Tím největším problémem ale bylo pro Kings přijetí statutu předem poraženého týmu.
Sabres podali velice oduševnělý výkon.
----------------------------
Třetí lajna si v posledních zápasech umí vyhovět. Soupeř se nesmyslně zbavil puku při zakládání protiútoku a pásmo se podařilo udržet Mittelstadtovi. Tuch přišel o hokejku, ale Mittelstadtovi přijel na výpomoc obránce Clifton. Sabres mezitím horečně střídali. Do hry se dostal Bryson. Clifton nastřelil puk na branku, ale touš prošel až k mantinelu na druhé straně hřiště a tam si jej převzal právě Bryson. Přehrál za branku na hokejku Greenwaye. Hráč s číslem 12 projel kolem branky a přihrál do ideální střelecké pozice najíždějícímu Peterkovi. Peterka vystřelil, puk brankáři propadl výstrojí a Peterka po objetí branky puk zasunul do klece. 

16:58, BUF, Greenway, 0-2
Forčeking Sabres byl vysoký, hodně dynamický a Kings nedával dost prostoru k rozehrávce.
-----------------------
Doughty nepochopitelně namazal Greenwayovi, který si pohodlně nebráněný popojel k brance a prostřelil jihlavského Davida Ritticha, který chytal zoufale špatně.

19:25, BUF, Okposo, 0-3
Vypadalo to, že hráči půjdou do šaten za stavu 2-0 pro domácí tým, ale Dubois hloupě v útočném pásmu fauloval a daroval Sabres početní výhodu a vhazování na opačném pólu hřiště.
------------------------
Sabres čistě vyhráli buly a okamžitě uzavřeli soupeře v zámku. 
Téměř od modré dobře vystřelil Cozens a před brankou číhající Okposo střelu umně tečoval ve vzduchu za bezmocného brankáře.

2. třetina

06:42, BUF, Dahlin, 0-4
Kings se snažili nakopnout hru a chvíli to vypadalo nadějně.
-----------------------
Čtvrtá formace Sabres získala útočné pásmo Krebsem, který u mantinelu hru zatáhl a puk přihrál Ryanu Johnsonovi. Ten jej rychle přehrál po modré na parťáka v obraně Dahlina. Nejlepší hráč Sabres v sezóně využil volného prostoru před sebou, popojel kam až mohl a Rittich se nechal prostřelit na vyrážečkové straně.

14:17, BUF, Benson, 0-5
Druhá lajna kostrbatě přenesla hru před brankáře Ritticha. Benson od mantinelu přihrál do dobré pozice Cozensovi, ale centr puk nezpracoval a nechal si jej uniknout za brankovou čáru. Tam si jej v klidu převzal Peterka, protože soupeř se rozhodl, že hrát o puk nebude. Peterka přenesl hru prázdným ledem napříč na modrou na Brysona, který odehrál velmi dobré utkání. Bryson přihrál před branku Bensonovi a šikovný útočník měl dost času, aby se otočil k brance čelem, puk si přehodil do lepší pozice a pohodlně zavěsil. Obrana se nevyznamenala, Rittricha nechala ve štychu.

3. třetina

04:30, BUF, Tuch, 0-6
LA Kings dobrovolně přijali roli otloukánka. Ve středním pásmu při rozehrávce přihrávkou neprostřelili Tucha, který si převzal v klidu puk, přejel modrou čáru a z úhlu plus ne úplně z blízka prostřelil Talbota, který v brance vystřídal českého brankáře.

07:50, BUF, Greenway, 0-7
LA útočili sporadicky, domácí podržel občas se štěstím dobře chytající Luukkonen.
-----------------------------
Třetí formace Sabres úplně rozebrala bezradného soupeře. Po sérii velmi dobrých kombinací, vystřelil Tuch na branku, Talbot puk vyrazil na brusli Greenwaye, který puk nejprve přikopl do branky, aby jej znovu Talbot vyrazil. Greenway před brankovištěm kraloval, další námaz spolehlivě konvertoval střelou pod rukou ležícího brankáře.